Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Niestety ja też mam takie przeczucie. Ale może troszeczkę pohamuje jego... temperament?
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Najnowsza plotka: rolę najmłodszego, jedenastoletniego Toma Riddle ma ponoć zagrać takoż jedenastoletni Titan Tiffin, siostrzeniec Ralpha Fiennesa.
Źródło. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Zapewne podobny do wujka, skoro go wybrano...
![]() |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja chciałem jeszcze nawiązać do sprawy Sectusempry. Fakt, scena fajna, ale wg mnie nie jest niezbędna w filmie. Nie obrażę się, jeśli ją wytną. Ale o ile pamiętam (bo parę osób dyskutowało wcześniej o brutalności tej sceny) to wyglądało nie tak, że brzuch i twarz Draco się otworzyło i wylały się z tego flaki, tylko to były cięcia na ciele, takie jak nożem (w filmie - po prostu czerwone, cienkie kreski - to chyba nikogo nie przerazi)
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Tu kręcą dom Slughorna
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Apropo Sectusempry:
QUOTE(Pszczola @ 19.09.2007 23:14) Jeżeli będzie, wątpię, żeby wnętrzności Draco nagle zaczęły wypływać na podłogę. Nie zdzierży tego młody widz. Kolejna ekranizacja, która cierpi na wrażliwych dwunastolatkach. Czuję się urażona ![]() Co do domu Slughorna: Ładniutko tam ![]() Ten post był edytowany przez Miętówka: 22.10.2007 15:29 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Dom Slughorna - super miejscówkę wybrali, wyobrażałam sobie coś bardzo podobnego...oddaje nastrój książki. Oby nie było tak.: Harry i Dumbledore idą ulicą, wchodzą do domu Slughorna/ następna scena - wychodzą z domu razem ze Slughornem nawijając o nauczaniu w Hogwarcie...
-------------------- Gryffindor
KLL |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Nic między wejściem a wyjściem z domu? Ale po filmie można się spodziewać wielu niedokładności. Niestety...
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tylko tak zakładam, a może nawet i nie...tylko tak sobie pomyślałam - żadnych potwierdzeń czy coś takiego...no ale po wyjściu 5 części do kin, to można sie wszystkiego po 6 spodziewać...nie będę po prostu zaskoczona i już.
-------------------- Gryffindor
KLL |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 05.10.2007 06:06) Najnowsza plotka: rolę najmłodszego, jedenastoletniego Toma Riddle ma ponoć zagrać takoż jedenastoletni Titan Tiffin, siostrzeniec Ralpha Fiennesa. Źródło. Ale żadnego jego zdjęcia jednak w necie nie ma. Szkoda. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Strach pomyśleć, co by było, gdyby Fiennes nie miał licznej rodziny
![]() "Matkę Voldemorta, Meropę, zagra siostra Fiennesa, natomiast jego ojciec wcieli się w rolę dziadka Voldemorta, Marvolo. Niepotwierdzone jeszcze plotki donoszą, iż w rolę Morfina Gaunta wcieli się ojciec kuzyna Fiennesa, a w role zamordowanych mugolskich dziadków Voldemorta wcielą się dziadkowie owego kuzyna." ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Miętówka |
![]()
|
To może dać BARDZO przekonywujący ( czy jak to tam sie pisze) efekt.
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli to co Przemek na pisał to prawda, to może być ciekawie.
Żartowałem tylko. Przemek Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 28.10.2007 12:26 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 24.10.2007 22:46) "Matkę Voldemorta, Meropę, zagra siostra Fiennesa, natomiast jego ojciec wcieli się w rolę dziadka Voldemorta, Marvolo. Niepotwierdzone jeszcze plotki donoszą, iż w rolę Morfina Gaunta wcieli się ojciec kuzyna Fiennesa, a w role zamordowanych mugolskich dziadków Voldemorta wcielą się dziadkowie owego kuzyna." ![]() To brzmi jak rodzinny interes ![]() Ale lepiej niech Fiennes (przynajmniej w Polsce) uważa, bo posądzą go to załatwianie dla swojej rodziny miejsc pracy, po znajomościach. Kto wie, czy nie wcisnęliby gdzies jeszcze korupcji ;p Tak poza ty, to może byc bardzo ciekawe... Ten post był edytowany przez harolcia: 27.10.2007 15:30 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
olesia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 31.08.2007 ![]() |
|
Ginnusia |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 ![]() |
Dzięki
![]() To jest przed wizytą u Slughorna (ew. po)? |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Tak, ale niech mi ktoś mądry powie: dlaczego Dumbledore ma na brodzie takie dziwne coś?
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ginnusia |
![]()
|
Żeby mu się nie uszkodziła między ujęciami?
![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
żeby się nie rozwaliła, i żeby charakteryzatorka nie musiała jej drugi raz doczepiać i układać.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
I żeby jej sobie przez przypadek papierosem nie podpalił
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No i Narcyza Malfoy została wreszcie obsadzona- zagra ją szkocka aktorka Helen McCrory, która orginalnie miała grać Bellatrix, ale z powodu ciąży musiała zrezygnować.
http://www.the-leaky-cauldron.org/2007/11/...narcissa-malfoy -------------------- ![]() |
Ginnusia |
![]()
|
No nie wiem... :/ Na razie na Narcyzę mi nie wygląda.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Trudno żeby wyglądała bez charakteryzacji
![]() Da radę, zobaczycie. Dużej roli to ona nie ma. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ginnusia |
![]()
|
Nie twierdzę, że nie da.
![]() |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
jak zrobi krzywą minę, taką jaka była opisana w czarze ognia to nada się idealnie :}
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:31 |