Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Katarn90 @ 09.09.2007 12:43) Zgłaszam kandydaturę na prefekta i chęć pomocy w organizacji domu Slytherin (jeszcze nie mam pm od harolci, ale na 100 proc. jestem Ślizgonem ![]() EDIT: Krukonem ![]() Tak czy siak, Zgłaszam kandydaturę na prefekta Swoją drogą dziwne, że jestem w Ravenclaw skoro napisałem, że chcę być u "zielonych" i swoje odpowiedzi też tak wybierałem, żeby tam trafić ![]() ale mniejsza o to. jak najbardziej liczy się punktacja. jeżeli mial byś remis z punktami z odpowiedzi np z ravenclawem i slytherinem i wybrałbyś w odpowiedział slytherin jako swoj dom, tam zapewnie być trafił. jednak jak widać, nie było remisu i nadajesz się do domu Roveny. -------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Heheee!!! Nie ma oszukiwania!!!
Ja jestem dalej za klubem pojedynków!!! A propos, właśnie dziś rozpoczyna się mój pojedynek xDDD... Muuuuuszę wygrać... xD -------------------- ![]() |
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja nie wybierałem odpowiedzi, które wydawały mi się odpowiednie dla Slytha, tylko leciałem po kolei jak uważam
![]() I się udało ^^ Gem, powodzenia ![]() -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Czyli oficjalnie już wszystko ruszyło?
Katarn - pokarało, pokarało, hahaha! ;] To i ja idę test robić. Coś czuję, że czeka mnie Hufflepuff. Dobry dom. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Zgłaszam kandydaturę na prefekta i chęć pomocy w organizacji domu Slytherin (jeszcze nie mam pm od harolci, ale na 100 proc. jestem Ślizgonem tongue.gif) EDIT: Krukonem biggrin.gif Tak czy siak, Zgłaszam kandydaturę na prefekta Swoją drogą dziwne, że jestem w Ravenclaw skoro napisałem, że chcę być u "zielonych" i swoje odpowiedzi też tak wybierałem, żeby tam trafić blink.gif ale mniejsza o to. Nie da się oszukać. Trzeba chyba juz założyć temat na punkty, czy może w tym samym temacie co regulamin? Zmienię tylko tytuł, na regulamin i punktacja domów. Co o tym sądzicie? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ja jestem za. Nie ma sensu mnożyć jednopostowych, przyklejonych tematów.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
O ludzie. Wszędzie widzę Lunę
![]() Czy połowa magicznego wstąpiła do klubu...? ![]() -------------------- |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 09.09.2007 18:54) Mam nadzieje, ze ta wypowiedz nie jest przepelniona sarkazmem. Moze inaczej. Raz na zawsze wyjaśnie dlaczego warto być w Hufflepuffie, a nie w innym domu ![]() Jak wiadomo domena Gryfonow jest odwaga. Wiele osob uwaza, ze Hufflepuff jest domem dla nieudacznikow itp. Dlatego osoba, ktora jest Puchonem i jest z tego dumna posiada dwa razy wiecej odwagi, anizeli wszyscy Gryfoni razem wzieci. Ktos by powiedzial, ze do Ravenclaw trafiaja najlepsi - bo najinteligentniejsi, najmadrzejsi etc. Moze to i prawda... Ale ja wole zaufac zdaniu Michala Aniola oraz Thomasa Edisona, ktore są kolejno: "Geniusz to wieczna cierpliwość"; "Geniusz to 1% natchnienia i 99% ciezkiej pracy" - no coments... Jesli chodzi o Slytherin, tutaj nie ma co tlumaczyc. Albo ktos uwielbia ten dom ze wszystkimi jego dodatkami*, albo nim gardzi. Natomiast jesli chodzi o dom Helgi Hufflepuff, to sprawa jest oczywista. Zalozycielka cenila jedne z najwazniejszych cech: cierpliwość, ciężką pracę, skromność, wierność, uczciwość oraz życzliwość. I to jest wlasnie powod, dla ktorego mimo iz poczatkowo bylem prefektem Ravenclaw, stalem sie czlonkiem domu Hufflepuff. I rowniez z tego powodu, jestem dumny ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
W mojej wypowiedzi nie było sarkazmu. Lubię Hufflepuff i coś czuję, że tam trafię.
Co nie zmienia faktu, że Hufflepuff ma najgorzej, bo jest najmniej charakterystycznym z domów. ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ej, ale ja nie chcę do sygnaturki wrzucać loga domu - jest duże, a ja chcę małą sygnaturkę. może dogadamy się, tak jak Przemek napisał w KLL, że wystarczy zasygnalizować przynależnośc do domu, niekoniecznie tym wielkim logiem?
poza tym muszę przyznać, że mi się Zeti z harolcią mylicie przez te awatary. eta: mało bym zapomniała, ale możecie mnie rozważyć jako prefekta Ravenclawu. Ten post był edytowany przez em: 10.09.2007 18:21 -------------------- |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli chodzi o punktacje domów, którą edytował Zeti, to mam dwie sugestie:
1) IMO punkty powinny być w pierwszym poście a regulamin w drugim, a to dlatego, że ten temat będzie częściej odwiedzany ze względu na sprawdzenie punktacji domów, aniżeli regulaminu. 2) Nie wiem jak wy, ale czy czasem nie lepiej wygląda układ poziomy zamiast pionowego? Rzućcie okiem na ten post. Wydaje mi się, że lepszy jest układ poziomy, a to dlatego, że wszystko widać jednocześnie, a przy układzie pionowym trzeba trochę przewijać... Co wy na to? P.S. : QUOTE(em @ 10.09.2007 19:19) Też się z tym zgadzam. Proponuje edytować avatary i dodać znak płci - znak astronomiczny wenus i oraz marsa. Może wtedy będzie łatwiej? Ten post był edytowany przez hiob27: 10.09.2007 18:26 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zmienię ten regulamin. A co do punktacji, to tak jak jest może lepiej będzie później edytować. Ale pokombinuje.
A avatary? Mi też się troszkę mylą. Co do znaku płci, to chyba też nie będzie widoczny. Muszę pomyśleć. Ten post był edytowany przez Zeti: 10.09.2007 19:11 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja bym proponowała po prostu dwa różne avatary, oba z nazwą domu i oba z napisem prefekt, ale po prostu różne.
-------------------- |
hiob27 |
![]()
|
QUOTE(Zeti @ 10.09.2007 20:08) Zmienię ten regulamin. A co do punktacji, to tak jak jest może lepiej będzie później edytować. Ale pokombinuje. Jesli Ci sie podoba (i innym prefektom) mozesz skopiowac ustawienie ponizej, IMO jest czytelniejsze i nie trzeba uzywac suawaka aby porownac punktacje: ![]() ![]() ![]() ![]() ....................267 .........................................270.......................................... 333......................................... 301 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
em |
![]()
|
imo to ono się nie mieści w tabelkach forum i będzie ładniej i łatwiej jak zmniejszycie rozmiary tych obrazków.
-------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Zostałem Puchonem, więc zaskoczenia nie ma. W sumie chyba dobrze, bo z tego domu było najmniej osób.
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hiob27 |
![]()
|
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 10.09.2007 22:21) Zostałem Puchonem, więc zaskoczenia nie ma. W sumie chyba dobrze, bo z tego domu było najmniej osób. ![]() Helga w grobie popija szampana ![]() ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 10.09.2007 20:08) A avatary? Mi też się troszkę mylą. Co do znaku płci, to chyba też nie będzie widoczny. Muszę pomyśleć. Mi też się mylimy XD może jakby walnąć taki wielki znak, czarny, na samym środku to i byłby widoczny....a tak. Trzeba coś wymyślić ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(hiob27 @ 10.09.2007 17:30) Jak wiadomo domena Gryfonow jest odwaga. Wiele osob uwaza, ze Hufflepuff jest domem dla nieudacznikow itp. Dlatego osoba, ktora jest Puchonem i jest z tego dumna posiada dwa razy wiecej odwagi, anizeli wszyscy Gryfoni razem wzieci. Dupa sałata. Czemu niby? Ok, posiada nieco samozaparcia, ale nie jest to jakaś odwaga dwa razy większa niż inna odwaga. Ktos by powiedzial, ze do Ravenclaw trafiaja najlepsi - bo najinteligentniejsi, najmadrzejsi etc. Moze to i prawda... Ale ja wole zaufac zdaniu Michala Aniola oraz Thomasa Edisona, ktore są kolejno: "Geniusz to wieczna cierpliwość"; "Geniusz to 1% natchnienia i 99% ciezkiej pracy" - no coments... No właśnie. No comments. Jako dorosły człowiek cenię ciężką pracę, ale kiedy tak kazalniczysz w natchnieniu budzi się we mnie przekorny smark. Dupa. Dupa dupa dupa. Geniusz to geniusz. Ten 1% natchnienia być musi, żeby 99% ciężkiej pracy było czymś poza puchonowym mrówczeniem. Jakoś go tam zwykle mało. Jesli chodzi o Slytherin, tutaj nie ma co tlumaczyc. Albo ktos uwielbia ten dom ze wszystkimi jego dodatkami*, albo nim gardzi. Tu już serio twierdzę, że bardzo się mylisz. Bzdurna alternatywa. Slytherinowi nie wypaczonemu przez ridlizm należy się szacunek. Nawet jeśli ostrożny i z dystansem. Natomiast jesli chodzi o dom Helgi Hufflepuff, to sprawa jest oczywista. Zalozycielka cenila jedne z najwazniejszych cech: cierpliwość, ciężką pracę, skromność, wierność, uczciwość oraz życzliwość. i uczciwość małżeńską. To wszystko słuszne, ale razem z tym borsukiem lekko ciotowate, że tak to ujmę. To szkoła. Szkoła jest okrutna. Miłe i cierpliwe dupki zawsze mają przerąbane. Budzisz we mnie 12 letnią bestie. Złośliwego potworka jakim byłem w podstawówce. Ale naprawdę jak czytam te kujońskie elaboraty to nie chcę jej w sobie tłumić. Jest jak świeże powietrze. I to jest wlasnie powod, dla ktorego mimo iz poczatkowo bylem prefektem Ravenclaw, stalem sie czlonkiem domu Hufflepuff. I rowniez z tego powodu, jestem dumny ![]() Właśnie. Polkowski skrzywdził was najbardziej. Puchoni. PUCHONI. Święta Helgo, miej was w opiece. Katon Ten post był edytowany przez Katon: 10.09.2007 22:55 |
hiob27 |
![]()
|
<lol> Niezle sie ubawilem. Dzieki Katon. Bardzo mi się podobalo. Aha, jedna poprawka. Moja notka nie miala na celu pogardzic Domem Slytherina, a jedynie podkreslic, ze z reguly ludzie dziela sie na zagozalych zwolennikow oraz przeciwnikow (przynajmniej takie odebralem wrazenie czytajac HP).
Your note made my day, Katon, cheers. ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Katon, każdą zabawę umiesz zepsuć...
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Zepsuć? Czemu? Cofnąłem się w czasie i uświadomiłem sobie skąd moja irracjonalna niechęć do Hufflepuffu. Wyciągnąłem ją na wierzch. Czy w Hogwarcie nie było antagonizmów? Przecież nie zamierzałem i nie zamierzam obrażać Hioba. Ot, obudziłem w sobie Jamesa Pottera z najgorszego okresu. Ale dajcie spokój, to tylko słowne przepychanki. Gryfonów i Ślizgonów zwykle takie bawiły i bawią. Może dlatego tiara wrzuciłaby mnie pewnie do jednych, albo do drugich. Z gryfońskimi poglądami i lekko ześlizgoniałym charakterem mógłbym być ciężkim orzechem do zgryzienia...
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Nie, nie, chodziło mi raczej o to, że z (w sumie) traktowanej z przymrużeniem oka zabawy zrobiłeś poważną psychologiczną dyskusję.
![]() Hufflepuff nie jest zły, to pozostali są "lepsi". Wyłazi stara jak świat sprawa wywyższania się z powodu przynależności do tej a nie innej grupy. No i czysta ludzka złośliwość - fakt, Puchoni (rzeczywiście głupia nazwa), jako ci najspokojniejsi, muszą równo dostawać w dupę od wszystkich pozostałych, bo po prostu są. Za Dumbledore'a w Hogwarcie jakichś specjalnych szykan raczej się nie widziało, ale za kogo innego mogło być różnie. Cóż, i Hufflepuff jest potrzebny. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hiob27 |
![]()
|
Jak narazie mamy dzialajacy temat "Wyzwanie Domu" - troche trudne bo nikt sie jeszcze nie pokapowal o co chodzi. No ale jeszcze chyba poczakamy troche.
Nalezy jednak dokladnie obgadac w jaki sposob maja dzialac pozostale Konkursy. IMO zasady powinny byc takie jak: 1. Konkursy polegajace na przeszukiwaniu ksiazki w celu znalezienia danego fragmentu, powinny byc warte 1-3 pkt, nie wiecej. O liczbie pkt. decyduje osoba zadawająca pytanie. 2. Osoba udzielajaca odpowiedzi, nie moze nalezec do tego samego domu, co osoba, ktora zadala dane pytanie. 3. Każdy uzytkownik forum moze wziac udzial we wszelkich konkursach, za wyjatkiem Wyzwania Domu. 4. Wyzwanie domu warte jest 25 pkt. (Reszta szczegolow w topicu "Wyzwanie Domu"). A poza tym trzeba się zastanowić czy należałoby stworzyć nowy topic typu: "Nie Wiem., Nie wiesz? Zapytaj!", czy użyć starego / czy go podzielić na mniejsze tematy np 2 albo 3. Jeden mógłby być związany ze "szkołą/edukacją", drugi np: "wiedza ogólna", a trzeci dajmy na to "misz-masz" i wszystkie byłyby w nowym submenu: "Domy Hogwartu". Ten post był edytowany przez em: 12.09.2007 11:44 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE A pozatym trzeba się zastanowić czy należałoby stworzyć nowy topic typu: "Nie Wiem., Nie wiesz? Zapytaj!", Ale po co, bo chyba za bardzo nie rozumiem... Nie żebym z góry była przeciwna, tylko po co zaśmiecać Forum... QUOTE 2. Osoba udzielajaca odpowiedzi, nie może należeć do tego samego domu, co osoba, która zadała dane pytanie. Dlaczego? rozumiem, że może Ci chodzić o to, co by oszustwa nie było i punkty nie były zbierane tylko dla danego domu, ale czy nie można zaufać ludziom i pominąć ten punkt? < dziś jestem coś zbyt życzliwie do świata nastawiona ![]() Edit. 'Pozatym' pisze się osobno ![]() nie mogłam się powstrzymać, takie zboczenie ![]() Ten post był edytowany przez harolcia: 11.09.2007 22:19 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 11:31 |