Zdrada
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zdrada
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wiersz pisany na kacu, bynajmniej nie autorefleksyjny, ot, po prostu, natchnęła mnie do niego pewna sztuka. Kto zgadnie jaka? ;P
Wyszłam wtedy na chwilę Mój syn ma oczy błękitne Wyszłam wtedy na chwilę Pamiętasz? Nie biegłam, szłam raczej niespiesznie Ja nic tamtego wieczoru... Mój syn ma oczy błękitne Ciemno było w pokoju To trochę zabrzmi jak baśni o rękach chłodnych jak wino Ktoś głośno grał na gitarze... Mój syn ma oczy błękitne Ja wyszłam wtedy na chwilę I burza była, tak ciepło Mój syn ma oczy błękitne Błękitne... Jak niebo. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie znam sztuki. Ogólnie wiersz dobry. Dwa ostatnie wersy spoko.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
Lubie twój styl pisania. Taki jakby od niechcenia.
Ignorantką jestem i sztuki też nie znam. Ale sam wiersz mi się podoba |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
tez nie kojarze, ale podoba mi się.
śpiewne bardzo. -------------------- ![]() ha! |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja niestety nie zgadnę. Ale wiersz bardzo mi się podoba. Nawet mimo tego nie-do-końca-zrozumienia, które się zakradło. Nie będę pisał, że zdecydowana większość Twoich wierszy ma w sobie coś, co mnie bardzo rusza emocjonalnie, bo to już pewnie wiesz. Ten wiersz ma w sobie to coś. A więc udał Ci się zdecydowanie. ; )
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
A ja się nie zgadzam. Rozpaczliwe, płaszczące się, jakoś kompletnie nie pasujące mi do Ciebie.
Niezły, ale mnie nie zachwyca.I denerwuje to gubienie rymów. |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
Ładny i owszem, Ja nic tamtego wieczoru... <-- szczególnie mi się podoba, ale co ja miałam z niego wynieść? Nie widzę treści, może to nie na mój poziom xd
-------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Interpretacja zapewne kompletnie nietrafiona, ale skojarzyło mi się z opowieścią matki, której syn popełnił samobójstwo. Czy zginął w jakiś inny sposób. Tak go odbieram i z tego punktu widzenia mi się spodobał. Taka zdawkowość.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Uj, przeczytałam, wiersz mi do gustu nie przypadł (po tych kilku tygodniach leżakowania).
Niestety, jakkolwiek podoba mi się interpretacja Przemka, raczej nie jest trafna. A szkoda, bo ładna. Uch, ale nabździłam w kocówce. Fe. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:29 |