Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Film Numer Sześć, Znaczy Się HPiKP, czyli coś się kluje już powoli...
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kObra. @ 27.08.2008 20:32) Young Waldemar wygląda jak Damian z "Omena". Wyraz twarzy i wzrok... Tylko brak wiszącej niani. Może zrobią scenę z domu dziecka z powieszonym na krowi królikiem ![]() (pewnie jej nie będzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by sobie wyobrazić; królik to nie niania, co prawda, ale z braku laku... ;P) |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Lepszy rydz, niż nic.
![]() -------------------- she wolf.
|
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Tych chyba nie było. Nie jestem pewna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez mroffka: 10.09.2008 17:09 -------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Hermiona ma dziwną minę i pozę na tym zdjęciu tria z różdżkami.
![]() -------------------- she wolf.
|
Salamandra |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
A na tym pierwszym Harry wyszedł jak przygłup. Malfoy w jakiś garniturku, Hermiona z tą swoją pozą
![]() Za to ostatnie mi się podoba. Ciekawe w co się tak wpatrują. -------------------- 'Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył'
W oczekiwaniu na 6. film. Obecnie? Wakacjuję. |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Co Wy chcecie od zdjęcia Hermiony z różdżką? Jest po prostu bardzo... skupiona ?
![]() Za to Ron ma przekomiczną fryzurkę XD -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
No Harolcia dobrze mówi .
![]() Jeszcze dodam ,że tą ręką wymierza sobie cel ![]() -------------------- Członkini KLL
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Miałam pozmniejszać, powrzucać na swerwer i dać gotowe do oglądania, ale mi się nie chce
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
olesia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 31.08.2007 ![]() |
|
uayo |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 13.12.2007 ![]() |
![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Też żem się zdziwił.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Tłumaczenie filmowców było, o ile dobrze pamiętam, mniej więcej takie: "Chcieliśmy podkreślić w ten sposób poczucie zagrożenia, fakt, iż nikt nie jest bezpieczny".
Dziwne, że z tych samych względów nie postanowili w tym filmie zabić Lupina albo wysadzić w powietrze Privet Drive. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Debilne. Tzn. można było dodać taki epizod poprzez napad na kogoś innego, ale na Norę? Idiotyczne.
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No ja też tak się właśnie zastanawiałam, o co chodzi z tą Norą, jak zobaczyłam foty. Nawet doszłam do wniosku, że może jednak się starzeję szybciej niż myślałam, i już mnie Alzheimer dopadł, prawie poleciałam do książki. A tu proszę, jednak nie jest ze mną tak źle. To ich kompletnie posrało, przepraszam za wyrażenie. Punkt dla Przemka za wizję wysadzania Privet Drive, tak przy okazji
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Z FilmWebu:
Gdy kilka tygodni temu Warner Bros ogłosił, iż przesuwa premierę filmu "Harry Potter i Książę Półkrwi" aż o osiem miesięcy, większość naszych Użytkowników była wzburzona. Wszystko wskazuje na to, że wytwórnia próbuje opóźnić kinowy start kompletnie nieudanego filmu. W sobotę w Chicago odbył się pierwszy testowy pokaz nowego obrazu o przygodach nastoletniego czarodzieja. Opinie, które pojawiły się w internecie po seansie, były bardzo krytyczne. Widzowie uważają, że film jest pozbawiony napięcia, a twórcy za dużo uwagi poświęcają wątkom romansowym. Zabrakło wielkiej bitwy między pozytywnymi bohaterami a Śmierciożercami. W dodatku śmierć Dumbledore'a nie wzruszyła nikogo na sali. Pozytywne recenzje zbiera za to Jim Broadbent w roli profesora Horacego Slughorna, uczącego w Hogwarcie eliksirów. To ponoć najlepsza kreacja w całym filmie. Należy mieć tylko nadzieję, że do lipca 2009 twórcom uda się przerobić "Księcia Półkrwi" na tyle, by nadawał się do oglądania. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Hm. Pracownik Mugglenetu, który również film widział, pisze tak:
Important things of note are that the movie was amazing, and that the purpose of the test screenings is for the filmmakers to gain feedback in time to possibly make some changes to the film based on an audience's concerns. In other words, the film is in great hands and the finished product will be even better. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
olesia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 31.08.2007 ![]() |
|
mroffka |
![]()
|
No bardzo fajnie
![]() -------------------- Członkini KLL
olesia |
![]()
|
|
Katon |
![]()
|
Niezły masakrator.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tak jeszcze w temacie przesunięcia premiery:
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
olesia |
![]()
|
|
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Zaraz!
Halo! Czy po drugiej stronie bramy stoi... Filch? No nie. Nie. Nie. Nie. Jeśli wywalili z tej sceny Snape'a, to się bardzo nieładnie zdenerwuję :/ |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm... trudno powiedzieć, bo trochę kiepska jakość tego zdjęcia...
-------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
owczarnia |
![]()
|
Filch i Draco. Jak dla mnie.
No i Filch, naprawdę... Thanks to Alejandro from Bloghogwarts who let us know that he has obtained several new photos from the upcoming Harry Potter and the Half-Blood Prince. Found in a new official 2009 HBP desk agenda, you can see a new photo of Luna Lovegood and Harry Potter standing outside the gates of Hogwarts, with Filch and Draco standing on the other side. A tu jeszcze trochę fotek. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 15:36 |