Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Już za pięć minut minie czas nadsyłania odpowiedzi do ślizgońskiej tury Zimowego Pucharu.
I czas minął! Gryfoni odpowiedzieli jako pierwsi zdobywając w sumie 11,5 punkta, Puchoni zajęli zaszczytne drugie miejsce z wynikiem 6,6 punkta, a Krukoni [edit] zdobyli 7,3 punkta [/edit] Za kilka minut pojawi się tabelka z punktacją. Ten post był edytowany przez Zakohana w książkach: 04.02.2008 17:47 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pojawiły się już arcytrudne pytania prefektów.
![]() Gryfoni górą. ![]() Ten post był edytowany przez Zeti: 04.02.2008 17:13 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stop!!
Jutro upływa tydzień od pytań Ślizgonów. Dodali 29 stycznia. To był k....a wtorek! Dzisiaj poniedziałek! -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to gazem doślijcie swoje odpowiedzi, póki Zakohana jeszcze tabelki nie wstawiła.
Jak można to przeoczyć? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
O kur... cze.
Rzeczywiście. Źle policzyłam ![]() Przpraszam. I teraz pytanie: Czy Krukoni widzieli już tabelę z odpowiedziami? Albo: czy mają już gotowe odpowiedzi i mogą je już wysłać? Swoją drogą, to jakiś ktosiowaty ktoś mógł mi zwrócić uwagę wcześniej, jak widział, że nie poprawiam ![]() -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, zaraz Ci wysyłam Zakohana odpowiedzi. Mieliśmy już dawno, ale hm... z powodów strategicznych nie wysyłaliśmy.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja mam za słabe serce do tej zabawy.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
I zaraz, czy Krukoni wcześniej zauważyli tę pomyłkę?
I co teraz z pytaniami Prefektów. *wali głową w monitor* QUOTE ja mam za słabe serce do tej zabawy. Nie tylko Ty. Ten post był edytowany przez Zeti: 04.02.2008 17:33 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zakohana w książkach |
![]()
|
Zeti, spokojnie, bo sobie monitor zepsujesz!
Przycież wysyłają... EDIT Właśnie, nie tylko ty, em, masz za słabe serce. Ja mam w dodatku za słabe nerwy. Ten post był edytowany przez Zakohana w książkach: 04.02.2008 17:35 -------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
trudno, jakesmy odpowiedzi wyslali, to pytania prefektow moga sie liczyc od dzisiaj.
ktos ma jakies przeciw? eta: jak ja zobaczylam, zesmy termin przegapili, to polecialam do pokoju wspolnego klac. tabelki nie widzialam, nawet juz nie chcialam na to patrzec :/ Ten post był edytowany przez em: 04.02.2008 17:37 -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
QUOTE I zaraz, czy Krukoni wcześniej zauważyli tę pomyłkę? To znaczy? Wchodzę na magiczne jakieś 15 minut temu i co widzę? "Przykro mi Krukoni, czas minął." Wchodzę do Pokoju Wspólnego Krukonów - em zdenerwowana. No to klasyczne pytanie "łot da f...". A byłem przekonany, że mamy czas do wtorku, bo Krukoni podali odpowiedzi w poniedziałek wieczorem. Ten post był edytowany przez Ramzes: 04.02.2008 17:41 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
QUOTE z powodów strategicznych nie wysyłaliśmy. Tak się tylko zastanawiałem, jakie to powody strategiczne. Ale uff. Już wszystko w porządku. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
powody strategiczne polegały na tym, że przez ostatnie cztery dni nie było ani mnie, ani Qby. dwie pozostałe osoby udzielające w naszym domu to nasi prefekci.
więc nie byłoby komu odpowiadać na pytania prefektów, gdyby tura Ślizgonów skończyła się dla nas za wcześnie. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dodałem Wyzwanie Hufflepuffu.
(rozwalając wcześniej Wyzwanie Gryffindoru ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Krukoni: Zagadka, Carmen i Eliksir musicie dodać. Nie hamujcie zabawy.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Zeti - ledwie doba minęła od Carmen i eliksiru, często się czeka dłużej. Nie wiem jak inni Krukoni, ale ja mam też inne obowiązki i nie zawsze mam czas myśleć nad zabawami na magicznym.
Ten post był edytowany przez Ramzes: 05.02.2008 21:40 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
ja się skupiam na
a) egzaminie z logiki b) pytaniach PZ, bo jak już wcześniej wspominałam, nie ma nas za wiele do pracy nad nimi, kiedy Aylet i Ramzes odpadają. więc wrzuć chłopie na luz. to zabawa, a nie wyscig szczurow Ten post był edytowany przez em: 05.02.2008 21:43 -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Dodałem zagadkę.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ej, to przestaje być śmieszne. Gryfonów jest tylu, że co chwila coś organizują - jakieś wewnętrzne zabawy, konkursy... Przez to nie ma praktycznie szans zdobyć i utrzymać przewagi punktowej nad Gryffindorem, bo na każde 15 punktów zdobyte przez członka innego domu Gryfoni zdobywają dwadzieścia za zabawy wewnątrzdomowe. Też bym chciał mieć w Hufflepuffie choć z 10 osób
![]() Niczego Gryfonom nie zarzucam, bo nic złego nie robią, chciałem tylko wyrazić swój żal. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
popieram cię w żalu, Przemku.
nie no, srsly. u nas musieliśmy odpuścić punkty za tempo w PZ, choć mieśliśmy odpowiedzi dosłownie kilka godzin po opublikowaniu pytań, bo bardziej zależało nam na pytaniach prefektów, na które nie miałby kto odpowiadać bez Ramzesa i Aylet. cyckacie ten regulamin z punktów aż trzeszczy. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Po prostu jakoś uchodzi z człowieka zapał, kiedy się cieszy ze zdobytych 15 punktów i nagle zauważa, że w tym samym czasie Gryffindor zdobył ich 40.
Powtórzę jeszcze raz: nie łamiecie regulaminu i nie mam Wam nic do zarzucenia. Zwyczajnie mi przykro, że tak jest. My sobie w Hufflepuffie w 4 osoby konkursów nie będziemy organizować, bo to absurd. Podobnie, jak widzę, jest w Ravenclawie. Że o Ślizgonach już nie wspomnę. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 06.02.2008 23:52 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
No, a czy ja narzekam że Puchoni zdobywają punkty? Nie. więc prosiłbym o to samo ze strony innych domów w stosunku do Gryfonów.
Duże szanse na wygranie PZMH ma Ravenclaw, więc myślę, ze nie ma powodu do narzekania. I jak na razie Puchoni prowadzą w tabeli, a większość Gryfonów ma sesje, i jest na forum góra raz dziennie. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lubie w MH to, ze czuje ten duch rywalizacji miedzydomowej. Ze niby wszyscy jestesmy w jednym Hogwarcie (forum) a jednak toczy sie miedzy Nami walka
![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
em |
![]()
|
no, to jak większość członków Gryffindoru ma teraz sesję a i tak nie dają szans nam (Krukonom) ich dogonić... nie mam pytań. dobrze, że MH nie ma w wakacje.
PZMH? no, przy tych stawkach punktowych, co teraz są, to i tak nie da nam prawie nic. a wymagało pracy przez ponad miesiąc. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
To niewiele zmienia, Zeti. Jak pisałem - na każde nasze 15 punktów wy szybko nadrabiacie 20.
Timmy - też to lubię :] -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:26 |