Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

64 Strony « < 43 44 45 46 47 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków

PrZeMeK Z.
post 04.12.2007 18:19
Post #1101 

the observer

Grupa: czysta krew..

Ramzes rozwiązał Wyzwanie, czekamy teraz na Ravenclaw.

--------------------
Hey little train, wait for me
I once was blind but now I see
Have you left a seat for me?
Is that such a stretch of the imagination?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kate711
post 05.12.2007 00:38
Post #1102 

Ścigający

Grupa: Magiczni Forumowicze

Zauważyłam, że punkty jednak są dodawane. Więc może ktoś doda Puchonom punkty zdobyte przeze mnie w grze "Kadr z filmu", odgadłam kadr z filmu - Slytherinu...

Ten post był edytowany przez kate711: 05.12.2007 00:39

--------------------
user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~

user posted image
+Quote Post
Zeti
post 05.12.2007 18:45
Post #1103 

Potężny Mag

Grupa: Prefekci

Zostały dodane przez pomyłkę, zakaz nadal obowiązuje.

--------------------
user posted image user posted image
...Prefekt Gryffindoru...
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post
asiatal
post 05.12.2007 19:14
Post #1104 

?

jaki zakaz?
+Quote Post
em
post 05.12.2007 19:41
Post #1105 

ultimate ginger

ogłoszenie wisi.

hmmm. sprawa się przedłuża, ludzie nie wiedzą o co chodzi, atmosfera się zagęszcza... może jestem monotematyczna, ale naprawdę wolałabym mieć możliwość zaglądania do GP, bo coś jest na rzeczy, a nikt nie mówi głośno co.

--------------------
all you knit is love!
każdy jest moderatorem swojego losu.
+Quote Post
Zeti
post 05.12.2007 20:10
Post #1106 

Potężny Mag

To nie my o dostępie do GP decydowaliśmy tylko Admin. Zrobił subforum widoczne tylko dla prefektów, i moim zdaniem dobrze, bo to byłoby tak, jakby Gryfoni zaglądali Puchonom do subforum. Musicie powstrzymać ciekawość.

Ludzie dowiedzą się o co chodzi, po tym jak sprawa zostanie rozwiązana, co praktycznie jest już pewne. Pojawi się oficjalny komunikat Prefektów wraz z postanowieniami, oraz ewentualną karą.

--------------------
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post
matips
post 05.12.2007 20:11
Post #1107 

Szukający

Mo właśnie, co wy tam knujecie? Atak terrorystyczny, że tak się z tym chowacie i nie macie ochoty nic wyjawić?

--------------------
Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain

Dom Seniora
+Quote Post
Zeti
post 05.12.2007 20:13
Post #1108 

Potężny Mag

Nie, nie atak. Myślałem, ze jeżeli zablokujemy punktację, to się domyślicie o co chodzi. Małe zamieszanie jest, ale juz doszliśmy do porozumienia, tylko czekam na potwierdzenie, lub zaprzeczenie mojej propozycji odblokowania punktacji.

--------------------
+Quote Post
matips
post 05.12.2007 22:28
Post #1109 

Szukający

Co nie zmienia faktu, ze EM (przynajmniej w mojej opinii) ma rację.

A wg mnie nie. To są sprawy prefektów, tak jak sama punktacja.

Dokładnie, nie potrzeba kolejnych osób do rozwiązania tego problemu. Musimy się sami z tym uporać.

Ten post był edytowany przez Gem: 06.12.2007 10:56

--------------------
Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain

Dom Seniora
+Quote Post
QbaNowy
post 06.12.2007 21:42
Post #1110 

Szukający

moim zdaniem to po prostu smieszne...

--------------------
user posted imageuser posted image

"Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego
wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi."

Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych...

And I don't know where to look
My words just break and melt
Please just save me from this darkness

Zawsze byłem raczej sam...
+Quote Post
em
post 06.12.2007 22:04
Post #1111 

ultimate ginger

ja może brzmię bardzo nudno i monotematycznie, ale, na litość boską, dość razy już wypowiadałam się na temat edycji. zdajcie sobie sprawę z tego, że nikt nie odpowie wam na edycję, bo jej najzwyczajniej w świecie nie zauważy; kiedy wchodzi się do topiku z postami nieprzeczytanymi, przeglądarka autoamatycznie przenosi czytelnika do nieprzeczytanego postu, nie do wyedytowanego.
Gem, jak Bozię kocham, gdyby nie to, że szukałam czegoś w swoich postach, nigdy nie zauważyłabym, że odpowiedziałaś na mojego poprzedniego posta. chodziło mi po prostu o fakt, że w chwili, gdy usuwasz posta, zostaje on przeniesiony na subforum "smietnik" i tak staje sie widoczny dla moderatorów. wiec aby uniknac pola do ewentualnych naduzyc, kasujcie zawartosc posta przed jego usunieciem.

wiecie, jaki jest efekt zamknięcia GP? teraz to NIKT tak naprawdę nie wie, o co chodzi, co się stało, dlaczego nagle przestano dodawać punkty. raz: jak już wrzuca się ogłoszenie, że zawiesza się dodawanie punktów, to wypadałoby to uzasadnić. jak się powie "A", trzeba powiedzieć "B" i tyle.

i szczerze? jakbyście po prostu szybko przeliczyli punkty, poprawili błędy i nie robili z tego sprawy tak na MH, jak i między sobą - nikt by nawet nie zauważył. przykład, jak można to było szybko i bezboleśnie rozwiązać. a jeśli sprawa jest poważniejsza niż to, no to już kwalifikuje się do grona problemów, o których należałoby informować wszystkich.

--------------------
all you knit is love!
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 06.12.2007 22:11
Post #1112 

the observer

Sprawy nie ma, Zeti czeka nie wiem na co. Punkty powinny już zostać odblokowane.

--------------------
Hey little train, wait for me
I once was blind but now I see
Have you left a seat for me?
Is that such a stretch of the imagination?
+Quote Post
Zeti
post 06.12.2007 22:24
Post #1113 

Potężny Mag

eee, punktacja odblokowana jest już od jakichś czterech godzin...

Zaraz w ogłoszeniu napisze o co chodziło, albo lepiej tutaj, bo ogłoszenie idzie w dal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

O co chodziło:
Punktacja została zablokowana ze względu na pomyłkę w punktacji – liczba punktów Krukonów nie zgadzała się z historią. 40 punktów wzięło się z niczego. Podjęto szeroko zakrojone działanie polegające na znalezieniu winnego tego fałszerstwa, pierwsze podejrzenia padły na osobę ostatnio edytującą post z punktacją, która później się wytłumaczyła, że nie wie skąd ta różnica. jako, że nie znaleziono winnego ustalono, że 40 punktów zostanie Ravenclawowi odjęte, a następne takie przypadki będą karane utratą 5 punktów za przypadek. W przypadku poważniejszego wykroczenia polegającego na celowym fałszerstwie, ilość odjętych punktów może być wyższa.
Reasumując nikt nie przyznał się do winy, nagłośnienie przeze mnie całej sprawy stało się bezcelowe. Przy następnym razie poprosimy, Admina o sprawdzenie historii edycji, aby mieć pewność, kto jest sprawcą zamieszania.
I to byłoby na tyle – powód, dlaczego na dwa dni zawiesiłem punktację. No cóż, lepiej byłoby, żeby ktoś zauważywszy swój błąd naprawił go, a nie narażał się na posądzanie o oszustwo.

I co do dostępu do GP, to zostanie tak jak jest, tak jak chcą prefekci, w końcu to ich gabinet. Jak coś będzie na rzeczy pojawi się ogłoszenie z rozporządzeniem, a po rozwiązaniu sprawy, informacja o co chodziło. I jeżeli nie znajdzie się winnych, to bez nicków, żeby nikogo nie oczerniać. Chociażby dlatego GP powinien być zamknięty.

A edytowanie postów - czasami trzeba. Jeżeli ktoś by napisał jednolinijkową wiadomość też byłoby źle. Więc wybierzcie mniejsze zło, i od tond będziemy je praktykować.

Ten post był edytowany przez Zeti: 06.12.2007 22:44

--------------------
+Quote Post
em
post 06.12.2007 23:15
Post #1114 

ultimate ginger

mniejszym złem jest zdecydowanie napisanie jednolinijkowca na temat niż edycja, której nie widać. zwłaszcza, jeśli jest to edycja dużo postów wstecz, kiedy szanse na zauważenie odpowiedzi w takiej formie są bliskie zeru.
proponuję dopuszczenie edycji w przypadkach:
a) błędów w postach innych - typowa interwencja moderatorska (wy jesteście prefektami, nie moderatorami sensu stricte, że tak subtelnie przypomnę);
b) edycja błędu w swoim poście.
finito.

OK, powyższe pisałam jako moderator.

moim zdaniem sprawdę rozdmuchaliście. pomyłka nie musi od razu być fałszerstwem, to są bardzo mocne słowa i mogą być bardzo krzywdzące. w przypadku, który podałam wyżej (przypomnianym przez Ramzesa, btw) nikt cię Zeti fałszerzem czy oszustem nie nazwał.

atmosfera się powoli robi zsiadła, imho.

--------------------
all you knit is love!
+Quote Post
Ramzes
post 06.12.2007 23:17
Post #1115 

Mistrz Różdżki

Nie wybacz, fakt, że jestem Krukonem działa w tym wypadku na moją niekorzyść, ale...
Punktacja została zablokowana ze względu na pomyłkę w punktacji

Podjęto szeroko zakrojone działanie polegające na znalezieniu winnego tego fałszerstwa

Pomyłka, czy fałszerstwo w końcu? Nie używaj tego jako synonimów. Pomyłka to działanie zrobione nieumyślnie. Natomiast fałszerstwem jest czynność dokonana z pełną premedytacją. Poza tym, dlaczego od razu zakładać fałszerstwo? Jedna z podstawowych prawnych zasad - "Niewinny, dopóki nie udowodni mu się winy". Ty natomiast już orzekłeś winę i wydałeś wyrok.
Dalej:
następne takie przypadki będą karane utratą 5 punktów za przypadek. W przypadku poważniejszego wykroczenia polegającego na celowym fałszerstwie, ilość odjętych punktów może być wyższa.

Aha, czyli zwykła ludzka pomyłka będzie nagradzana odjęciem punktów i będzie stawiana niemal na równi z celowym sabotażem...

lepiej byłoby, żeby ktoś zauważywszy swój błąd naprawił go, a nie narażał się na posądzanie o oszustwo.

A jeśli ktoś nie był świadomy popełnienia błędu? Albo był przekonany, że dodał dobrze? Co, miał na siłę się przyznać?? Bo nie można tego tak zostawić?? Owszem, nie można, ale są inne metody.

Cała ta sprawa jest dla mnie przesadzona. Trzeba było po prostu zniwelować tę różnicę, przywrócić prawidłową punktację i poinformować prefektów o sytuacji. A nie wyjeżdżać z tekstem "Kto z was oszukał", bo z Twoich słów wynika, że to mniej więcej tak wyglądało (tylko łagodniej). Poza tym sam się kiedyś pomyliłeś i nie było afery jakoś. W zasadzie zainteresowały się tym dwie osoby - Ty i ja. A teraz jakiś sztucznie nadmuchany problem, niepotrzebne niedomówienia i od tej chwili nieufność, bo będziemy sobie patrzeć na ręce.

Ten post był edytowany przez Ramzes: 06.12.2007 23:21

--------------------
As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
+Quote Post
Zeti
post 06.12.2007 23:22
Post #1116 

Potężny Mag

Ja od razu poprawiłem błąd. Tym razem nie znaleziono winnego, więc można mówić chyba o nim bezosobowo - fałszerz. I nawet nie musiał to być prefekt... Już się takie incydenty zdarzały...

Co do edytowania, zgadzam się, tak będziemy postępować. Tylko, zęby później nie było, że za dużo postów.

Nie wiadomo kto to zrobił, więc nie wiem, czy to pomyłka, czy fałszerstwo, więc używam zamiennie.

Ramzes, co z tego, że jesteś Krukonem? Może ktoś inny celowo działą na niekożyść Krukonów.

I co do porównania obu spraw. Tam winnym pomyłki byłem ja, skojarzyłem o co chodzi i poprawiłem. Tym razem nie wiadomo było kogo posądzić, dlatego sprawa była roztrząsywana.

Ten post był edytowany przez Zeti: 06.12.2007 23:27

--------------------
+Quote Post
em
post 06.12.2007 23:31
Post #1117 

ultimate ginger

winni... fałszerstwa... sabotaże... incydenty...

co to za język? czy wy przypadkiem nie zaczynacie brać tego zbyt poważnie? szczerze mówiąc, odechciewa mi się w to bawić powoli.

--------------------
all you knit is love!
+Quote Post
Zeti
post 06.12.2007 23:34
Post #1118 

Potężny Mag

No fakt, trochę jak w polityce. Zamknijmy sprawę, bo popadamy w coraz większy absurd. Zajmijmy się czymś milszym, np. może ktoś zarzuciłby pomysłem jakiejś nowej zabawy.

Em, skopiowałem twoją wypowiedź do GP z prośba o zastosowanie się do tego.

--------------------
+Quote Post
em
post 06.12.2007 23:35
Post #1119 

ultimate ginger

jeśli nie będziecie się stosować, podejmę kroki jako moderator.
to dopiero poważny język, hehe

--------------------
all you knit is love!
+Quote Post
Zeti
post 06.12.2007 23:39
Post #1120 

Potężny Mag

Mam pytanie, czy zabaw: Zagadki i Carmen też to dotyczy? Bo czasami może to wyglądać tak, że co drugi post będzie zawierał tylko jedno słowo: Nie.

--------------------
+Quote Post
em
post 06.12.2007 23:41
Post #1121 

ultimate ginger

ok, na ten wyjątek można przystać. ale poza tymi przypadkami proszę o stosowanie się do ustaleń, liczę na wasz zdrowy rozsądek. nie bójcie się postów :))).

--------------------
all you knit is love!
+Quote Post
Ramzes
post 06.12.2007 23:42
Post #1122 

Mistrz Różdżki

Ramzes, co z tego, że jesteś Krukonem? Może ktoś inny celowo działą na niekożyść Krukonów.

"Niekorzyść" wink2.gif
No właśnie... wolę w to nie wierzyć. Bo po co ktoś miałby działać na naszą szkodę? Nie chcę nikogo oskarżać i nikogo podejrzewać, bo jeśli stracimy tę namiastkę zaufania do siebie, to co nam pozostanie? Długo nie czekaliśmy, by powoli pójść w ślady założycieli Hogwartu... w każdym razie wierzę, że była to po prostu pomyłka. I tej wersji, dopóki ktoś się nie przyzna albo mu się tego nie udowodni, będę się trzymał. W każdym razie macie wąskie grono osób, które mogły ingerować w ten temat.

Em - może i masz rację, że trochę poważnie to bierzemy (a przynajmniej ja), ale taki mam ostatnio nastrój niestety sad.gif i nie mogę przejść obojętnie obok tego.

I co do porównania obu spraw. Tam winnym pomyłki byłem ja, skojarzyłem o co chodzi i poprawiłem. Tym razem nie wiadomo było kogo posądzić, dlatego sprawa była roztrząsywana.

Bo wtedy tylko Ty dodawałeś punkty, więc wiadomo było, kto się pomylił. Myślałem czy by nie wrócić do tego, że tylko Ty działasz w temacie, ale to byłoby jednak niepraktyczne. Bo z tego, co mówiłeś wielu prefektów zapominało o poinformowaniu Cię o przydzieleniu punktów. Trzeba jakoś to załatwić.

Ten post był edytowany przez Ramzes: 06.12.2007 23:49

--------------------
As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
+Quote Post
Zeti
post 06.12.2007 23:47
Post #1123 

Potężny Mag

Mnie ostatnimi czasy aż trzęsie jak muszę coś krótkiego i bezsensownego napisać, tak jak teraz, więc staram się wydłużyć tego krótkiego posta o jakieś pierdoły.

Może zaproponowałbym zabawę: opowiadanie dowcipów o HP, wymyślonych, przekształconych czy znalezionych w sieci. Co wy na to?

Na razie jest dobrze, jak jest, jeżeli nie ma zamieszania. Ale tylko kilkoro prefektów dodaje punkty, niektórzy wysyłają mi PMy, za co jestem im ogromnie wdzięczny,że nie muszę nic szukać.

Ten post był edytowany przez Zeti: 06.12.2007 23:49

--------------------
+Quote Post
Kit_fan
post 07.12.2007 00:14
Post #1124 

Prefekt

Nadal mamy niewiele zabaw, a że MH powinien się cały czas rozwijać, jestem jak najbardziej za Twoim pomysłem Zeti - dowcipy, to jest niezła myśl. Poza tym, już kiedyś poruszałeś kwestię przeniesienia Zabawy Potterowskiej z Bziuma na nasze subforum i jeśli się nie mylę, twórczyni owego tematu, Madziuś, wyraziła zgodę, także chyba nie ma co zwlekać wink2.gif.
I jeszcze małe pytanko do Slytherinu - co z Klubem Malfoya? Były już nawet propozycje klubowego loga, ale jakoś wszystko ucichło... To jak Ślizgoni, zakładacie, czy nie?

Ten post był edytowany przez Kit_fan: 07.12.2007 00:14

--------------------
user posted image KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)

członkini Klubu Luny Lovegood
+Quote Post
Gem
post 07.12.2007 13:46
Post #1125 

Magik

I jeszcze małe pytanko do Slytherinu - co z Klubem Malfoya? Były już nawet propozycje klubowego loga, ale jakoś wszystko ucichło... To jak Ślizgoni, zakładacie, czy nie?

Ucichło, bo na razie za mało Ślizgonów się udziela w ogóle, a w 3 osoby nie ma co rozkręcać.

W sprawie punktacji...
Ludzie, co to się porobiło? Jakieś wykłady moderatorskie, ogłoszenia, tłumaczenia, spiski kosmitów! Tak to sobie czytam i myślę, po co cała ta gadka? Problem był, pomysł na rozwiązanie też, więc Zeti, jako osoba mająca w swojej mocy temat z punktacją, wykonać plan winien i tyle. Zamiast dobrej zabawy, powoli zaczyna się nam tu reżim wkradać.

Em, mówiąc zupełnie szczerze i z premedytacją, nie przypominam sobie nawet, żebym kasowała jakieś posty z odpowiedziami. Ale skoro tak twierdzisz, bo niestety nie mam dostępu do rzeczonego "Śmietnika", to zakładam, że tak jest, a moja zdezelowana pamięć mnie zawiodła. Być może przez nieuwagę... w każdym razie następnym razem wykasuję zawartość.

--------------------
user posted image
+Quote Post

64 Strony « < 43 44 45 46 47 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 01.07.2025 05:51