Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
O tak, na polskim, to w sumie pomaga, na niemieckim również. Na historii i Geografii też jest bardzo dobrze, ale na matematyce i angielskim, które sa u nas przedmiotami ( w mojej opinii) na najbardziej dennym poziomie potrafię tak nauczycieli zezłościć, że zachowanie leci, leci leci. Owszem, czasami się hamuję, ale czasami nie wytrzymuję, zwłaszcza na angielskim.
QUOTE a to ciekawe, bo ja tego fragmentu nie miałem na lekcji... Więc może dopiero będziesz miał. My do religii mamy dwa podręczniki 'W drodze do Emaus' starszą i nowszą wersję (w starszej jest historia kościoła) ponadto jeszcze spotkania formacyjne, co dwa, trzy tygodnie, na których albo studiujemy Pismo święte, albo słuchamy o kolejnej lekcji z katechizmu bierzmowanych: 'Jesteście nadzieją świata' różnych ciekawych rzeczy się można dowiedzieć. Ten post był edytowany przez Zeti: 18.01.2008 17:29 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Z inną wersją się jak dotąd nie spotkałem, więc tą uznaje za prawdziwą. Ciekawa argumentacja, Zeti :] -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
szkoda, że nikt z nas nie miał okazji poznać twojego katechety.
chciałam ci tylko uświadomić, że nie wszędzie katecheci wykładają to samo i tak samo. u mnie w liceum o tym nie mówiliśmy, w gimnazjum przygotowanie do bierzmowania polegało na wryciu pytań i odpowiedzi z takiej małej zielonej książeczki, żadnego wykładania sensu Biblii. to było na polskim. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 18.01.2008 21:22) QUOTE Z inną wersją się jak dotąd nie spotkałem, więc tą uznaje za prawdziwą. Ciekawa argumentacja, Zeti :] Wiem ![]() QUOTE chciałam ci tylko uświadomić, że nie wszędzie katecheci wykładają to samo i tak samo. u mnie w liceum o tym nie mówiliśmy, w gimnazjum przygotowanie do bierzmowania polegało na wryciu pytań i odpowiedzi z takiej małej zielonej książeczki, żadnego wykładania sensu Biblii. to było na polskim. Na polskim też mieliśmy. I pogadankę na niemieckim. Ale w gruncie rzeczy wszystko o Biblii było na religii. U nas bardziej jest kładziony nacisk na rozumienie zagadnień, a nie wkuwanie na pamięć. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
a u nas nie.
chwytasz już? czy dalej będziesz się rozwodził, jak jest u was? -------------------- |
Zeti |
![]()
|
OK, chwytam, ale nie jestem pewien, czy dobrze.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie minęła nawet doba, a ja otrzymałam odpowiedzi od wszystkich trzech domów. W takim razie ogłaszam zakończenie II tury Pucharu Zimowego Magicznego Hogwartu, której gospodarzami byli Puchoni.
![]() Podsumowywując: Pierwsi na pytania odpowiedzieli Gryfoni, co zapewniło im premię dwóch punktów, a że odpowiedzieli poprawnie na siedem pytań ich końcowy wynik to 9 punktów. Drudzy odpowiedzieli przysłali Ślizgoni (zaledwie pięć minut po koleżankach i kolegach z Gryffindoru), odpowiadając poprawnie na cztery i pół pytania, oraz zyskując za czas odpowiedzi jeden punkt. Ostatni byli Krukoni, co prawda nie zdobywając żadnych dodatkowych punktów, jednak odpowiedzieli poprawnie na wszystkie pytania i tym samym zwyciężyli ową turę z wynikiem 10 punktów! Gratuluję wszystkim szybkości, refleksu oraz tak dobrych wyników i dziękuję za wspólną zabawę. Teraz oczekujemy pytań z Ravenclawu. ![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dodałam podpowiedź do kadrów.
Nie sądziłam, że okażą się takie trudne... ![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dodałem podpowiedź do wyzwania.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
A gdzie ja moge kontatkowac sie z innymi Gryfonami?
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Napisz do Demka, żeby Cię wpisał na listę Gryfonów. Będziesz wtedy widział subforum Twojego domu. O hasło poproś któregoś z prefektów Gryffindoru, np. Zetiego.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
A byłem pewny, ze zgłaszałem juz TimmYego. Widocznie tylko napisałem posta, PMa już nie.
![]() Swoją droga, to Krukoni ładnie trudne pytania wymyślili. Przekopuje się teraz przez angielskie biografie Pani O. Ten post był edytowany przez Zeti: 22.01.2008 00:00 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Krukoni mogą dodać kolejne kadry.
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
em |
![]()
|
ech, znowu Gryfon. i potem dziwne, ze nikt was nie moze w pucharze dogonic :/
ps. zeti: ja wymyslalam. wiec sie naszukasz ![]() Ten post był edytowany przez em: 21.01.2008 23:57 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
QUOTE ps. zeti: ja wymyslalam. wiec sie naszukasz kiss.gif Wiedziałem. Nawet już pisałem u nas, ze przypuszczam, ze to Ty wymysliłaś. QUOTE ech, znowu Gryfon. i potem dziwne, ze nikt was nie może w pucharze dogonić :/ Kadr wygrał Krukon. A ilość Gryfonów była poruszana w GP. Nastąpiły pewne zmiany w przydzielaniu, które ograniczą napływ nowych Gryfonów. Ale Puchar Zimowy wygrywacie Wy. My jak na razie Puchar Domów. ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
ha! liczbe punktow na koniec przed wylonieniem zwyciezcy powinno sie przez liczbe aktywnych czlonkow dzielic
![]() ciekawe, ciekawe ile bedzie odpowiedzi poprawnych :> -------------------- |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ravenclaw nie podda się do czasu przyznania ostatniego punktu! jeszcze nie raz będziecie mieli z nami problemy
![]() -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Zeti |
![]()
|
QUOTE ha! liczbe punktow na koniec przed wylonieniem zwyciezcy powinno sie przez liczbe aktywnych czlonkow dzielic Po co? Były juz takie propozycje, i zostały odrzucone. A i tak ponad połowa Gryfonów się nie udziela. QUOTE ciekawe, ciekawe ile bedzie odpowiedzi poprawnych :> Mam nadzieję, że Gryfoni chociaż pięć rozgryzą. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Może nie ja powinienem to mówić, ale Puchoni też walczą :]
em |
![]()
|
spokojnie, to taki żarcik było tylko z tym dzieleniem
![]() u nas też, ponad połowa śpi. roku nie zaliczą ![]() ale. nie ma co narzekać. jeszcze wam dokopiemy :>. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
QUOTE Może nie ja powinienem to mówić, ale Puchoni też walczą :] I jak na najmniejszą liczbę członków aktywnych bardzo dobrze im idzie. QUOTE ale. nie ma co narzekać. jeszcze wam dokopiemy :>. Obyś nie wykrakała. Ten post był edytowany przez Zeti: 22.01.2008 00:23 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Obyś nie wykrakała. Przecież to prawdziwa Krukonka. To, co ma robić? ![]() Krakać w przeciwną stronę. ![]() Zeti. Ten post był edytowany przez Zeti: 22.01.2008 22:18 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
Krukoni mogą dodać kadrzyka
Wiemy ![]() Ramzes Ten post był edytowany przez Ramzes: 22.01.2008 22:32 |
Zeti |
![]()
|
I Wyzwanie.
A Slizgonów poprosimy o Carmen. Czy nie uważacie, że na MH jest trochę mało tematów? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Jest ich tyle, na ile wystarcza inwencji forumowiczom.
Każdy przecież może zgłosić projekt nowej zabawy/założyć nowy temat. Skoro ich nie ma, widać nikt nie czuje potrzeby ich stworzenia. Nie ma sensu nic tworzyć na siłę. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 03:27 |