Strzelanina W Kampusie W Wirginii
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Strzelanina W Kampusie W Wirginii
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/1520106,12,item.html
April 16, 2007 — Today's killings of at least 29 people on the campus of Virginia Tech is among the worst school shootings in U.S. history. Co najmniej 32 osoby zostały zabite w strzelaninie na uniwersytecie Wirginia Tech w Stanach Zjednoczonych. Wiele osób zostało rannych. Według wstępnych informacji na Uniwersytecie Wirginia Tech w Blacksburgu doszło do dwóch strzelanin. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
<szok>
i natychmiast w myślach pojawia się tragedia z Columbine i "Zabawy z Bronią" Moore'a i "Elephant" Van Santa. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
wszystko trwało kilka godzin???
makabra... jak to w ogóle możliwe?! -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
o Boże. prawie jak z mojego ostatniego koszmaru .__.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No właśnie, tak, straszne, potworne, ale co można o tym napisać? O czym tu można dyskutować? Jestem intelektualnie bezradny wobec czegoś takiego. Bardzo współczuję i solidaryzuję się na ile umiem.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ten temat ma duze szanse przerodzic sie w dyskusje o problemie powszechnego dostepu do broni (bo przeciez nie jestesmy onetem zeby zapalac swieczki przez nastepne 70 podstron..)
Edit: latest news Ten post był edytowany przez Eva: 17.04.2007 19:57 -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
w stanach taka mentalność, że ustawowe zakazanie posiadania broni to wielki wjazd na obronę wolności, naprawdę nie zdziwię się jeśli ktoś tam nie rzuci argumentu żeby ją jeszcze bardziej rozpowszechnić, bo 'przecież będzie można się obronić'.
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm, ja akurat dzis pod wplywem tego wydarzenia stwierdzilam, ze wolnosc nie kazdemu sie nalezy. Bo wolnosc to odpowiedzialnosc, ktora jak widac niektorych przerasta.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak oglądałem PB i T-Bag zabijał ludzi, to myślałem, ze to tylko fikcja. Ale teraz widzę, że w stanach jest tak realnie. Każdy może wejść do sklepu i kupić broń, to głupota
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Eva |
![]()
|
QUOTE W Virginia Tech wszyscy zadają pytanie, dlaczego po pierwszej strzelaninie, o godz. 7.15 rano, władze szkoły nie zrobiły nic, aby zapewnić jej ochronę, nie zaalarmowały studentów o grożącym niebezpieczeństwie i nie odwołały dalszych zajęć. Między jedną a drugą strzelaniną upłynęło około dwóch godzin. Rektor twierdzi, że myślał, iż zabójstwo pierwszych dwóch ofiar było efektem "domowych porachunków" i że sprawca uciekł z uczelni. Dlatego rozesłano tylko e-maile z informacją o incydencie, polecono udać się do sal wykładowych i nie wezwano policji. -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
mnie bardziej zastanawia fakt, ze 12 latki moga tam legalnie kupic bron.
-------------------- ![]() ha! |
Eva |
![]()
|
Myśliwską. Bo przecież taką sie nie da człowieka zabić!
-------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Co do tematu swobodnego dostępu do broni to się nie wypowiem, bo odzywa sie we mnie utajony anarchista. Ale tak sobie przejrzałam wiadomości i ten temat i doszłam do wniosku, że miejscami sama miałabym ochotę chwycić za broń i odstrzelić kilku wykładowców.
Jest jednak pewna różnica pomiędzy swobodnymi dywagacjami a działaniem. I tak sobie myślę, że najlepsze co sprawca mógł zrobić po takim wyskoku, to strzelić sobie w łeb. Nie wiem, czy byłabym w stanie żyć ze świadomością, że odebrałam życie komukolwiek. Straszne to jest i niesamowite do wyobrażenia wręcz. Nie do wyobrażenia ale się dzieje. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE mnie bardziej zastanawia fakt, ze 12 latki moga tam legalnie kupic bron. u nas legalnie to nie, ale kupić można bardzo łatwo. wystarczy wiedziec gdzie szukać. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Eva |
![]()
|
Ale na szczescie wiekszosc ludzi nie wie. A tam wie i moze.
-------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale to nie rozbija sie o fakt posiadania broni. To wszystko dzieje sie w naszych glowach. Zabic mozna wszystkim, nawet wykałaczką.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eva @ 18.04.2007 14:40) nie wie? ponad połowa mojej wsi wie gdzie co tanio kupić. Nie mówiąc o tym, co zostało po wojnie i starsi chowają po strychach A Rysiek_Kowal ma rację. tu nie idzie obroń. Tu chodzi o nas. O mordercze aspiracje, które ponoć posiada każdy człowiek -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
każdy ma czasem głupie myśli, ale od tego jeszcze kawałek drogi. nie wiem kim trzeba być i przez co przejść, żeby to naprawdę zrobić.
a największa tragedia oczywiście nie tkwi w tym czy ktoś miał dostęp do broni czy nie, ale to nie jest bez znaczenia, bo mimo wszystko dzięki temu takim ludziom łatwiej (wykałaczką raczej by tylu osób nie zabił). Ten post był edytowany przez Potti: 18.04.2007 15:58 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
no tak ogolnie to nie do konca chodzi o posiadanie broni. tylko o to czym kieruje sie morderca. ale w tej konkretnej sytuacji to chodzi wlasnie o dostep do broni. bo przeciez nozem nie zabilby tylu osob.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
No w nocy, we śnie mógłby
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Wcale nie wykluczone. Jak mówi przysłowie "chęci to połowa sukcesu". Swoją drogą, amerykanie muszą być cholernie zestresowanym narodem, skoro co rusz się u nich takie akcje dzieją.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
No w moich okolicach ostatnie morderstwo, zdarzyło się w czasie II wojny, kiedy SS zabiło miejscowego żyda. Ponoć przez kilkanaście lat jego grób był obiektem powszechnego zainteresowania, co ilustruje częstotliwość morderstw w jasielskim powiecie.
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 18.04.2007 16:39) no dobra ale chodzi o to, ze on to zrobil jawnie na oczach wszystkich. z nozem by mu to nie wyszlo. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Ale jak z bronią palna mogło wyjść? Między strzelaninami minęły ok. 2 godziny i nikt nie interweniował
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:32 |