Książki, przeczytane, polecane
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Książki, przeczytane, polecane
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja siedze w tym interesie od lat 6 i sie nie przejadlem...
![]() Nigdy nie czytali, a samo slowo elf kojazy im sie z malym ludzikiem ze skrzydelkami i mieszkajacym w kwiatkach, krasnolud z ludzikiem z ich ogrodu a hobbita nie znaja ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
a zamiast Hobbit powiesz Niziołek a oni "BAJKA!!!"
![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
co Ty - byli na Władku w kinie i teraz wiedza, że krasnoludy to te wysokie, smukłe, hobbity są nisskie i szerokie, noszą brody i lubią dać w mordę, a elfy to grube przykurcze które się szczura boją ;-) Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 13.07.2004 12:11 -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja też nie... od 3 klast podstawówki to czytam... czyli od... ph... 7 lat
![]() Krasnoludka Cudo Tyłeczek, córka Wesołego Tyleczka, syna Klep Tyłeczka ![]() -------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A slowo czarodziej kojazy im sie z takim objazdowym kanciarzem co wyciaga krolika z czapki
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
albo z pomyleńcem który nie golił się od urodzenia i udaje że czaruje!!!
-------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
To jak Rincewind
![]() -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
||||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mniam fantasy kryminałek - aż się musze wybrać do ksęgarni coby sprawdzić czy nie maja tego w oferice =) Krasnoludka Cudo Tyłeczek, córka Wesołego Tyleczka, syna Klep Tyłeczka to jest imię czy jak?
moze i nie potrafił dużo, ale uchronił Dysk przed czarodzicielstwem i niechybna zagładą ;D Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 13.07.2004 12:23 -------------------- |
||||
Syriusz_Black |
![]()
|
Imię to Cudo Tyłeczek... dalej koligacje rodzinne... książą zawalista.. polecam szczerze... co raz lepsze są ksiązki Terrego...
No ale Rincewind to farciarz... a ratowac uratował... i nie tylko przed zarodzicielstwem.. i tak lepsza była zieja z Dwukwiatem ![]() -------------------- ![]() |
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
kosiarz to 3 ksiazka Pratchetta, ktora probowalam przeczytac, jeszcze zadnej nie skonczylam, nie trawie tworczosci tego autora, narazie sobie odpuscilam, moze kiedys
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Syriusz_Black |
![]()
|
A co Ci się w nim nie podoba??
-------------------- ![]() |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
A ja świat dysku uwielbiam. Mimo, że za jako taką fantastyką nie przepadam. Owszem, HP, LOTR, Hobbit, właśnie Świat dysku, Pilipiuk, ale mnie oprócz teho to fantastyka mnie nie kręci raczej.
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
Możecie mnie zabić, ale ja HP do fantastyki nie zaliczam. To bajka.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Wiesz Syriusz, ze sama nie wiem
![]() _-_ ale kiedys napewno je przeczytam! ;p tak jak i wladce pierscieni i cala sage o wiedzminie i krzyzakow itd... ;p za pare lat ale przeczytam napewno ;D -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami... -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
W jakim stopniu fantastyka to jest, ale nie fantasy....
-------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
Fantastyka, jako gatunek literacki dzieli sie na trzy: fantasy, horror i s-f jakos w tych kategoriach nie widze HP
Syriusz_Black |
![]()
|
Ale masz elementy fantastyczne:
magia, stwory itd... nie wiem gdzie to zlaiczyć... ale na pewno do fantastyki.... -------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
Sa dwa motywy, basniowosc i fantastyka, i tu i tu wystepuja stowry magia, dlatego ja to do bajki kwalifikuje
Syriusz_Black |
![]()
|
Baśń?? Na pewno nie... trzeba porozmawiać z (s)ekspertem...
![]() -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
czy ty zawsze sprowadzasz wszystko do jednego?
![]() -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
Child... nie zawsze...
![]() I wcale nie sprowadzam do tego zawsze.... ![]() Akurat teraz o tym pomyślałem... Bziuuummm to co innego... tam można pisac... a jak raz tu napiszesz coś ot tak... to piszę, że zawsze... Uogólniasz!! -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
||
ja uogólniam? ależ skąd ![]() po prostu cały czas zdaje mi się ze to Bzium ![]()
24/7 ;] -------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
||
bajka -> najkrócej -> utwór z elementami fantastycznymi, najczesciej przygodowy. Masz do czynienia z ekspertem:D, a poza tym kiedys przez dwie godziny na lekcji rozmawialem o granicach fantastyki z poloniskta(fanka fantastyki zreszta) i jakims codem doszlismy z Tolkiena do Pottera. A i basn to nie to samo co bajka, basn ma charakter podniosly:>
To mi sie tylko z CoB kojazy:D -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
Child |
![]()
|
Dobrze kojarzycie obywatelu Misiek, ale tu chodziło o zastąpienie "akurat teraz" przez to 24/7 i wychodzi:
24h na dobe, 7 dni w tygodniu o tym (sexie) pomyślałem ;] -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 21:17 |