Harry, You Have Lilly's Eyes...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry, You Have Lilly's Eyes...
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 14.04.2007 18:45) No cóż, gdyby nie znali pełnej treści przepowiedni, to mogłoby dojść do nieprzewidzianych skutków. Voldemort nie znał całej, i efektem tej niewiedzy było trzynaście lat śmiercio-życia Niekoniecznie. Wystarczyło, że Dumbledore im powiedział, że jest przepowiednia dotycząca ich dzieci, że istenieje prawdopodobieństwo, że Lord Voldemort chce je zabić. Nie da się tego poprzestawiać ![]() A Voldemort słyszał tylko początek przepowiedni, że narodzi sie chłopiec który będzie mógł go zniszczyć. Nie dosłyszał, że sam go sobie "wybierze"... -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jakim cudem ja ten temat przegapiłem? O_o
Teoria przemawia do mnie, włącznie z tymi oczami Lilly. Makabryczne to, ale ostatecznie możliwe. A już na pewno bardzo prawdopodobnie brzmi wizja Franka Longbottoma jako tego, który widział scenę w Dolinie Godrika. Mam jednak nadzieję, że ta teoria nie okaże się prawdziwa, bo zdradzałaby wiele z VII tomu. W ogóle tyle jest tych teori, że któraś MUSI okazać się prawdziwa. ![]() Aha, jeszcze jedna uwaga: już mi szkoda reżysera i scenarzysty siódmego filmu. Widzów także. To będzie jedno wielkie wyciąganie królików z kapelusza dla tych, którzy nie czytali książek. Martwi mnie też objętość "Deathly Hallows". Książka wydaje się zbyt krótka, by pomieścić wszystkie te odpowiedzi i właściwą fabułę ostatniego tomu. Nie wątpię, że Rowling sobie jakoś poradziła, ale mimo wszystko mnie to martwi. Obawiam się czegoś na kształt romansu Lupina i Tonks, który nagle wyskoczył jak pajac z pudełka na sam koniec książki. Oczywiście, był zapowiadany po drodze, ale tak naprawdę praktycznie nie szło się tego domyślić. Obawiam się, by tak samo nie stało się z ewentualnymi romansami bohaterów takich jak Luna czy Fred i George. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 01.07.2007 02:02 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Hmmm. Przeciw teorii z Frankiem przemawia mocny argument. Brak Munga w filmie. Czy JKR zgodziłaby się to wyciąć gdyby miało tak kluczowe znaczenie?
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Sądzę, że tak. Większość widzów na filmach o Potterze stanowią ludzie, którzy nie czytali książek, a oni nie mają zwyczaju pamiętać szczegółów. Na przykład moja rodzina nie wyłapała, co oznaczały w 4 filmie wzmianki o eliksirze wielosokowym, bo po prostu nie pamiętali, co to jest. Jestem pewien, że tak samo nikt nie pamiętałby sceny w Mungu, tym bardziej, że Frank w ogóle się tam nie pojawia.
Mam w ogóle wątpliwości, czy miało sens umieszczanie w piątym filmie Stworka. Widzowie i tak nie będą go pamiętać w filmie siódmym, więc jeśli okaże się tam ważny, i tak trzeba go będzie widzom przedstawić na nowo. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
O. Franka i Munga nie ma w piątce? Pierwsze słyszę. No ale jak nie ma to nie ma. Ale jak Przemek juz powiedział, to niekoniecznie musi oznaczać że teoria jest zła. Może po prostu Jo uważa tak samo, a Stworek gra tak ważną rolę w tomie siódmym, ze musiał być uwzględniony w filmie.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Słowo daję, że wcale nie chcę być dowcipna, tylko autentycznie zgłupiałam. Jaki Frank w Mungu?... Jaka scena, w której Frank się nie pojawia?! Przemek, melduj mi się tu natychmiast, bo ja nie zasnę dzisiaj!
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Na rozkaz!
Chodzi o scenę w Szpitalu Świętego Munga w V tomie, gdy Harry i reszta napotykają Lockharta, a potem Neville' a z babcią odwiedzających rodziców Neville' a. W tej scenie - choć wiemy, że i ojciec, i matka Neville'a są na oddziale zamkniętym, widzimy tylko matkę. Frank Longbottom nie pojawia się "na scenie" nawet przez moment. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 05.07.2007 17:36 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Teraz już wiem. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No niby się nie pojawia, ale jego intensywna literacka obecność jest chyba oczywista. A może wcale go tam wtedy nie było...? Kto wie.
|
owczarnia |
![]()
|
Ha! Najściślej ukrywany sekret - Frank Longbottom ma się doskonale i działa na rzecz Zakonu, a zamiast niego leży w szpitalu podstawiona kukła.
Hektolitry Eliksiru Wielosokowego w użyciu. Kto wie, kto wie?... -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
QUOTE No niby się nie pojawia, ale jego intensywna literacka obecność jest chyba oczywista. A może wcale go tam wtedy nie było...? Kto wie. Myślałem głównie o filmie. Skoro Frank w tej scenie się nie pojawia, to jej brak w filmie niczego nie zmienia. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
Eee... jedno pytanie: siódmy tom czytałaś?
|
owczarnia |
![]()
|
Hm. A nie widać.
|
Miss-Malfoy |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 72 Dołączył: 03.11.2007 Skąd: Z otchlani opetania na samym dnie paranoi. Płeć: Kobieta ![]() |
Jaki pozytek mialby Voldemort z jej oczu? Watpie zeby wiedziala cos co on chcial wiedziec. Zreszta gdyby ja potrzebowal nie zabilby jej. Chociaz z drugiej strony, moze wcale nie chcial jej zabic. Puscily mu nerwy.
-------------------- SLYTHERIN... And PROUD.
|
Katon |
![]()
|
Lubiłem tą teorię =)
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Archeolodzy od siódmej boleści
![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Tak, ja też lubilam tę teorię. I do ostatniej chwili była prawdopodobna
![]() Ten post był edytowany przez Miętówka: 26.05.2008 15:25 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |