żarcie żarcie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
żarcie żarcie
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
zjadłam bułeczkę z chrzanem
mniam ;] -------------------- ![]() ha! |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
a ja się łapczywie rzuciłam na boczek ;d
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
mialam wytrzymać i nie jeść, bo o tej porze idzie w boczki. nie wytrzymalam, wtrąbiłam 3 kanapki.
|
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
ja zaraz sie rzuce na salatke. mmm.
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
w boczki idzie?
no może, who cares? ;] -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
ty to sobie możesz, jesteś szczupła i filigranowa, aja dzisiaj nie wlazła w spódnice siostry, a normalnie wchodze;(
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale się objadłem, spadam z fotela
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
A ja mam szarlotkę, i sernik, i makowiec. Dzisiaj jeszcze nie jadłam...
...ale chyba mam ochotę na szarlotkę ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Domowa szyneczka... mmmm... pycha
ponad 10 rodzajów ciast super tylko, ze ja już nie mogę, ale na tiramisu zawsze się skuszę ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
lol. widze ze czarcik też lubi rosołek
![]() -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
zdecydowane TAK dla kajmakowego mazurka! Woo-Hoo!
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ostatni raz jadłam kajmakowego mazurka jak go sobie sama upiekłam
![]() -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
potwierdzam, i kokosowy jeszcze
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
kajco?
-------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eva @ 09.04.2007 18:34) Kajmak. żałuj, oj żałuj, że takie delicje nie pieszczą Twego podniebienia. mrrrr, uwielbiam ;-) -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
kajmak, masa kajmakowa ze zgęszczonego mleka z cukrem, zazw. z dodatkiem kawy, czekolady, soków itd., do nadziewania a. przekładania wypieków deserowych.
Etym. - ros. 'śmietanka; twarożek' z tur. 'śmietana'. Oj skrzywdzono cię, że nie jadłaś :P eta: a pff. spóżniłam się. ale wikipedia coś mało wie o kajmaku :P Ten post był edytowany przez emoticonka: 09.04.2007 18:42 -------------------- |
Ahmed |
![]()
|
osobiście preferuję klasycznego kajmaczka, bez kawy, kakao i innych dodatków. pychota. mógłbym wykreślic wszystkie pozostałe słodycze z mego jadłospisu i zajadac się tylko kajmaczkiem.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
em |
![]()
|
oh oui, oui, ale tylko na kruchym cieście. cieniutkie kruche ciasto z kajmakiem - ach, ach. Ale ja nie lubię mieszać w jednym garnku przez pół godziny :/
-------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Kto popsiuł ankietę?
Ale ja pysznie gotuję, no muszę się pochwalić. Upiekłam ciasteczka czekoladowo - orzechowe, placek brzoskwiniowy i ciasto czekoladowo-wiśniowe zwane "Falami Dunaju" (cholera wie dlaczego się tak zwie). Ostatnio sknociłam tort Szwarcwaldzki, zrobiłam pyszny makaron zapiekany z indykiem, zupę brokułowo kalafiorową. I zamierzam nadal pichcić. A kajmak uwielbiam. Właśnie spałaszowałam kawałek mazurka z kajmakiem. Moje bioderka się ucieszą. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Ja umiem gotować:
1. Zupę pomidorową... 2. Zupę grzybową... 3. żurek... . ..Z TOREBKI -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Lilith |
![]()
|
mazurek z masą orzechową i polewą czekoladową
kajmakowy też poza tym ostatnio nie chce mi się jeść no dobra, kłamałam ;] -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Szlag, weszłam dziś na próbę. Zobaczyłam się w lustrze. Nie jest dobrze. Kajmak to zuo.
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
ja chyba 2krotnie zwiekszylam objetosc.
-------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
zostałyście wygrubaszone.
ja też czuje większe przyciąganie /ziemskie/ -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Neonai |
![]()
|
ja obejrzalam swoje zdjecia z wakacji i slodyczom mowie od teraz STOP.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:07 |