Najpopularniejsze Slowo Z Polskigo Tlumaczenia ?, z ksiązki o Harrym Potterze ?!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Najpopularniejsze Slowo Z Polskigo Tlumaczenia ?, z ksiązki o Harrym Potterze ?!
hagrii |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 21.05.2007 ![]() |
Jake waszym zdaniem jest najpopularniejsze slowo z polskigo tlumaczenia serii o Harrym Potterze ??
Prosze przedstawic swoje propozycje ! Moja to "mugol" Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 14:41 |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Potter. A nie, Harry występuje częściej.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
wincior |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna ![]() |
mi tez sie najbardziej mugol podoba:)
-------------------- ![]() ![]() "Człowiek Docenia Coś Dopiero Wtedy, Gdy To Straci" "Prawdziwy przyjaciel wnosi więcej w nasze szczęście niż tysiąc wrogów w nasze nieszczęście." Marie von Ebner-Eschenbach |
hagrii |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 21.05.2007 ![]() |
piszcie swoje propozycje mam to wyslac do media rodzina a ona do gazety wyborczej, ktora umiesci najpopulrniesze slowa z Harrego Pottera.
Nie żartuję! QUOTE(estiej @ 23.07.2007 15:20) Rozumiem, że chodzi o słowo /a, które weszło do mowy potocznej raczej, niż słowo występujące najczęściej w książce, tak? No to .... ja nie wiem. Tak, slowa, ktore weszly do mowy potocznej , nie najczescie pojawiajace sie w ksiazce. Ten post był edytowany przez owczarnia: 24.07.2007 23:58 |
Tom |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 56 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie spotkałem się żadnym.. Ogółem publiczne używanie słów zaczerpniętych z HP może być uważane za bycie dziecinnym, więc większość fanów raczej tego unika.. W końcu nie zawsze wiadomo z kim ma się do czynienia..
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Quidditch. "Zanim zdążysz powiedzieć 'quidditch'" to jedno z moich ulubionych powiedzonek
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
obi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 23.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a jak myślicie. Jakie przekleństwo Hagrid zamieniał na "cholibka"??
-------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na brodę Merlina.
Quidditch Tłuczek -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Mugol.
'Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM' - nigdy tego nie zapomne. ;P Sam Wiesz Kto. Uwielbiam tak o nim mówic. Smieszy mnie to. ;P Ślizgon. Kojarzy mi się ze ślimakiem. ;P -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Też jestem za mugolem. Jest jeszcze charłak (tymi dwoma słowami najczęściej określam dorosłych), tłuczek, cholibka, Snape i Lupin (połowa mojej klasy nazywała dyrę Snape'em, a swojego ulubionego nauczyciela Lupinem). A, i jeszcze Filch (jak ja lubię nazywać tak woźnego...)
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i oczywiście KAFEL.
Nigdy nie zapomnę wiersza Avady o tym tytule. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:29 |