Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Ja biedna, odcięta od cywilizacji na 2 tygodnie i całkiem nieświadoma ukazania się trailera! Ach, och!
Nareszcie ![]() No cóż... Robi wrażenie. I jest całkiem obiecujący. Szczególnie ta rozmowa z młodym Tomem (genialny głos). W kinie może być całkiem przyjemnie ![]() Dumbledore faktycznie zamienia się w Gandalfa. Świetne, świetne, świetne, świetne! Co prawda mógłby być trochę dłuższy.. (najlepiej taki dwugodzinny ![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
W oczekiwaniu na 6. film. Obecnie? Wakacjuję. |
BonnieLiu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 20.07.2008 Skąd: Wieża Astronomiczna Płeć: Kobieta ![]() |
Po obejrzeniu traileru stwierdzam, że film zapowiada się całkiem, całkiem. Tylko ten Slughorn ze zdjęć jakoś nie pasuje mi do postaci książkowego profesora eliksirów. Co wy o nim myślicie? Trochę za wysoki i za "chudy". Wyobrażałam go sobie jako niskiego, przysadzistego mężczyznę z siwym wąsem i łysiną, a tu najwyraźniej Warner Bros zniwezył moje pragnienie
![]() -------------------- "Dla dobrze zorganizowanego umysłu śmierć to tylko początek nowej, wielkiej przygody..."
|
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Co do Slughorna - na tej ostatniej fotce (bodajże ostatniej), gdzie daje Harry'emu flakonik - Felixa jak sądzę
![]() Może być, choć przuyznaję, ze wyobrażałam go sobie niższego i bardziej... ociężałego. Z sarmackim wąsem i łysym kolanem ![]() Cóż, nie ukrywam, że kiedy czytałam książkę, to Krzysztof Kowalewski stawał mi przed oczami ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 06.08.2008 23:38 |
Gwidon |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 17.04.2008 ![]() |
No to se jeszcze poczekamy...
Warner Bros ogłasza, że premiera HPiKP zostanie przesunięta na lipiec 2009 roku. Tłumaczą się, "że lato to lepsza pora na familijne wypady do kina, oraz że wynikły opóźnienia w związku ze strajkiem scenarzystów" Jak na mój gust, to kolejna - po podzieleniu Deathly Hallows na dwie części - próba zrobienia jeszcze większej kasy na Harrym Potterze. Okres wakacyjny to rzecz jasna więcej widzów w kinach, a zatem większy zarobek... Jest to wyjątkowe wyrachowanie, bo podejrzewam, że film jest już niemal całkowicie ukończony.. Tutaj: oficjalne oświadczenie WB A tu: potwierdzenie daty 17.07.2009 na oficjalnej stronie filmu Ten post był edytowany przez Gwidon: 15.08.2008 12:24 |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ależ ta wiadomość ssie. A właśnie dziś rano po raz pierwszy od jakiegoś dłuższego czasu myślałem sobie jak to fajnie, że film już względnie niedługo. Noż mać.
Po obejrzeniu trailera moje hm... niezadowolenie wzrosło, bo jest niesamowicie dobry. Twórcy filmu zdają się rozumieć o czym jest szósta część i ten fakt czynią osią promocji. Punkt dla nich. Minus pincet punktów za przeniesienie premiery. Ten post był edytowany przez Katon: 16.08.2008 16:18 |
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie no poprostu załamka! Tak sie kurcze cieszyłam na ten film,że już w tym roku za pare miesięcy będzie a tu guzik!
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ech, pozostaje mi tylko się z Wami zgodzić. Wiadomość jest ze wszech miar dobijająca.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Trudno się mówi, żyje się dalej. Ale... Mogliby takich świństw nie robić, to nie wypada :S
-------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
A ja aż do tej pory myślałam, że to jakiś żart. I chyba nadal mam taką nadzieję.
ETA: no dobra, to nie żart. Już sobie doczytałam, Batman odniósł taki sukces że postanowili zadbać o przyszłoroczny budżet, jako że w tym roku już im kasa niepotrzebna. No i pewno nie chcą premiery tak blisko 'Twilight', czemu w sumie trudno się dziwić. Btw, 'Twilight' już wskoczyło na miejsce Harry'ego... Przesunęli premierę z 12 grudnia na 21 listopada. Świnie. Ale na pocieszenie mam parę zdjęć. Niektóre małe, niektóre duże, te duże zmniejszyłam, ale dadzą się kliknąć. młody Tom po raz kolejny ![]() Unbreakable Vow ![]() Bellatrix ![]() Harry i Dumbledore ![]() Won Won i Lav Lav ![]() Harry i Ginny ![]() Harry ![]() Malfoy ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 18.08.2008 13:24 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
aGuTeK |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Fajnie,że zrobili tą przysięge Snape'a
![]() Ten post był edytowany przez aGuTeK: 18.08.2008 16:21 |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie ta wiadomosć jakoś specjanie nie załamała.
CO niby mam zrobić? Powiesić się? (zresztą, ja naprawdę lubię czekać... a jeśli film mają schrzanić - odpukać! - to chyba wolę jeszcze trochę pożyć złudzeniami ![]() Tego chyba nie było. Nie wiem. Uroczy naszyjnik ![]() (nie znalazłam większego, niestety) ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 18.08.2008 20:22 |
aGuTeK |
![]()
|
No tylko mi się wydaje,że film jest już prawie skończony. Nie przekładają premiery ze względu na to,że nie dokończyli jeszcze filmu,czy coś takiego.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ej, po tych zdjęciach ten film wygląda najlepiej ze wszystkich dotychczasowych. Świetnie przemodelowane Unbrekeable Vow (stoją zamiast klęczeć), fajna Bellatriks, fajny Tom, naprawdę dobrze wyglądająca Ginny (i do tego jest tego samego wzrostu co Harry!)...
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
aGuTeK |
![]()
|
Tylko Malfoy tragedia
![]() |
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Kolejny tydzień mnie nie było, kolejna wiadomość... LIPIEC?
![]() Przecież.. przecież.. tak nie wolno! Jak mogą tak przekładać?! Ja rozumiem o miesiąc, ale to przecież praktycznie rok! Buuu.. No dobra, te zdjęcia są fajne. Chociaż Cyzię sobie ciut inaczej wyobrażałam, ale nie jest źle. Bella cudna. I, jak Przemek zauważył, Ginny wzrostu Harry'ego ![]() I przysięga jest! Hura! (szata Severka zalatuje granatem - chyba nie wyprał jej w perwolu black magic). I fota z naszyjnikiem też ładna. No ale... Jak tu się cieszyć z ładnie zapowiadającego się filmu, skoro trzeba na niego czekać jeszcze tyle czasu? ![]() -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
aGuTeK |
![]()
|
Nadal się zastanawiam,po co im Cho w tym filmie...
|
smagliczka |
![]()
|
Cho w filmie?
A ma być? (nie wiedziałam). Hmm... może to ona dotknie naszyjnika. |
aGuTeK |
![]()
|
Wątpię. Katie Bell też zrobili w filmie. Więc raczej ona dotknie. Tak jak było w książce.
|
Salamandra |
![]()
|
A skąd informacja, że Cho zagra? (może tak po prostu ją dali, w piątej części tyle o niej było, a teraz nagle miałaby zniknąć?)
-------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
smagliczka |
![]()
|
Ha! Dumbel w swej wypłowiałej sz(m)acte
![]() Mnie się Gambon bardzo podoba w roli Albusa, więc złego słowa nie powiem. O. Ale tak mi teraz przyszło do głowy, że to musi być strasznie... głupie takie granie w filmie. Stoisz wystrojony jak kretyn, z długą brodą, poważną miną, przed jakimś kretyńskim ozdobnym świecznikiem, i musisz odegrać tę swoją scenkę... a tu cała ekipa zza kamery się na ciebie gapi. I gwarantuję, że wielu z nich myśli sobie: ależ on idiotycznie wygląda! ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 22.08.2008 16:49 |
owczarnia |
![]()
|
Heh, chyba jednak znacznie gorsze jest oganianie się z przerażoną miną przed nieistniejącymi potworami, które zostaną komputerowo dograne dopiero na etapie montażu
![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 22.08.2008 16:54 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
smagliczka |
![]()
|
Och, tak. Myślę, że przywołanie przerażenia na twarzy, kiedy stoi się oko w oko z wykropkowanym Fiennesem, wymaga nie lada umiejętności
![]() Ciekawe, ile robili prób, żeby aktorzy grający z 'Voldemortem' nie parskali śmiechem, tylko faktycznie wyglądali na przestraszonych. Ten post był edytowany przez smagliczka: 22.08.2008 17:05 |
aGuTeK |
![]()
|
na film.web jest nowa fota z KP. Chyba przyjęcie.
|
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Young Waldemar wygląda jak Damian z "Omena".
Wyraz twarzy i wzrok... Tylko brak wiszącej niani. ![]() I chyba widzę Zabiniego. ;d Ten post był edytowany przez kObra.: 27.08.2008 20:35 -------------------- she wolf.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 15:17 |