Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

9 Strony « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Anime, Porozmawiamy?

Itilien
post 11.07.2003 12:36
Post #101 

Tłuczek

Grupa: Magiczni Forumowicze

QUOTE (Narie @ 11-06-2003 20:39)
A ja kocham Vision of Escaflone.. ( cy siakoś to sie tam pisze wink.gif ) Po za tym Vampire Princess Miyu [???]

Po za tym ubostwiam opening Chobitsów, których niestety nie widziałam:'[ Taki los polskiej nastolatki tongue.gif

No i jako mała dziewczynka wprost przepadałam za Sailorkami wink.gif Do dziś mam rysunki gdzie jako siedmioletnie dziecko rysowalam moją ukochaną Czarodziejkę z Księżyca (btw. niedawno dowiedzialam sie, ze Księżyc to również i moja planeta wg horoskopu wink.gif ) ^^' Ah, zapomnialabym o Slayersach .. i MKR smile.gif

Też lubie Vampire Princess Miyu, to nie jest cukierkowe anime w którym wszystko sie dobrze kończy i dlatego mi sie strasznie podoba. Czasem to nawet mam takie dzikie sny po tym i się zastanawiam nad tym czy pomiędzy Miyu i Lavą coś będzie tongue.gif wiem, że jestem inna ale ja poprostu kocham wątki miłosne i dlatego też oglądałam ,,sailor moon", nigdy nie zapomne Usagi, najfajniejszej księżycowej pyzy i Taxida czy śakoś tako

--------------------
"Nie mogę utrzymać duszy, która o wolność krzyczy"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ludwisarz
post 11.07.2003 12:39
Post #102 

Roland Deschain

Grupa: czysta krew..

QUOTE (Atlashia @ 11-07-2003 10:32)
QUOTE (Myśka @ 11-07-2003 09:16)
Afff... anime.. moje kochane love hina=DD Haruka rlz! Taaak.. i ten papierosik.. młahahaha...i to nie jest żadne hentai jak se niektórzy myślą!>;D

tya, tylko Yuri ;D
Ja tam wole Sue=) No i jeszcze Motoko jest fajna^.^

TimmY- a powiedz mi skad to wziasc to ocenie =) Bo narazie ogladalam tylko trailer, opening i ending - nic pozatym =='

A jak sie trailer podobał ?

Ja nie mam stalego wiec z Kazyy nie sciagam choc mozna. Zamawiam u takiej jednej dziewczyny co ma 700 plyt anime biggrin.gif

juz 15 odcinkow obejrzalem a wciaz sa nowe krecone !!! Swietne jest. A jakbys sciagala to niekoniecznie wersje z napsiami angielskimi bo mam dojscie do polskich napsiow ale w txt. A jesli chcesz angielskie to only Live-Evil Fansubs bo jest dobre.

--------------------
CODE
srimi (20:20)
ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu?

Gryffindor

Let's shake some dust, people.
+Quote Post
Atlashia
post 11.07.2003 12:47
Post #103 

Kandydat na Maga

trailer sie bardzo podobał ale nie oceniam pochopnie XP
Trailer moze być zaczesany, a film gorszy bądz lepszy =)
Z Kaazy nie ściągam, bo to scierwo doprowadza mnie do białej gorączki. A jeśli chodzi o polskie napisy do anime to biorę z tej strony=> KLIK

Nyu=P

Pf, a ta dziewczyna to twoja znajoma czy przez neta to zalatwiasz ? =)

--------------------
Poszła, aha! ;D
+Quote Post
Psychopatka
post 11.07.2003 13:14
Post #104 

Prefekt Naczelny

QUOTE (TimmY @ 11-07-2003 10:04)
e wy sie nie znacie biggrin.gif wolf's rain rządzi biggrin.gif

Ano... jedno z leprzych, zgodzic sie musze... muzyka i grafika po prostu cudowne, fabula tesh niezla.

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post
Tiarka
post 11.07.2003 13:32
Post #105 

Mugol

Hmmm...ja oglądałam "Magicznych Wojowników" i polecam każdemu biggrin.gif Poza tym niedługo wychodzi manga pod tym samym tytułem("Slayers"czy jakoś tak) a więc gdyby ktoś chciał przeczytać to zapraszam do lektury wink.gif
TVN SIEDEM o 15.30 smile.gif
Jeśli chodzi o mange to moją ulubioną jest "Mars","Fushigi Yuugi" & "X Clamp" smile.gif Do tego może dojść jeszcze "Paradisse Kiss" & "Video Girl Ai" !
Gorąco polecam :*
+Quote Post
Atlashia
post 11.07.2003 13:36
Post #106 

Kandydat na Maga

manga SLayers już wyszła=)
Mam ją^^ Jakośc druku niezła, polskie tłumaczenie w zasadzie też, tylko te tłumaczenia zaklęć... sleep.gif

Ano, 'Mars' niezły jest. Alke wolę 'Doll'. 'Paradise Kiss' też niezła ale za to 'Video Girl Ai' wkurzało mnie==

Slayersi jeszcze lecą rano o 7.25 A przed nimi 'Yaiba- legendarny Samuraj' o 7.00 =P

--------------------
Poszła, aha! ;D
+Quote Post
Tiarka
post 11.07.2003 13:37
Post #107 

Mugol

QUOTE (elfkaNenar @ 10-07-2003 23:25)
A ja ostatnio kupiłam pierwszego XChobitsa, już kofam to anime i mange i w ogóle fystko co tylko z Chobits

Tak ! Chobits jest świetne ! Zupełnie o nim zapomniałam :* !

Taak ! :* Tak tak ! :*
+Quote Post
Tiarka
post 11.07.2003 13:38
Post #108 

Mugol

QUOTE (Atlashia @ 11-07-2003 13:36)
manga SLayers już wyszła=)
Mam ją^^ Jakośc druku niezła, polskie tłumaczenie w zasadzie też, tylko te tłumaczenia zaklęć... sleep.gif

Ano, 'Mars' niezły jest. Alke wolę 'Doll'. 'Paradise Kiss' też niezła ale za to 'Video Girl Ai' wkurzało mnie==

Slayersi jeszcze lecą rano o 7.25 A przed nimi 'Yaiba- legendarny Samuraj' o 7.00 =P

Masz już?? O Ty szczęściaro ! Moja kumpelka czatuje na nią już chyba z miesiąc i jeszcze jej nie ma sad.gif ! Hmm...ja wole "Marsa" niż "Doll" ale ta druga też jest świetna ! smile.gif
+Quote Post
Potti
post 11.07.2003 13:57
Post #109 

Plotkara

A mi sie 'Video Girl Ai' b. podobala=) Troche przeslodzona moze, ale ogolnie ok. Mimo, ze znam kilka osob, ktore sie przez nia do m&a zrazily.==
Fushigi Yuugi tez niezle, Tamahome rlz(;

Slayersi... i tak siadam przed telewizorem i ich ogladam, wiec chyba bezpodstawnie narzekam, ze znowu to. I nadal Zell rlz;P

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Empire
post 17.07.2003 01:08
Post #110 

Chemik Anarchista

a ja dziś obejrzałem odcinki Mobile Suit Gundam Seed od 18 do 33 i mam SCHIZZZAAAAA!!!! aaaaaaaaaaa! to jest genialneeeeeeeee =)
a najzabawniejsze jest to że to anime jeszcze nie wyszło w całości i żeby obejrzeć do końca to trochę sobie poczekam =/

jeszcze nie oglądałem ale z urywków które widziałem jush wiem że koffam Hellsign'a =)
do tego absolutnie genialne są Angel Sanctuary i Those who hount Elves
no i nasze tradycyjne The Slayers i Magic Knight Rayearth =)

a z mang... hmm... ja zbieram Ah! Megami-sama! czyli nasze polskie (?! raczej angielskie =P) Oh! My Goddes!, resztę w miarę możliwości pożyczam. Polecam Eden, miałem 4 tomy od kumpla, czaaaaaaad i wypasik. I duuuuusho krwi.

Ale i tak Gundam Seed (nie Wing, Seed jest nowszą serią) wymiata! =) Ah... ensign Kira Yamato i cała reszta... te mechy... te starcia... te postacie... ta animacja... ta muzyka... ta fabuła... *_*

--------------------
Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
+Quote Post
Villemo
post 17.07.2003 08:31
Post #111 

Unregistered

a ja znowu się popiszę oryginalnością [ tongue.gif ]. Od kiedy dostałam net, nic nie zostało z mojego maniakalnego uwielbienia dla mangi & anime... sleep.gif" Normalnie aż mi czasm żal, że już mnie to nie kręci, ale jednak szkoda mi na anime czasu. Wolę poczytać jakieś erotyki =)=)
+Quote Post
Empire
post 17.07.2003 11:30
Post #112 

Chemik Anarchista

erotyki? siaaaaaaakie? czyyyyyyje? gdzie są? =)
(serio pytam =) )

--------------------
Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
+Quote Post
Brenda
post 18.07.2003 14:25
Post #113 

realistka

ja kiedys zyc bez mangi nie umiałam.. a teraz? jak mi cos wpadnie w rece, to moze przeczytam.. i tyle=/

mangi:
ayashi no ceres - a to chyba moja ulubiona manga.. taka nie przeslodzona, lekko podchodzaca pod klimaty strachu, z ciekawa fabula i swietna kreska.. =)
mars - niewatpliwie jedna z najlepszych mang jakie przeczytalam=) taka wzruszajaca.. piekna *_*
paradise kiss - polaczenie humoru i wrazliwosci.. tez fajna:)
oh! my goddes - pokladam sie przy tym ze smiechuXD
video girl ai - jak wyzej + troche zboczonosci;)
utena - lesbijska manga.. chyba ne musze nic wiecej mowic? biggrin.gif

anime:
vampire princess miyu - jejkus.. *_* cudo. te klimaty.. *_*
angel sanctuary - jak wyzej=)
se lain - jedno z najlepszych anime, jakie widzialam.. pelne zagadek, tajemnic.. a klimat - nie powtarzalny *_* i odrobina strachu na dokladke.. =)
hamtaro - no tego. anime kompletnie bez przeslania i głebszej tresci.. ale takie optymistyczne. lekkie. lubie je ogladac=)
fushigi yuugi - ah ci meni;D lubie to anime, choc w sumie glebszej tresci tez nie posiada.. lekka opowiesc o milosci, przyjemnie sie oglada i tyle=)
neon genesis evangelion - jedno z pierwszych anime, jakei ogladalam.. i choc teraz za nim nie przepadam - to mam do niego sentyment:)

kiedys jeszcze kawalki Chobits mi sie podobały.. Angel dust sie ciekawie zapowiada..

wiecej grzechow nie pamietam..

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Atlashia
post 18.07.2003 17:22
Post #114 

Kandydat na Maga

QUOTE (Empire @ 17-07-2003 01:08)
a ja dziś obejrzałem odcinki Mobile Suit Gundam Seed od 18 do 33 i mam SCHIZZZAAAAA!!!! aaaaaaaaaaa! to jest genialneeeeeeeee =)
a najzabawniejsze jest to że to anime jeszcze nie wyszło w całości i żeby obejrzeć do końca to trochę sobie poczekam =/

(...)

Ale i tak Gundam Seed (nie Wing, Seed jest nowszą serią) wymiata! =) Ah... ensign Kira Yamato i cała reszta... te mechy... te starcia... te postacie... ta animacja... ta muzyka... ta fabuła... *_*

<bierze gleboki wdech>
G.. Gundaaam...?

<czyta dalej, oczy jej wylaza na wieszch>

s..SEED?!

<ło matko...>

GDZIE, JAK I KIEDY?! O_O Hesuss, poluje na to od paru tygodni i dupa, nic><

ja mam na razie piec tomow "Wing'a" i zadowolona jestem ^^ No... w pewnym sensie=P Obejzlalam tez pare odcinkow, ale nic po za tym ;(

A w moim podpisie widac moja ulubiona postac XD- Dua =D

--------------------
Poszła, aha! ;D
+Quote Post
IceSoul
post 23.07.2003 20:30
Post #115 

Tłuczek

Anime oglądałam chyba wszystkie jakie były emitowane w polskiej (i nie tylko TV), poczynając od "Pszczółki Mai" (to też anime), kończąc na "Blue Submarine no.6" (na Vivie niemieckiej o 22:00 w piątek - 4 odcinki OAV - cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudo, polecam, piękne jest *___*). Mangi: Chobits, Slayers, Oh! My Goddess... Poza tym jestem maniakalną fanką wszelkich doujinshi *^^*

--------------------
Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me,
But I wake up,
Yes I wake up,
Smiling.

"A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P
"Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?"
+Quote Post
Scary Man
post 23.07.2003 23:39
Post #116 

Kafel

kiedyś oglądałem Dragon Ball, Cowboy Bebop, Pokemon, Digimon (znudziło mi się)

P.S. jak byłem mały oglądałem ...Sailors Moon (Czarodziejki z Księżyca)

--------------------
wróciłem (home, sweet home)
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
STRONA Z SONDĄ
+Quote Post
iskra
post 24.07.2003 00:01
Post #117 

Uczeń Hogwartu

Od czego by tu zacząć... No fięc...

Ostatnio jestem pod urokiem Alucarda happy.gif słodki jest facet jak nic, ten smiech, te oczy... aaaaaaaaaa! Dajcie mi takiego w realu!!! .... khem khem... czyli Hellsing góruje, nie ma co ukrywać =)

Metropolis... gosh... to jest piękne... poprostu piękne... polecam to aniem całą sobą. Taka historia... taki desing... Cute happy.gif i to przesłanie... siupel!

Spirited Away. O! To tesh jest dobre =)

Naruto!!! Polecam =) Kreska prosta, humor świetny, niesamowita fabuła i Kakeshi!!! (chyba tak to się pisze tongue.gif)

Shaman King... tego jeszcze nie rozgryzłam, ale You-chan ma fajny wisiorek (to kły? huh.gif ) happy.gif

Perfekt Blue... dobre to! Jak ktoś oglądał i chciałby nieco podyskutować to ja się zgłaszam na przymusową ochotniczkę =)

Blood - The Last Vampire... takie to dziffne... jakby niedokończone... srodek histori... wspaniałe! happy.gif

Di Gi Charat!!! yeah! yeah! yeah! kompletnie zabajone! bez ładu sklad i innej logiki! Polecam chorym psychicznie =)

Eskaflovne... tesh niezłe ^^

Bastard... hie hie... demon ktory tylko szka okazji, zeby polatac z golym tylkiem =)

....

kurcze, nie bede dalej wymieniac bo to i tak nikogo nie interesuje =)

W kazdym badz razie kocam ogladac anime. Co do mangi to zalezy do czego mam dostep (Alichino is cute happy.gif) wink.gif

z pozdrofieniami
iskierka po mleku =)

--------------------
...uuuu, powrót.
+Quote Post
IceSoul
post 24.07.2003 13:32
Post #118 

Tłuczek

QUOTE (iskra @ 24-07-2003 00:01)
Metropolis... gosh... to jest piękne... poprostu piękne... polecam to aniem całą sobą. Taka historia... taki desing... Cute happy.gif i to przesłanie... siupel!

Mmm... Zrobiłaś mi smaka na "Metropolis"... Leci na HBO dzisiaj o 19:00 =^^=

Spirited Away. O! To tesh jest dobre =)

Oglądałam wczoraj (nawet udało mi się zaciągnąć mother do kina - może da się ją jeszcze "nawrócić" na m&a...). Polecam^^!

--------------------
Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me,
But I wake up,
Yes I wake up,
Smiling.

"A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P
"Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?"
+Quote Post
Brenda
post 24.07.2003 13:37
Post #119 

realistka

ogladałam Metropolis.. na DVD. i powiem szczerze, nie podobało mi sie.. szczegolnie kreska, ale fabuła, moim zdaniem tez nic ciekawego.. =/

--------------------
+Quote Post
iskra
post 24.07.2003 13:42
Post #120 

Uczeń Hogwartu

hie hie =) Brenda, kolejny dowod ze na tym chorym swiecie kroluja gusta i gusciki =)

poza tym, nie ma co ukrywac, "podobanie sie" danego anime zalezy od wieku oglądajacego =) ... no i od charakteru of korz tongue.gif

--------------------
...uuuu, powrót.
+Quote Post
Sol z Ludzi Lodu
post 24.07.2003 13:51
Post #121 

Tłuczek

Ja jush mowilam co lubie, ale dodam pare nowych^^ A niektore mogą sie powtarzać, bo nie pamiętam co wtedy pisałam.

Blood tak jak Iskra^^ świetne! troche mniej Vampire hunter D: Bloodlust

Yami no Matsuei^^ to yaoi, a ja jestem zagorzałą fanką! Wspomne jeszcze o X i o Final Fantasy Unlimited,

niby takie niepozorne i cały czas biją się z tymi samymi potworami, ale można się pośmiać. D.N.Angel -->

tematyka moze stara, ale przyjemne jest dla oka. Można przyjąc ze spokojem a także euforią smile.gif

Godnym uwagi jest tez Witch Hunter Robin, Battle Angel Alita, Ghost, Cowboy Bebop! Ale to chyba każdy

oglądał^^

No to chyba będzie wszystko i raczej powtarzałam troszq tytułów smile.gif Ale to nic! Pozdro.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Brenda
post 24.07.2003 13:58
Post #122 

realistka

QUOTE (iskra @ 24-07-2003 13:42)
hie hie =) Brenda, kolejny dowod ze na tym chorym swiecie kroluja gusta i gusciki =)

poza tym, nie ma co ukrywac, "podobanie sie" danego anime zalezy od wieku oglądajacego =) ... no i od charakteru of korz tongue.gif

przy tym poscie wyszlam na ogladajaca pokemony gówniare XD

a ile ty masz lat? wink.gif

--------------------
+Quote Post
iskra
post 24.07.2003 14:17
Post #123 

Uczeń Hogwartu

przy tym poscie wyszlam na ogladajaca pokemony gówniare XD

wcale nie =) a to

poza tym, nie ma co ukrywac, "podobanie sie" danego anime zalezy od wieku oglądajacego =)

nie było do Ciebie, poprostu stwierdziłam fakty =)

mój wiek? 17 wiosen z kawałkiem

______

anu właśnie!

Cowboy Bebop!!! Witch Hunter Robit!!! gut gut gut pozywka dla skolatanych swiatem dusz =)

--------------------
...uuuu, powrót.
+Quote Post
iskra
post 25.07.2003 14:09
Post #124 

Uczeń Hogwartu

A ktos ogladal takie cus jak DiGiCharat? Taki styl nararacji nazywam chorym - gema 

DiGiCharat!!! Dejiko! Dejiko! DEJIKO!!! nyuuuuu

- O! Jak Puchiko urosła!
- Postaw mnie =='

nyu! studencik jest pedofilem (hentai! normalne hentai! tongue.gif) wink.gif, i w kazdej scenie ma innego kwiatka wpiętego, skubaniec, nyu

- Jestem Rabi en Rose
- Nazywa się Usada Hikaru, nyu =='
- iiiiiiiii ><
- Usada! Usada! Usadaaaaaaaaa!

Cytat roku!!!
"Jedyne co możemy robić w tej żałosnej sytuacji to przeklinać zimne niebo nad miastem" - by Dejiko

<oklaski!!!>

Cytat roku II !!!
"Jestem Obcym z palnety obcych" - by... sami wiecie kto =)

nyoooooo

pozdraffiam
iskra nyooooooooooo!!!

ps. "Ahikabara! Ahikabara! Ide kierownikowi po zakupy nyoooooooooo!" biggrin.gif

--------------------
...uuuu, powrót.
+Quote Post
Sayaka
post 28.07.2003 15:28
Post #125 

Uczeń Hogwartu

No wlasnie...co sądzicie o nowym anime lecącym na Hyperze: Nea7...
Ja ogladalam narazie jeden odcinek, i nie do konca orientuje się, w czym rzecz, uscislajac, nie mam pojecia o czym to jest^^"
+Quote Post

9 Strony « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 17.05.2025 21:28