Przeciek? Może?, spojlery
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Przeciek? Może?, spojlery
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Emo, tylko spokojnie. Wdech, wydech, wdech, wydech...
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
evay |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Mysłowice Płeć: Kobieta ![]() |
Nati, skoro to sciagnelas, podziel sie z nami! Wyslij na email (evay.zuo@gmail.com) albo na wyslijto.pl czy cos
![]() -------------------- I love you 'cause I need to not because I need you
I love you 'cause I understand that God has given me your hand My love, Saw the hands that build can also pull down... The hands of love I would catch you (Just couldn't let you go) I'd catch you as you fall if I heard your call |
evay |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Mysłowice Płeć: Kobieta ![]() |
ugh, rzeczywiscie, wystarczylo, ze przeczytalam kilka zdan i juz widzialam, ze to tylko jakis marny fan fic.
no, ale nie mam nic do czytania do premiery 7 czesci wiec moze poczytam. No i wiadomo, ze gdyby naprawde wyplynela juz 7 czesc, bylaby olbrzymia afera -------------------- I love you 'cause I need to not because I need you
I love you 'cause I understand that God has given me your hand My love, Saw the hands that build can also pull down... The hands of love I would catch you (Just couldn't let you go) I'd catch you as you fall if I heard your call |
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak czy inaczej- przeciek okazał się być prawdziwy. Potwierdzają go dwie oficjalne recenzje w tym jedna w NEW YORK TIMESIE. Autorzy otrzymali wcześniej kopie, zresztą nie tylko oni- jeden z dystrybutorów dał plamę i rozesłał egzemplarze ludziom, którzy zamawiali wcześniej, z kilku dniowym wyprzedzeniem. Tak więc jest masa ludzi, którzy mają już w rękach, a może nawet przeczytali, zupełnie legalnie ostatnią książkę.
Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 14:44 -------------------- ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
hm, a dopiero co czytałam oświadczenie jakiegoś ważnego człowieka (nie pamiętam kogo i w którym topiku to było, gdzieś na tym forum, ale chyba w tym skasowanym temacie), że nikt nie dostał książki do recenzji przed oficjalną premierą. szkoda, że nie mam cytatu.
-------------------- |
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No bo owszem- oficjalnie nie dostali książek ani od Bloomsbury ani od Scholastic. Recenzent NYT jest jedną z tych osób, którym książka trafiła się bo jeden z dystrybutorów rozesłał je "pomyłkowo" kilka dni za wcześnie. Dostanie w d... od Scholastic, ale ci, którzy już je przeczytali, zrobili to legalnie. Nie mogą odpowiadać za "pomyłkę" dystrybutora.
Mione, rozumiem, że chcesz koniecznie wiedzieć wszystko jeszcze przed przyczytaniem książki, ale nie dziel się swoimi odkryciami na forum. Ten post był edytowany przez estiej: 20.07.2007 02:25 -------------------- ![]() |
Gaja75 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 24.11.2006 ![]() |
Jak donosi Onet... w recenzjach do VII tomu można znaleść wiele - wiele informacji i taka jest prawda....
![]() |
Gaja75 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 24.11.2006 ![]() |
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
Kurczę, pogubiłam się. W końcu ten tekst, który jest do ściągnięcia to prawdziwa książka, czy też nie?
Przeczytałam jakieś półtora rozdziału i mam wątpliwości co do jej auttentycznosci. O ile niezgodności w stylu pisania ciężko mi jest wyłapac, bo po pierwsze: nie znam angielskiego na tyle dobrze, by dostrzec cechy charakterystyczne, po drugie: to amerykańska wersja, więc ciężko mi ocenić, czy dziwiące mnie słowa to efekt jakiejś amatorskiego wkrętu czy różnic między AmE i BrE. Natomiast jeśli chodzi o treść wydaje mi się dość dziwna. Mam tu na myśli zwłaszcza wątki QUOTE uczuciowe (np. jak Hermiona traci kontakt z rzeczywistością, bo patrzy na nagą klatę śpiącego Rona, albo jak Ron rzuca "I love you, Hermione", a ona oblewa się rumieńcem. Taka sytuacja miała już miejsce w szóstym tomie, dlatego jej powtorka wydaje mi się dość podejrzana) . Z drugiej storny kilka fragmentów wydaje mi się dość realnych. Podobnie z infromacjami: raz słyszę, że zaprzcozno, że to prawdziwa wersja, innym razem, że przyznano, że to autentyk. Pogubiłam się. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A jakie to ma znaczenie na 12 godzin przed dostępnością książki w Polsce? Osrać ściąganie niewiadomo czego z netu i to jeszcze teraz.
Ja mam tylko fajny drobiazg. Ostatni kamyczek do mojego ogródka zanim wszystko stanie się jasne. Ollivander to anagram An Evil Lord. Według mnie mocne. Do zobaczenia w innym świecie. Ha! Ten post był edytowany przez Katon: 20.07.2007 21:46 |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nawet gdybym dostała książkę tydzień temu, nie zajrzałabym do niej. J.K. Rowling należy się od nas tyle, żeby uszanować datę premiery. 21.07.07. Dlatego jutro zakupię sobie spokojnie siódmy tom w tej samej, urokliwej, jakby żywcem z ulicy Pokątnej przeniesionej, księgarni językowej
![]() Do zobaczenia po tamtej stronie ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
No, dla mnie ma to znaczenie, bo jutro rano wyjeżdżam i książki nie kupię przez jakiś tydzień (optymistyczna wersja). Będę musiała poczekać trochę dłużej, ale może mi się uda jakoś wcześniej się wyrwać z wyjazdu. Ogólnie po przeczytaniu jeszcze kilku linijek jestem prawie pewna, że to jakiś fan fik. W sumie to dobrze, bo zapowiadał się kiepsko.
|
owczarnia |
![]()
|
Myślę, że nic nie podsumuje ani nie zakończy tematu przecieków lepiej, niż te kilka zdań:
QUOTE In an interview with USA Today, JK Rowling addresses life after Harry Potter, as well as her reaction to the numerous Deathly Hallows spoilers, which leaked only days before its release: "I had been working toward that point [the epilogue] for a long time. I did have a sense-of-humor failure when the epilogue went up." -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:54 |