Bym
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bym
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ot takie tam. Jak twórczość o trzeciej nad ranem.
Bym Pojechałabym do Bloomsbury na czekoladki podobno mają tam dość świeże, a na Victorii eleganckie kwiaty (w tej elegancji jest coś niezwykłego) Nie siadałabym w Hyde Parku na ławce, zieleń nie pasuje do sukienki, poza tym w powietrzu czuć zgniliznę - od lat już nie sprzątniętą. Poszukałabym mgły ogryzek, z czerwonej cegły mur delikatny i litościwy zapach herbaty na pewno trzymają jeszcze trop. Usiadłabym nad rzeką nie-Piedrą i spojrzeć w gwizdy Śmiałabym. -------------------- |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
A ten nie. Może to moja wina, ale nie dostrzegam koralików.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Słabszy od tego, czym nas zwykle obdarowujesz, Sihajo. Aczkolwiek podobała mi się końcówka, zwłaszcza odniesienie do książki Coelho i patrzenie w gwizdy. No i jak zwykle jakaś zgrabna metafora (w tym wypadku "mgły ogryzek"). Ale jako całość, nie przypadł mi do gustu.
Chociaż klimat wędrówki po Londynie ma. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
inspirowane Coelho?
litościwy zapach herbaty brzmi mi tu na siłę tak jak mgły ogryzek. Ten post był edytowany przez Lilith: 30.04.2007 00:07 -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Srednie niestety. Jak na Ciebie to wręcz niemal słabe.
Może dlatego, że 'mówisz Bloomsbury - myślisz Harry' =D |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Bloomsbury - Harry? A paciemu? King's Kross to ja paniemaju, ale Bloomsbury?
Coelho nie czytałam nic prócz "Weronika postanowiła umrzeć" i jakoś średnio mnie do reszty ciągnie. ja w ogóle ostatnio mam kiepski okres na poezję. Ani mi się nic nie podoba ani mi się dobrze nie pisze ![]() -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Bo Bloomsbury wydaje Harry' ego w Wielkiej Brytanii?
"Weronika postanawia umrzeć" to najlepsza z przeczytanych przeze mnie książek Coelho. Nie sądzę, by warto było czytać pozostałe, naprawdę. I nie tylko ty masz zły okres na poezję. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Sihaja |
![]()
|
Aaaaa, nie skojarzyłam z wydawnictwem, jeno z dzielnicą
![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No jezeli Zahira czy 11 minut nie warto czytac to ja chyba sie cofne do podstawowki i bede kontemplowac 'Antka'.
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Dobra, zwracam honor, zapomniałem o "Zahirze". Ten był dobry. Ale już "11 minut" śmiertelnie mnie znudziło i w dodatku zupełnie mi się nie podobało (no, może poza paroma fragmentami). Podobnie "Nad brzegiem rzeki Piedry siadłam i płakałam". Z tych, które czytałem, tylko "Weronika postanawia umrzeć" naprawdę do mnie przemówiło.
Zapewne dlatego, że czytelnik lubi się utożsamiać z bohaterem. http://lwow.wypoczynek.turystyka.pl/pomniki.html Edit: Zapewne macie rację. Ten post był edytowany przez vampirka: 09.05.2019 16:43 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Lilith&Katon |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 20.01.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Coelho słabym pisarzem jest.
-------------------- Na górze picie Na dole jedzenie A my się bzykamy Jak dwa szerszenie Na górze sól Na dole pieprz A my się kochamy Jak świnia i wieprz Na górze czapka Na dole bucior A my się bzykamy Jak Maja i Gucio Na górze motyle Na dole ćmy A wy się kochajcie Tak bardzo jak my. na górze kupa na dole gówno a wy się bombiecie bez przerwy i równo. |
Sihaja |
![]()
|
Popirom podwójnego użyszkodnika.
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Pf, krakowska elyta sie ozwala. Moze i slaby ale milo sie czyta xD
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:26 |