Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja jednak wtrącę swoje przysłowiowe trzy grosze. Bonnie ma za mało wyrazistą twarz, zbyt "przeciętną", jak to określił Przemek. Wiem, dotychczas niewiele jej było, ale wygląda jak nieśmiała dziewczynka, która się zgubiła w supermarkecie. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. A w książce, nikt chyba nie ma wątpliwości, została pokazana jako nieprzeciętnie charyzmatyczna dziewczyna, która potrafi postawić na swoim. Po prostu dotychczasowa ekspresja aktorki nie współgra z charakterem stworzonym przez Rowling.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Po prostu dotychczasowa ekspresja aktorki nie współgra z charakterem stworzonym przez Rowling. Bo dotychczasowa Ginny nie pasuje do Ginny którą Jo stworzyła na potrzeby HBP. Trzeba by było nową aktorkę o bardziej agresywnym wyglądzie dac. -------------------- ...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Właśnie, to w charyzmie tkwi problem. Do tego Ginny niemal zawsze była charyzmatyczna, tylko w towarzystwie Harry'ego głupiała. W filmie 'zgłupienie' i przerażanie jest immanentną cechą kreacji Boonie, chociaż już w ZF nastąpiły pewne zmiany, muszę przyznać.
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No to teraz sobie pogadajmy o Hermionie, która w filmie jest - od czwórki, żeby nie było że jestem ślepa i wredna, wcześniej było ok - wymachującą brwiami, pewną siebie laską, która wszystko mówi na jednym wydechu i z tą samą, denerwującą manierą. A miała być lekko zakompleksiona kujonka z szopą na głowie i nosem wiecznie w książkach, pyskata tylko przy Ronie. I co? I nic, jakoś nikomu to nie przeszkadza.
Harry to już w ogóle powoli poza okularami z Harry'ego nie ma w sobie nic kompletnie. Aż nawet się gadać nie chce. Tak naprawdę Ronowy jest tylko Ron. Grint rewelacyjnie (a już na pewno na tle) wpisał się w rolę, i bardzo ładnie z nią dojrzewa. Reszta jest milczeniem. O Syriuszu i Lupinie nawet nie będę zaczynać, bo mnie zczyści. Kocham Thewlisa i był świetny w tej roli, kocham Oldmana i też był bardzo dobry, pokochałam ich obu i pogodziłam się z charakteryzacją. No ale nie czarujmy się, ze swoimi książkowymi pierwowzorami to oni nie mieli wiele wspólnego... Cuaronowi jestem to w stanie wybaczyć, bo jego adaptacja była genialna. Ale fakt pozostaje faktem. Mam mówić dalej, czy się odczepicie od Bonnie ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 13.06.2008 16:42 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ależ ja się zgadzam z Twoimi uwagami! Na Hermionę utyskiwałem nie raz i nie dwa, bo nie dość, że nie wygląda jak Hermiona, to jeszcze gra kogoś do Hermiony niepodobnego. Harry jest taki sobie. Ron... trochę zbyt komediowo go przedstawiono, ale aktor jest faktycznie świetnie dobrany. I ucharakteryzowany.
Na Bonnie narzekamy, bo Trio opatrzyło się już na tyle, że mało się na nie zwraca uwagę. A Bonnie do tej pory była gdzieś w tle i nagle ma wyjść niemal na pierwszy plan. Zresztą. Jeśli się okaże, że zagra fenomenalnie, z największą przyjemnością odszczekam wszystko, co o niej powiedziałem ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Właśnie Harry, Ron I Hermiona już tak 'weszli w krew' w tych rolach jakby. No ale macie racje. Wszyscy są za starzy, jeśli chodzi o pokolenia rodziców Harry'ego i to nieco razi. Snape w chwili śmierci nie miał 40tu lat chyba. No a Rickman (choć go uwielbiam ) jaki jest każdy widzi.
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, to też jest mankament. I cholernie mi tego brakuje, jak bardzo bym Rickmana nie ubóstwiała. Pomijając już fakt, że Snape był młodszy, to podobno był silnie chudy... Rowling pomyślała i o mamach, żeby miały coś dla siebie
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Laraa |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 15.06.2008 ![]() |
Jak dla mnie to ten film powinien być tak dobry jak (tak uważam) będzie 7 część Pottera, dlatego że to jest przed ostatni film i jest w nim na prawdę wiele ważnych i ciekawych momentów i nie chciałabym żeby zostały tak tragicznie ominięte lub wycięte jak w Zakonie Feniksa. Najbardziej pragnę zobaczyć:
- te scney miłosne, pocałunki, i te fanki Harrego z Romildą Vance na czele ![]() - płaczącego Draco i ogólnie takiego załamanego, już nie tryskającego optymizmem - Harry jako mistrz eliksirów ![]() - quidditch - na prawdę bardzo mi brakowało tego w piątej i czwartej części a w poprzednich też było kiepściutko z tym dlatego mam nadzieję ze teraz pokażą wszystkie mecze - wreszcie trochę dłuższy pobyt Harrego w Norze - sklep bliźniaków na Pokątnej - ta obsesja Harrego na punkcie Malfoy'a - oczywiście pogrzeb Dumbledore'a i zabicie przez Snape'a oraz ta walka w Hogwarcie - prywatne lekcje u Dumbledore'a i te wspomnienia I z tych ważniejszych to chyba to bym chciała zobaczyć. ![]() |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Będzie 8 filmów HP (7 część będzie podzielona na dwie)
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
dragon99919 |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Łódź Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co prawda jestem nie na czasie, troszkę sie pogubiłem, ale z ostatniego postu wynika, że będzie 8 części... Aktorzy nie będą za starzy na kolejne filmy???
![]() -------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Nie, w końcu dwudziestokilkulatek aż tak się od siedemnastolatka wyglądem nie różni.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
Przemek, please don't feed the troll. I beg you
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
dragon99919 |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Łódź Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki... Od dzisiaj mam pseudo trool... Tak?
![]() -------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
Rod Hunt otrzymał właśnie rolę Rowle'a, śmierciożercy.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
owczarnia |
![]()
|
Ha
![]() ![]() Najpierw małe (ta pierwsza jest po prostu bezcenna ![]() ![]() Ron w stroju do quidditcha ![]() ![]() Malfoy. ![]() Harry na okładce. Wygląda bossssko, czyż nie ![]() ![]() Harry smutny ![]() ![]() Profesor Slughorn i Harry ![]() Drużyna Gryfonów przy stole. Chyba przed meczem. Ten post był edytowany przez owczarnia: 04.07.2008 05:39 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
owczarnia |
![]()
|
A teraz duże (klik klik):
![]() Jeszcze raz to samo co u góry, tylko w kawałkach i klikalne. Znaczy się większe się otworzy ![]() ![]() Patrz wyżej... ![]() Luna ![]() ![]() ![]() Zajęcia ze Slughornem ![]() Harry i profesor McGonagall. ![]() David Yates, Daniel Radcliffe, Bonnie Wright ![]() Malfoy again ![]() Chyba najładniejsze zdjęcie Hermiony, jakie się dotychczas ukazało. W ogóle. Harry tak sobie. ![]() Aww ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 04.07.2008 05:55 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
To pierwsze zdjęcie Rona jest powalające. Wygląda jakby go za karę na jakąś bitwę wysłali,a zbroja za mała była
![]() No i Luna wygląda cudownie,tylko nie mogę sobie skojarzyć, po co jej były te okulary? ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Haha te okulary dobre xD a może to na jakiś mecz czy coś?;>
|
owczarnia |
![]()
|
A one nie były jako dodatek do Żonglera przypadkiem
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Były
![]() ![]() Zdjęcia są świetne. Może Yates aż tak tego nie schrzani. Chociaż zostaje jeszcze fabuła. Która to fabuła jest ogołacana ze wszystkich pobocznych wątków od 3 filmu. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
chciałam tylko nadmienić, że Felton/Malfoy na drugim zdjęciu wyszedł całkiem znośnie
![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Malfoy ma dziwną acz nawet ładną gębę na tym zdjęciu xD
-------------------- |
olesia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 31.08.2007 ![]() |
Tych chyba nie było:
![]() ![]() Ten post był edytowany przez em: 06.07.2008 20:39 |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Ej wiecie co? Nie podobają mi się włosy Radcliffe'a w tym filmie
![]() |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Malfoy, Malfoy, Malfoy. Cóż oni Ci chłopcze zrobili z tymi włosami?
![]() Hermiona - ślicznie. Mam nadzieję, że cały czas we filmie tak będzie wyglądać. Ron- bezbłędny. Robi się z niego taki... Mężczyzna. ![]() Harry - no, jak to Harry. Ten post był edytowany przez kObra.: 06.07.2008 19:12 -------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 04:42 |