Era Wodnika
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Era Wodnika
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
wciąż marzną mi stopy
i nie śpię a ponoć jest na to sposób licz piegi na całym ciele nabierz powietrza i wypuść przez zęby opuść zasłony i czekaj aż w lodówce zakwitną białe niedźwiedzie potem będziesz mogła kochać ramki i witraże mycie naczyń i obrazki na ścianie posypią się kwiaty zapłonie niebo i umrzesz na polu pachnących konwalii -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Nawet zrozumiałam. Chyba, bo kto Cię tam wie.
Trochę podobny do takich, które mi się roją w głowie. Kilka nawet napisałam, ale mi nie wyszło. Nie podoba mi się, bo wszędzie wciskasz osobne obrazy a nie dodajesz tła.To tak jak z za dużą ilością ozdób. Za równy jest. |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo mi się podoba. Już mniejsza o zrozumienie.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ten wiersz jest "za bardzo". I przez to odbiór jest średni, przynajmniej w moim wypadku. Za bardzo pokolorowane zwyczajne rzeczy, trochę zbyt wiele niedźwiedzi w kwiatach - i nie czuć poezji w poezji. Ale to moje zdanie.
Jeszcze początek możiet być, ale od ramek to już w ogóle do mnie nie przemawia. Przeczytałam na wszelki wypadek jeszcze czwarty raz. Ale mam to samo zdanie, mimo i ż koncepcja na interpretację nieco mi się zmieniła. -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
no ale moment.
o to właśnie chodzi w tym wierszu. o kontrast 'zwyczajnych' rzeczy z jego formą. -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Rozumiem. Ale to nie znaczy, że mi się podoba. A to, że mi się niezbyt podoba, to także nie znaczy, że jest zły.
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
no, to tak tylko w kwestii wyjaśnienia
![]() ale to ciekawe, bo pisząc go, zastanawiałam się, czy nie będzie zbyt oczywisty. widać nie jest, ale to też nie było moim celem. -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
No, akurat dobrze, że nie jest oczywisty. Tylko ciut przekombinowany.
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:29 |