Miasto Niemych Rozkazów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Miasto Niemych Rozkazów
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Patrz! Tysiącami kolorów
Eksplodowały szare dziś Z ciepło- zimną tradycją Patrz! Wbiegają w marzenia Z energią ukrytych łez I niewidzialnej radości Idź! Choć trudno Ci nadążyć Na pewno za cicho krzyczysz Nie poruszając ustami Idź! Przecież chyba też chciałbyś Co noc cieszyć się jak nigdy Co dzień głośniej wyć z bólu Nie! Nie przekraczaj granicy Za rogiem świat nie jest piękny Tu się baw, tu dam się kochać. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trochę.... hmmm....
Pierwsze wyrazy w każdym wersie (zakończone wykrzyknikiem) przeszkadzają wg mnie (pretensjonalne? chyba tak) Końcówka jest dobra, zmusza do przemyślenia całości, zastanawia co jest tam "po drugiej stronie" i dlaczego ostatecznie "ktoś" nie przeszedł tej granicy. Przed ostatnia zwrotka zaskakuje mnie na minus - wprowadza pewne zamieszanie, "chcesz.... głośniej wyć z bólu" , no i samo słowo "wyć" dało by się zastąpić jakimś bardziej przystępnym. Pierwsza zwrotka. Jest tam jakaś literówka, czy to może specjalnie ma brzmieć nie za bardzo po polsku? Tak czy siak, nie jest zła. Dobry początek. Też trzeba się na chwilkę zatrzymać, nie będę próbował interpretować, choć może jak przeczytam parę razy jeszcze to spróbuję, ale zdaje się, że jest tu pole do popisu w tej kwestii. Druga zwrotka, szczególnie w połączeniu z trzecią, też na dobrym poziomie. Można się przyczepić do tych ciągłych przeciwstawień, ale skoro taki był pomysł na wiersz. Ogólnie: napewno od razu go nie zapomnę, a to jest coś. Fajna końcówka, ale szereg pewnych szczegółów które wymieniłem wyżej psuje końcowy efekt. W skali szkolnej, dla mnie 3 ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może być. Dobre, czyli 4
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
podoba mi się ostatni wers.
-------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Łi, ostatni wers ładny. Ale tak to trochę się ociera, o co ocierać się niekoniecznie musi. O zwroty już dość w poezji zużyte, znaczy się. Tak mi się przynajmniej wydaje.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:17 |