Anime, Porozmawiamy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Anime, Porozmawiamy?
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Anime i Manga to coś co pewnie wielu z nas
zachwyca.Dlatego uwazam ze topic o anime przydalby sie dlatego go tworze.
Manga w Polsce nie jest latwo dostepna dlatego tylko o anmie.
Czy ogladaliscie jakies ostanio anime ktore mozecie polecic??? I nie piszcie postow w stylu : ....... rlz! . Bo sie zrobi smietnik z tematu. Ja ostanio zachwycam się anime o tytule Wolf's Rain. Goraco wszytkim polecam gdyz jest to anime z dusza , gdzie nie ogladamy puszczanych fajerbali co 15 sek., tylko jest to anime ktore ma glebsza zawartosc. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Emma_HP |
![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
ogladalam to niedawno... nawet niezle, ale widzialam aldniejsze anime.. -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
||
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ja tylko zamanifestuje swoją skrajną
ignorancję w dziedzinie mangi i anime, a to z tego względu że nie podoba mi
się estetyka tej dziedziny sztuki. Mam gust wypracowany na zachodnich
kanonach estetyki i coś mi nie gra w tym...
|
Maximo |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 02.06.2003 Skąd: Tajemne ![]() |
e tam......manga i anime to nie dla mnie ja
to myśle że to bardziej dla dziewczyn...
-------------------- |
KaVa |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
ja często oglądam Sanktuarium Aniołów
fajne...tyle ,że po niemiecku ...
Na tvn7 o 14.50 i około 15 jest jakaś fajna anima tez to często oglądam -------------------- -Sprawdź to
-Nie,no wierze ,że wytrzyma ...:::^>{Łona Miażdży}<^:::... |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ale żeś dojechał mądrością, taką w stylu:
"Eeee, ja nie czytam książek, bo to takie dziewczyńskie i wole jeździć
na bemiksie"
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Heh... ukochane anime? Slayersi. A manga
- OMG. Poza tym się nie wypowiem, bo nie wiem za dużo... Siris raczkuje w
dziedzinie M&A.
-------------------- ![]() yeah. |
Emma_HP |
![]()
|
no, slayersi sa spoko;)
a z mangi to podoba mi sie taki film jak Snow Elf -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Emma_HP |
![]()
|
wlasnie..zdziwilo mnie to ze w necie
wogole malo ejst o mandzie...tzw. sa szablony, ale nie znalazlam ejszcze
zadnej stronki poswieconej ANIME lub MANDZE...zadnych zdjec, gifow,
rysownikow...a mzoe zle szukam?
-------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
KaVa |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
www.manga.w.krakowie.pl -------------------- -Sprawdź to
-Nie,no wierze ,że wytrzyma ...:::^>{Łona Miażdży}<^:::... |
||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
A jakie są wasze ulubione mangowe
postacie?
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
Ta wolf's rain to jest cos..
obeizalam dopiero kilka odcinkow i bardzo mi sie podoba. Ale Hellsing goruje
=) Vampire hinter - cz droga i Mononoke - niedawno obeizalam i sie
zachwycam teraz =) Co poza tym.. Escaflowne mi sie podobalo =) I duzo
innych...
A postac.. Alucard z Hellsinga... =) -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Syriiuszka |
![]()
|
Miło mi, Syriiuszka jestem ==".
Emma_HP |
![]()
|
sorka Syrii
![]() pomylilas mis ie z Psychopatka.... sorry ![]() popieram Ciebie Psychopatko:) -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
ja to jestem lekki ciemniak w tej sferze
ale oglądałam tylko dwa: Vision of Escaflowne i Gundam Wing - oba uważam za
świetne i godne polecenia. W Escaflownie zachwyciła mnie taka jakaś swoista
"bajkowość????", świetna fabuła, a w Gandamach - przede wszystkim
postacie -świetnie przedstawiona historia i w miarę szybko można sie w tym
połapać nawet po paru nieobejrzanych odcinkach.
No ale jak mówie.....zielona jestem w tym więc prosze sie nie sugerować ani nie krytykować ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tez w tej dziedzinie pierwsze kroki
stawiam. Ale jesli rozpoczlem od Slayersow. Potem of kozz klasyka czyli
Evangelion. Nastepnie Chobits cos. I Wolf's Rain ktory wymiata.
Kurcze... zna ktos japonski ? bo ich strona jest po japonsku !
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Emma_HP |
![]()
|
japonski..heh...nie znamz adnego Polaka
ktory zna japonski;)
a mi sie podoba jeszcze SPINNERS ![]() -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Green |
![]()
|
KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 18.05.2003 ![]() |
Ja tam nie oglądam żadnych anime. Po
prostu uważam, że to już nie dla mnie. W moim wieku filmy animowane schodzą
na bok...
|
Katon |
![]()
|
Ja tam oglądam Muminki kiedy się tylko da,
nie mówiąc już o Dexterze, Krowie i Kurczaku, Owcy w wielkim mieście i Jam
Łasicy, pomimo mojego wieku i dobrze mi z tym.
|
Emma_HP |
![]()
|
ja tez czasami lubie sobie usiasc rpzed Tv
i wlaczyc CARTOON NETWORK lub chociaz FOXKIDS.
-------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Green |
![]()
|
||
Eeee... to był żart? |
||
Emma_HP |
![]()
|
Grren, zapewniam Cie ze nie...
moj brat(ma 27 alt) czasami jak ja ogladam(czasami) Cartoona to rpzysiada sie do mnie i smiejemy siem razem:P -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Psychopatka |
![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
Zabawna wypowiedz... uwazasz ze anime to bajki dla dzieci??? smieszne... naprawde smieszne... Amine dzieli sie na takie same gatunki jak " zwyczajen " filmy... na horrory, komedie. fantastyke... to ma malo wspolnego z wiekiem odbiorcy.. mam znajomych w wieku 20-25 lat , ktorzy uwielbiaja anime... nei wspomne o nauczycielu z techniki ktory ma pod 40... Ale takie Czarodziejki z ksiezyca czy Pokemony robia taka opinie...zalosne -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
||
Myśka |
![]()
|
||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Dobiłeś mnie tym. Tutaj nie chodzi o jakieś "chińskie kreskówki". To jest japońska sztuka rysowania, którą się powinno szanowac... Bardzo podoba mi się japońska kreska, więc przepadam za większością anime=) Niestety, obecnie mam dostęp tylko do Angelic Sanctuary i to musi mi wystarczyć. Bardzo chciałabym obejrzeć Haibane Renmei ![]() -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||
Green |
![]()
|
||
O rany... Emma, lepiej uważaj na siebie, bo zciecinniejesz na starość ![]() ---- No cóż, jak uważacie. Ale mojego zdania nie zmienicie. |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 22:37 |