Niedociągnięcia, czyli drobne błędy J.K.Rowling
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Niedociągnięcia, czyli drobne błędy J.K.Rowling
obi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 23.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Nie tak dawno zacząłem czytać serię o Harrym Potterze od początku śledząc wszystko dokładnie i znalazłem kilka małych niedociągnięć, np:Dlaczego jak Voldemort się odrodził to ani Snape ani Karkarow nie dał znać Dumbledore`owi, że Mroczny Znak jest coraz bardziej widoczny i nikogo nie zdziwił fakt, że Karkarow uciekł. Jeśli ktoś jeszcze zobaczył jakieś niedociągnięcia to proszę pisać. ![]() POZDRAWIAM ![]() Ten post był edytowany przez obi: 07.08.2007 16:27 -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Obi, nie powinieneś używać kolorów, jeśli nie jest to konieczne.
Snape przecież powiedział Dumbledore'owi, że jego Mroczny Znak staje się coraz wyraźniejszy. A ucieczka Karkarowa nikogo nie zdziwiła, bo powszechnie było wiadome, że jest tchórzem. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niedociągnięć było wiele, i były już tysiąc razy wałkowane. Ale największym jest to, dlaczego, James Potter zginął, chociaż przepowiednia mówi tylko o Harrym
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Właśnie, poza tym Snape mówi nawet Knotowi pod koniec IV tomu o tym, że Mroczny Znak zaczynał go piec i pokazał mu to. Niemożliwe więc jest, żeby nie powiedział tego Dumbledore'owi. A co do Karkarowa- po co on miałby mówić Dumbledore'owi? Przecież miał go całkowicie gdzieś (zapewne się go obawiał, ale i starał ignorować), a ich stosunki były całkowicie kurtuazyjne.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm...a co miał zrobić Voldemort? Skoro miał okazję to pozbył się swoich przeciwników, bądź co bądź mocnych (3 razy przed nim uciekali). James musiał być naprawdę dobrym czarodziejem, a Voldemort po prostu nie chciał odwalić fuszerki, tylko wykończyć swoich rywali. Dla mnie jest to w pełni zrozumiała decyzja.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
obi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 23.07.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no ale ta wzmianka o Snape nie jest jedyna. jest jeszcze kilka innych.
np: skąd lupin miał pelerynę-niewidkę harry`ego we wrzeszczącej chacie skoro nie ma wzmianki o tym że on tam wrócił. nie wiadomo też jak harry odzyskał mapę huncwotów od moody`ego. -------------------- jeśli komuś niepodoba się moje zachowanie to niech pisze PW do mnie lub na mój nr koma 697910850
|
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Oh dear God. Please help.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:31 |