***jestem Mrówką
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
***jestem Mrówką
Scarlet |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 51 Dołączył: 12.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
jestem mrówką
każdego dnia wytrwale pracującą byś mnie pokochał jestem jak mysz przekradam się cicho obok ciebie przerażona oniemiała jestem wilkiem pragnącym swej ofiary jestem sarną płochą i wystraszoną by nie zrobić czegoś złego trzask łamanej gałęzi ciche kroki ileż sprzeczności w jednym ciele chcę kochać lecz nie potrafię już jeszcze nie Ten post był edytowany przez Scarlet: 10.05.2007 20:34 -------------------- "(...)
nie można zabić miłości jeśli ją w ziemi pogrzebiesz odrasta jeśli w powietrze rzucisz liścieje skrzydłami jeśli w wodę skrzelą błyska jeśli w noc świeci" Halina Poświatowska |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
zły
nadmiernie pompatyczny w dodatku miejscami bez sensu -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wzruszaj się, i tak Cię pestycydem potraktują.
Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 10.05.2007 21:55 |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Osobiście mi się niezbyt podoba. A może już jeszcze nie
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
początek jakby oklepany, dalej coraz gorzej. Ćwicz dalej i nie przejmuj się takimi jak ja.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ale bycie płochą, wystraszoną sarną, aby nie zrobic czegoś złego oraz oniemiałą myszą juz jest pompatyczne. miejscami nawet śmieszne.
-------------------- ![]() ha! |
Lilith |
![]()
|
sądzę, że wszyscy znaja znaczenie słowa 'pompatyczny'.
rozumiem estieju, że nie określiłbys tak tego wiersza. ja owszem. -------------------- ![]() ha! |
Scarlet |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 51 Dołączył: 12.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Smieszne
![]() Pompatyczny? W życiu bym go tak nie określiła. Wylałam swoje uczucie na papier, bycie niezauważaną, malutką. Czy to może być pompatyczne? Darowałabym sobie pisanie wierszy, bo i tak wolę opowiadania, ale czasami trzeba wylać swoje uczucia w krótszej formie ![]() -------------------- "(...)
nie można zabić miłości jeśli ją w ziemi pogrzebiesz odrasta jeśli w powietrze rzucisz liścieje skrzydłami jeśli w wodę skrzelą błyska jeśli w noc świeci" Halina Poświatowska |
Lilith |
![]()
|
bycie niezauważalnym i malutkim nie jest pompatyczne, ale słowa, w które ubrałas swoje uczucia tak.
Scarlet |
![]()
|
Pompatyczność jest zła?
-------------------- "(...)
Lilith |
![]()
|
raczej niewskazana.
Scarlet |
![]()
|
To chyba zależy od człowieka. Swoich sił spróbowałam pod wpływem poezji Haliny Poświatowskiej, która szczerze uwielbiam. Przeczytaj "jesteś powietrzem" - chciałam, żeby mój wiersz był podobny do tego. Jeśli ten również uznasz za pompatyczny, to cała jej poezja jest taka. A ma przecież tylu wielbicieli.
Mam nadzieje, że nie odeszłyśmy za bardzo od tematu. Umieszcze jeszcze jeden wiersz, jeśli ten również bedzie pompatyczny, to chyba mam juz taki styl. http://forum.freeware.info.pl/gry/swiat-marzen.html Ten post był edytowany przez vampirka: 09.05.2019 16:41 -------------------- "(...)
Lilith |
![]()
|
Poświatowska nie jest pompatyczna.
natomiast Twój wiersz owszem. dobór słów i określeń, jaki tu zastosowałaś jest nie trafiony. trudno pisać o miłości. ale nie trzeba uzywać słowa 'kocham', żeby czytelnik domyślił się, że właśnie o tym wiersz traktuje. -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oczywiście, że można być pomaptycznie malutkim i cichutkim. Tzn. można pompatycznie o tym mówić.
Ale ten wiersz jest raczej egzaltowany niż pomaptyczny. A przede wszystkim jest słaby. Ja uważam, że w ogóle trzeba mieć wielki talent, żeby nie rymować. Bo rymy odrywają poezję od ziemi i ujmują nieco balastu. Bez rymów żart zamienia się w klocek. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:31 |