Anime, Porozmawiamy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Anime, Porozmawiamy?
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja pójdę dalej. To oczywiście nie był
żart. Lubię se bajki pooglądać, nawet te dla dzieci wybitnie (chociaż te na
Kartonie takie znów dla dzieci nie są) i nie uwłacza to mojemu zacnemu
wiekowi, wręcz przeciwnie. Dziecinny wydaje mi się wstyd przed oglądaniem
kreskówek, no bo "jakże to tak"
|
Emma_HP |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Green. nie chodzi o to ze ogladam cartoona
nalogowo, codziennie, ale czasem lubie sobie usiasc i wyluzowac przy takich
programach..
a tmy stwierdzeniem ze anime to bajka dla 5 latkow(przynajmniej tak Cie zrozumialam) to narpawde mnei wkurzyles.. wiesz...mysle ze ty nigdy nie obejrzales choc jednego odcinka z jakiejkolwiek anime/mangi,... -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Itilien |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z Manill ![]() |
A ja mam drobne pytanko. Na jakich jescze
kanałach po za Hyper'em i tvn7 można oglądać Anime, bardzo mnie to
interesuje czy istnieją jeszcze jakieś inny kanały tv gdzie Anime leci.
-------------------- "Nie mogę utrzymać duszy, która o wolność krzyczy"
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Manga i anime... nie znam sie za bardzo,
ale bardzo lubie=)
Atmosfera konwentow... miodzio*_* Z mang najbardziej kocham Eden. Ksiezycowa noc, kubek kakao i czytanie o wirusach i wojnie. Liczenie na ile mang starczy kasy, zlazenie za nimi calego miasta i wreszcie dostanie upragnionej, bądz ew. dostarczenie przez listonosza. I mangi nie sa trudno dostepne. Moze nie jestesmy w czolowce, gdzie m&a jest najbardziej rozpowrzechniona, ale dla chcącego nic trudnego. Pozycje Egmontu (ww. Eden tez=) sa w 'Klubie mangi' w kazdej prawie ksiegarni. Reszte tez mozna spotkac jak sie szuka, a jak nie to zamowic przez net. Jesli kogos to nie interesuje to nie zamawia, ale jak ktos juz sie wciagnie to zazwyczaj nic go nie powstrzyma=) Z anime to chyba Slayersow, z wzglądu na sentyment. I na Zella, ktory jest moja ulubiona postacia. Pozatym to Escaflone, Chobits, Gundam, MKR. Bardzo chcialabym zobaczyc (niekoniecznie po niemiecku==') Angel Sanctuary, DN Angel i Kaikan Phrase. Uwielbiam patrzec na ta kreske i rysowac mange. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Emma_HP |
![]()
|
||
kiedys widzialam jakas anime na polsacie... -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
||
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Itilien - Viva niemiecka. Tam w jakiś
dniach można obejrzeć wieczorem Angel Sanctuary. Polecam=)
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Potti |
![]()
|
||||
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Ale moim skromnym zdaniem anime lecące na polsacie czy tvn'ie to czysta komercha, podroba pokemonow itp. tylko zeby utrzymac popularnosc tego. A przez pokemony moja sympatia do m&a i tak sie przez otoczenie nacierpiala...==' -------------------- voir clair dans le ravissement
|
||||
Emma_HP |
![]()
|
ja troche sie zrazilam do anime ogladajac
Czarodziejki z Ksiezyca...
-------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Potti |
![]()
|
Masz cos do Sailor Moon?=)
Nie no, czuje do nich sentyment wiekszy niz do Slayersow... Pierwsze anime jakie ogladalam, nie wiedzac nawet, ze to anime. Mialam stosy komiksow, albumow, figurek and komerchy, ale lubilam to. Codziennie o porze emitowania przychodzilam do domu, a jak nie moglam to nagrywalam. Rysowalam maniacko postacie, az znalam na pamiec rysy wszystkich czarodziejek... Jak zapomnialam jak ktos sie nazywa to plulam sobie w twarz. A jak przegapilam jakis odcinek to chcialam skakac z balkonu (no dobra przesadzilam...). Teraz juz nie sa dla mnie gigant fenomenem, ale z checia bym sobie tak posledzila jeszcze raz po kolei wszystko=) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Aganieszka |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
jeśli chodzi o anime.. Slayersi ^^ i
Vampire Princess Miyu i Rayeart też czasem oglądam... hmm a całe moje
zainteresowanie mangą i anime zaczęło się tak niewinnie.. hehe od Sailor
Moon..
-------------------- by Aganieszka
|
matoos |
![]()
|
||
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Koles nie dobijaj mnie, bo noramlnie jak sie odwine... Ja mam 21 lat i nie wstydze sie ze ogladam kreskowki. I to nie tylko jakies tam powazne Anime w stylu "Grobowca Świetlików", czy "Akiry". Lubie dextera, Krowa i kurczak to moja ulubiona niejaponska kreskowka. Takich przykladow moglbym mnozyc na peczki... A jesli chodzi o moje ulubione anime, to jednak Evangelion rulez... -------------------- |
||
Zanthia |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
I jeszcze Candidate for Goddes w niedziele o 18.00 ![]() -------------------- ;D
|
||
Itilien |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z Manill ![]() |
A ja to najbrdziej Slayersów, Vison in
Escafolwne, Evangelion i kiedyś to DB i Sailor Moon i przyznam się bez
bicia, że Pokiemony też kiedyś oglądałam i szczerze mówią zawładneły moim
umysłem, a i jescze jest takie anime co się zwie chyb Magic Kinght coś tam,
uwielbiam je a szczególnie te wątki miłosne które są tam co chwile
![]() I wielkie dzięki za podanie kanałów. -------------------- "Nie mogę utrzymać duszy, która o wolność krzyczy"
|
Myśka |
![]()
|
||||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
O! =D To teraz już wiem.. kiedyś mi się zdawało wlaśnie, że dwa różne anime oglądam.. ale po tym niemiecku to nic nie kumam=D -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||||
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
Jak na razie moimi zdecydowanymi
faworytami są Utena i Hack//sign ^^ ponaddto wręcz przepadam za anime ze
studia Ghibi , Love Hiną i Slayersami .
BTW , kto jeszcze pamięta czasy Yattamana ? =P -------------------- ;D
|
Myśka |
![]()
|
Jaaaaa!!!
To był mój hit, zaraz po super śwince i sailor moon!=DDD Jejeje.. i jeszcze muzyczkę pamiętam ^^ I ta babkę co jej się zawsze kostium rodzierał i latał nago='D Ahh! -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Yataman - włoski był
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Zanthia |
![]()
|
Taaa... to był hit sezonu ^^ Jeszcez
strasznie lubiłam "Bię" i "Sally" =D Normalnie mania
magical girls =)
-------------------- ;D
|
Mia |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 09.04.2003 ![]() |
Ja pamiętam jak się slayersi
skończyli(pierwszy raz
![]() ![]() a Sailor Moon hehehe stare dobre czasy...pamiętam jak jeszce we wczesnych latach podstawówki każda dziewczyna była jakąs czarodziejką heheh lubiem jeszce Evangelion ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak łatffo się nas nie pozbędziecie... |
avalanche |
![]()
|
||
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Matko! Zupełanie zapomniałam o nich - ja to byłam nałogowiec - uwielbiałam ich!!!!!!!!! ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||
Zanthia |
![]()
|
Wyrośliśmy z tych samych korzeni =D
-------------------- ;D
|
Emma_HP |
![]()
|
||||
wiem, ja tez to angrywalam, bylam fanka tego, ALE tobylo dawno,...jakt eraz sobie przyominam to to...jakos odechciewa mi sie... to byla taka jakby pcozatkujaca anime...
Ava, ogladalam to;)pameitam moj brat zawsze rpzychodzil z pracy jadl obaid i sie wkruzal bo ja Yattamany ogladalam:) pamietam tylko tyle ze tam bylo dwoch ludkow i oni mieli taka fajna machinke, z niej ajkeis stworki wychodzily..juz nie pamietam jak to bylo:) -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
||||
avalanche |
![]()
|
nawet pamiętam że to zawsze szło jakoś
ciurkiem - zaczynało się o 16.00 (Ava leci ze szkoły jak szalona chcąc
zdążyc na odcinek
![]() ![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Emma_HP |
![]()
|
to do mnie rpzychodzily kolezanki to sie
zawsze abwilysmy w czarodziejki..
pameitam, ja bylam ta w czarnych wlosach;) -------------------- Miłość jest jak muzyka...z początku kolorowa, romantyczna...poźniej odchodzi w niepamięć...
|
Zanthia |
![]()
|
Ja i moja koleżanka wymyśliłyśmy sobie
czarodziejkęz Saturna i ze Słońca i w takie siębawiłyśmy =D < to było
jeszcze przed serią S ^^ > .
-------------------- ;D
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 15:40 |