Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
ta sprawa byla tak rozdmuchana jakby ktos na faktach puchar domow ukradl i pozniej na zlomie sprzedal ze tak powiem...
nie znaleziono osoby winnej, a powiedz mi, Zeti co ile przeliczasz punkty?? bo mi sie cos wydaje ze to nie musialo sie zdarzyc teraz, w ostatnich tygodniach... po prostu kiedys ktos sie pomylil i tyle, zmiana i brak sprawy i cieszcie sie ze sie tego doszukaliscie. ogolnie to ciekawe jakby sprawa wygladala gdyby o gryffindore chodzilo... wlasciwie to mnie takze takie sprawy zniechecaja do bawienia sie w to... w tym miejscu nikt nie powinien sie oczerniac a przez tego typu sprawy robi sie nam bagno... -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przynajmniej raz na tydzień. Ale wtedy moją iwagę zwróciło to, że dzień wcześniej dodawałem Krukonom punkty - mieli wtedy 358, a później już 408.
I mieliśmy kończyć temat, czyż nie? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
moderatorzy globalni (mimo nazwy) nie mają dostępu do subfor domów, chyba, że są ich członkami; ponieważ w Slytherinie nie ma globala (dobrze widzę?), to wnioskuję, że tylko ty mogłaś skasować swój post :).
nie jest to jakaś nagonka czy coś, po prostu doszłam do wniosku, że byłoby fair, jakbyście zdawali sobie z tego sprawę - posty usunięte przestają być w 100% niewidoczne dla globali :). -------------------- |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Gem @ 07.12.2007 15:46) Ucichło, bo na razie za mało Ślizgonów się udziela w ogóle, a w 3 osoby nie ma co rozkręcać. Gem, ale to chyba nie przeszkadza. W Hufflepuffie jest najmniej osób, a to przecież właśnie Puchon, czyli Przemek założył Klub Luny (chociaż nie jestem pewna, czy nie zrobił tego już wcześniej, jeszcze przed przydzieleniem przez Tiarę ![]() ![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja w sprawie edycji - wiem, że może was to wkurzać (moderatorów) ale chyba nie ma wyraźnego zakazu edycji przez uprawnionych w regulaminie. Wiem, że niewiele osób przeczyta mój dopisek, ale to chyba mój problem bardziej niż moderatora. Mówię o dopiskach w stylu "ok. masz rację", albo "dobrze gada, wina nalać". Ale jeśli pojawi się taki przepis to jak najbardziej się dostosuję. Chciałem tylko wyrazić swoją skromną opinię.
|
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
To ja trochę w innym temacie. Gryfoni może by tak podpowiedź w kadrze?
A idea dowcipów mi się podoba. Dawno temu słyszałem taki: P: Jak znaleźć Dudleyowi zajęcie na wiele godzin? O: Wpuścić do okrągłego pokoju i kazać usiąść w kącie. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dowcipowie juz są,
Kadr: Parę lat minęło... Krukoni, nie macie jakiegoś wyzwania w zanadrzu? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie niestety nie. Ale teraz weekend, już po maturach, więc myślę, że coś sensownego wymyślimy.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
dałam podpowiedź do kadru. Zapraszam
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Kit_fan @ 07.12.2007 17:45) QUOTE(Gem @ 07.12.2007 15:46) Ucichło, bo na razie za mało Ślizgonów się udziela w ogóle, a w 3 osoby nie ma co rozkręcać. Gem, ale to chyba nie przeszkadza. W Hufflepuffie jest najmniej osób, a to przecież właśnie Puchon, czyli Przemek założył Klub Luny (chociaż nie jestem pewna, czy nie zrobił tego już wcześniej, jeszcze przed przydzieleniem przez Tiarę ![]() ![]() Sęk w tym, że nie mam za bardzo czasu siedzieć i zbierać wszystko do kupy, potem przedstawiać to na forum i czekać na aprobacje szanownego jury. Ale jeśli masz jakieś konkrety to wal, bo właśnie tego nam potrzeba. Ja Zaproponuję tak: Komnatę Pojedynków Temat, który będzie jednocześnie zabawą. Otóż, rzucamy rękawicę pod nogi jakiejś osobiy, dla której, czy raczej na cześć której wygłaszamy złośliwy poemat. Osoba, jeżeli podjęła wcześniej wyzwanie, odpowiada tym samym. Członkowie podejmują głosowanie, punktując rzeczone poematy i po ogłoszeniu wyników przegrany musi umieścić sobie w sygnaturce na okres 5 dni coś co wymyśli wygrany. Oczywiście dozwolone wszelkie złośliwości w granicach przyzwoitości ![]() -------------------- ![]() |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedy WYZWANIE RAVENCLAW?
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
QUOTE(Gem @ 08.12.2007 12:01) Sęk w tym, że nie mam za bardzo czasu siedzieć i zbierać wszystko do kupy, potem przedstawiać to na forum i czekać na aprobacje szanownego jury. Ale jeśli masz jakieś konkrety to wal, bo właśnie tego nam potrzeba. Ja Zaproponuję tak: Komnatę Pojedynków Temat, który będzie jednocześnie zabawą. Otóż, rzucamy rękawicę pod nogi jakiejś osobiy, dla której, czy raczej na cześć której wygłaszamy złośliwy poemat. Osoba, jeżeli podjęła wcześniej wyzwanie, odpowiada tym samym. Członkowie podejmują głosowanie, punktując rzeczone poematy i po ogłoszeniu wyników przegrany musi umieścić sobie w sygnaturce na okres 5 dni coś co wymyśli wygrany. Oczywiście dozwolone wszelkie złośliwości w granicach przyzwoitości ![]() To kiedy z tym ruszamy ![]() -------------------- ![]() |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
7 dni po rozwiązaniu poprzedniego, czyli do 11 grudnia się pojawi. (ale nastąpi to prawdopodobnie dzisiaj)
A co do klubów - Klub Luny powstał przed powstaniem domów, ba, przed pojawieniem się propozycji zabawy o ile pamiętam, tym bardziej dziwi mnie tu jego obecność. A pomysł komnaty pojedynków ciekawy, jestem za. Ten post był edytowany przez Katarn90: 08.12.2007 13:01 |
Zeti |
![]()
|
QUOTE(Katarn90) A co do klubów - Klub Luny powstał przed powstaniem domów, ba, przed pojawieniem się propozycji zabawy o ile pamiętam, tym bardziej dziwi mnie tu jego obecność. KLL powstał 07.09.2007 o 19:00 Pomysł MH pojawił się 29.08.2007 o 20:31 Zabawa oficjalnie ruszyła 01.09.2007 o 0:00 Pierwsze punkty dodane zostały 12.09.2007 21:29, a punktacja byłą gotowa 08.09.2007 20:51. A co do KLL na MH, to byłą sonda, i się duż większosć opowiedziałą za przeniesieniem, więc nie powinno Cię to dziwić. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Mnie się bardzo podoba pomysł Gem. I powtarzam to, co już powiedział Syriusz_Black: Kiedy zaczynamy?
-------------------- |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie, kiedy ruszamy?? (łapie kartkę i zaczyna skrobać coś na Claudię_Black)
![]() -------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Znaczy jak tylko napiszę temat... Acha, najpierw może jest ktoś chętny do zrobienia loga? Mini regulamin już jest i zasady zabawy też. Ten post był edytowany przez Gem: 10.12.2007 13:16 -------------------- ![]() |
Claudia_Black |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 169 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zakohana w książkach @ 09.12.2007 22:43) O ty... Chyba się obrażę ![]() Ty się nie obrażaj, tylko mi wyślij swoją fotę w binglach w końcu ![]() Ten post był edytowany przez Zakohana w książkach: 14.12.2007 15:44 -------------------- No escaping though you're running, you cannot find home
Drowning in your desperation... |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
zmieniłam kadr. Mam nadzieję, że teraz ktoś odgadnie.
|
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moze jakas podpowiedz do Carmen??
Już dałam... nawet dwie! Ten post był edytowany przez Gem: 10.12.2007 22:37 -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
QbaNowy |
![]()
|
oj widze ze wieje tu pustkami, rozumiem, zycie prywatne, ale Hufflepuff ma do zadania kadr
![]() Ten post był edytowany przez QbaNowy: 13.12.2007 21:34 -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Zeti |
![]()
|
Ja pisałem co mi wyszło, ale nie dostałem ani potwierdzenia, ani zaprzeczenia.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
QbaNowy |
![]()
|
a do kogo pisales? jakby co to napisz do mnie
![]() -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Zeti |
![]()
|
Co się tak jakoś pusto ostatnio na MH zrobiło? Jestem zaniepokojony.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katarn90 |
![]()
|
Hej, ktoś jest blisko rozwiązania wyzwania? Myśleliśmy, że jest łatwe, przynajmniej takie się wydaje, a tu przez grubo ponad tydzień tylko dwie odpowiedzi - i obie błędne.
Przypomnę podpowiedzi: - odpowiedź to imię i nazwisko - słoneczko i nowa (naprawdę trudne wyzwania mnie nie bawią) - zwróćcie uwagę na litery. Są kluczem do reszty. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 19:10 |