Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko Puchoni podjęli próbę rozwiązania Pucharu Zimowego, co idzie im bardzo dobrze. A gdzie Ravenclaw i Slytherin?
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
spokojnie, praca wre :>
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poinformuję w tym temacie, kiedy Puchoni podadzą ostatnią odpowiedź, żeby innym domom punkty nie przepadły.
Krukoni, lepiej się pospieszcie. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
no ale co ja zrobię, jak żadnego prefekta jeszcze na forum dzisiaj nie było :>.
-------------------- |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Kit fan - opróżniłam już skrzynkę.
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zeti |
![]()
|
Ten punkt, że niby tylko prefekci mogą wysyłać jest przydatny, jak się przekroczy 5 punktów, ale w takiej sytuacji jak teraz trochę wam opóźnia. No nic. Musisz czekać na Ramzesa, albo Aylet.
Jak na razie punktacja wygląda tak: Hufflepuff 6 punktów Ravenclaw 5 punktów Obydwa domy mogą jeszcze jeden raz wysłać listę wszystkich odpowiedzi, z tym, że zwycięzcami tej rundy są Puchoni, i to od nich zależy ilość punktów Krukonów. Slytherin chyba nie skorzysta i straci szansę. A jednak nie, brakuje im jeszcze jednej odpowiedzi. W Temacie ZP zmieniłem formę 10 pytania, jako, ze można było z niego sądzić, ze chodzi o jedną rzecz, w związku z czym żaden dom nie podał odpowiedzi Zauważyłem małe przeoczenie związane z odpowiedziami: QUOTE 3. Podaj poprawne, niefonetyzowane niemieckie nazwisko sławnego twórcy fantasy 'miecza i szpady' urodzonego w Afryce. I tu tylko Puchoni podali prawidłową formę nazwiska, o którą mi chodziło. Podpowiedż, Pisarz ów używał formy juz zmienionej formy nazwiska. W związku z tym Krukoni, musicie próbować dalej podobnie jak ślizgoni. Jak na razie minipunktacja układa sie tak: Zwycięzcą tej tury są Puchoni - jak na razie 6 punktów, mogą jeszcze raz wysyłać odpowiedzi. Drudzy Slizgoni 5 punktów, mają już 5 dobrze, wcześniej od Krukonów wysłali poprawiony komplet prawidłowych odpowiedzi. Mogą jeszcze raz wysłać PM. Ostatni są Krukoni, mając 4 odpowiedzi, które jeszcze nie są punktami, zamienią się w nie po piatej dobrej odpowiedzi. (jeden za to nazwisko uległ zmianie), do czasu podania 5 odpowiedzi mogą wysyłać nieograniczona ilość razy. Podpowiedź do pierwszego pytania: Nie odpowiadajcie naukowo, wysnujcie sąd tylko z tego jednego fragmentu. W dalszej części Biblii woda staje się symbolem życia i odrodzenia do nowego życia, ale w księdze Genesis ma inne znaczenie. Noe No, sorry, ze piszę posta pod postem, ale nieco wyprowadziło mnie to z równowagi. Puchar Zimowy MH to zabawa tylko dla www.magiczne.pl Nie ma potrzeby kopiowania pytań na inne fora dyskusyjne. Miała być dobra zabawa, a nie wyścig szczurów o te punkty. Gdyby nie to, ze dwa domy - Ravenclaw i Slytherin miały TAKIE SAME ODPOWIEDZI pewno nie wpadłbym na przeszukanie google. Dobrze przynajmniej, że pomogła mi Zakohana, Krukoni zaś twierdzą, że rozwiązali sami, chociaż odpowiedzi się pokrywają. I co ja teraz mam zrobić? Wystarczyło napisać, ze trudne, dostalibyście podpowiedzi, ale lepszy był ten sposób. Ten post był edytowany przez Zeti: 05.01.2008 20:15 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
O. proszę, to teraz Ravenclawowi się dostało.
Zeti - dostajesz PM. ja nie wiem, kim jest Cornelia. Krukonką raczej nie, u nas w domu nad odpowiedziami pracowałam ja, Ramzes, QbaNowy. ja znalazłam dzisiaj posta na tym forum ukw (dobrze pamiętam?), qba potem na tym samym forum innego posta z pytaniem o wcześniejsze wyzwanie zdaje się Gryfonów. to nie my i lepiej, żeby ta osoba się przyznała, że to ona. pokajam się, jeśli się okaże, że to jakiś Krukon, ale póki co... ręczę, że to nie my. chyba nie sądzisz, ze z moim stażem ręczyłabym tu za coś, czego nie jestem absolutnie pewna. okejj. zdenerwowałam się. Zeti - wywołuję do tablicy. tłumacz się, skąd zmiana w regulaminie co do przyznawania punktów? i co to w ogóle za zwyczaje, zmieniać regulamin w trakcie trwania zabawy. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
1. Em, tobie, jako poważnej osobie wierzę, ale napisałem o Slytherinie i Ravenclawie dlatego, ze wasze, nawet błędne odpowiedzi się pokrywały.
Pytałem o to jednego ślizgona i jednego krukona, z tym, że Zakohana powiedziała o co chodzi, i podała link na stronę, gdzie można znaleźć dwie dobre i dwie złe odpowiedzi. 2. W gruncie rzeczy to nie były zmiany, a niedopowiedzenia, rzeczy, które miałem na myśli, a nie było ich w zasadach, i stąd niektóre osoby powołując się na punkt 10 zgłaszały do mnie, że nie rozumieją. 3. Nastąpiła zmiana w regulaminie PZ. Punkt §17 QUOTE(REGULAMIN Pucharu Zimowego MH) §17. Zabrania się przedstawiania tych pytań na innych forach dyskusyjnych. Motywuję to tym, ze miała to być nasza zabawa, a nie ogólnonetowy quiz. I proszę, niech ta osoba, która napisała na innych forach się przyzna, nie chcę oskarżać żadnego usera. Ten post był edytowany przez Zeti: 06.01.2008 00:36 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
QUOTE §15. Jeżeli pierwszy dom spełni wszystkie warunki i otrzyma punkty, to drugi nie może mieć więcej punktów niż pierwszy, nawet gdyby podał więcej odpowiedzi. (np. Dom A był pierwszy, podał 7 odpowiedzi - ma 7 punktów, a dom B podał 9 odpowiedzi, ale był drugi, więc na 6 punktów) §16. Pomiędzy ostatnim wysłaniem odpowiedzi przez dom A, a pierwszym przez dom B nie może minąć ponad 4 dni. W wypadku późniejszego wysłanie odpowiedzi przez dom B punkty przepadają. niedopowiedzenia?! no, jak na moje oko to są zapisy kompletnie zmieniające perspektywę punktacji, biorąc pod uwagę ten zapis: QUOTE Oczywiście liczba zdobytych punktów w turze będzie równa ilości prawidłowych odpowiedzi. regulamin wewnętrznie sprzeczny. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
OK, jak juz Ci na PM pisałem, chciałem, żeby było ja najsprawiedliwiej. Niestety nie wyszło. Sorry.
Trzeba zmienić Regulamin. Najlepszym rozwiązaniem byłoby rozpoczęcie zabawy od nowa, z nowymi zasadami i nowymi pytaniami. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
To może na razie zamykamy konkurs i wspólnie wymyślimy zasady. Najlepiej wśród prefektów, potem je przedstawimy naszym domom, czy się zgadzają. Tak chyba będzie najlepiej. Pasuje?
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
Otóż nie. Zamykamy tak, ale zasady wśród prefektów nie. Trzeba je wymyślić wspólnie, a nie zamykać się w wąskim gronie, bo później większość nie rozumie o co idzie.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
No dobra, to może wydzielmy osobny temat, który później się wyrzuci.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
Zamknąłem Puchar. Co do osobnego tematu, to może w WS? Z resztą zróbmy tak, jak będzie chciała większość. I musimy częściej urządzać sondy w WS w ważnych sprawach.
Jedak osobny temat. Ten sposób na sondę okrężną jest zły, bo trzeba post i temat na darmo napisać. Ten post był edytowany przez Zeti: 06.01.2008 01:20 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Po dzisiejszych wydarzeniach sonda jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
|
Zeti |
![]()
|
Tak, wróćmy do początków MH, kiedy wszystko załatwialiśmy w ten sposób.
Myślę, że osoba ta się przyzna, nie będzie narażać innych. W końcu jest już dorosła. Chciałbym, aby wszyscy wypowiedzieli się na temat przyszłej kary dla tej osoby, żeby nie byłą to decyzja tylko prefektów. I jeszcze proszę o przeanalizowanie regulaminu PZ, i napisanie w WS, co chcielibyście w nim zmienić. Może tak jak w innych zabawach kto pierwszy ten lepszy? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
a kto i co zrobił? Skąd wiadomo że to zrobił?
Przepraszam, ze edytuję, ale za dużo postów już dziś napisałem. http://www.magiczne.pl/index.php?=11513&view=findpost&p=332783 Ten post był edytowany przez Zeti: 06.01.2008 01:28 |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
em |
![]()
|
Ktoś zamieścił pytania z Zimowego Pucharu Domów na innym forum, gdzie inni ludzie podawali odpowiedzi. Można to łatwo wyguglować, ja wyguglowalam, Qba, Zeti. To zachowanie jest nieuczciwe, odpowiedzi mają być efektem wspólnej pracy mieszkańców domu, nie studentów na obcym forum.
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
QUOTE I jeszcze proszę o przeanalizowanie regulaminu PZ, i napisanie w WS, co chcielibyście w nim zmienić. Może tak jak w innych zabawach kto pierwszy ten lepszy? Szczerze mówiąc, myślałem, że tak właśnie będzie. Tylko może by dodać jeszcze coś takiego: -wygrywa ten dom, który prześle jako pierwszy 10 poprawnych odpowiedzi, ale... -pozostałe domy miałyby np. 24 godziny od ogłoszenia informacji w WS o tym, że dom X odpowiedział poprawnie na wszystkie pytania na ewentualne przysłanie swoich odpowiedzi, jeśli by to przeszło, to przy równej liczbie dobrych odpowiedzi nagradzamy również czas oddania, szczegóły oczywiście pod dyskusję Co do kary dla "Cornelii", to na razie się wstrzymam od opinii. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
aha. Dzięki. Coś mi się wydawało, że jakąś Cornelię widziałam niedawno w "użytkownikach na forum". Poszukałam w spisie użytkowników i się okazało, że ostatnio była aktywna na dzień przed podaniem pytań. Więc ma inny nick. Szczerze wątpię, by się ta osoba przyznała
|
em |
![]()
|
nie ma potrzeby wszczynać śledztwa, po prostu dajmy jej czas się przyznać.
-------------------- |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiedziałam, że jak się rozejdzie, że na forum ukw jakaś Cornelia pytała się o pytania to będzie na mnie. Rzeczywiście jestem z Bydgoszczy i egzystuję na forum ukw, ale nie jestem Cornelią. O tym, że jestem podejrzewana wiem z pm'ki, którą ktoś mi przysłał. Tam na forum jestem Misty.
A kto to jest Cornelia nie mam pojęcia... -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Gryfoni, Wasza kolej na kadr.
-------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Zeti |
![]()
|
Kate711! Chcielibyśmy Cię przeprosić za niesłuszne oskarżenia skierowane w twoim kierunku. Mam nadzieję, że przebaczysz nam, tą chęć znalezienia winnych za wszelką cenę, ale po prostu pech sprawił, że studiujesz na tym samym kierunku, gdzie owa winna osoba, urodziłaś się w tym samym roku, i podobnie jak ona pochodzisz z Bydgoszczy. Proszę, abyś nie chowała do nas urazy, i zapomniała o całej sprawie.
Ten post był edytowany przez Ramzes: 07.01.2008 14:22 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 08:41 |