Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 22:49) Ale po co, bo chyba za bardzo nie rozumiem... Nie żehbym z góry była przeciwna, tylko po co zaśmiecać Forum... Jesli chodzi o dzial typu "zapytaj" to mozna by za najtrafniejsze odpowiedzi przydzielac punkty (w taki sam sposob jak dziala to na Yahoo) - osobiscie uwazam ten temat za lepszy, anizeli temat z zagadkami, ktory nota bene glownie opiera sie na umiejetnosci kartkowania HP w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania typu: Jakiego koloru byla..., Kto siedzial obok..., Ile razy... itp. QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 22:49) Dlaczego? rozumiem, że może Ci chodzić o to, co by oszustwa nie było i punkty nie były zbierane tylko dla danego domu, ale czy nie można zaufać ludziom i pominąć ten punkt? < dziś jestem coś zbyt życzliwie do świata nastawiona ![]() Osobiscie uwazam, ze nie jest to taki wielki problem, zwlaszcza ze pytania w dziale zagadki padaja b. czesto, a w taki sposob troche wyrowna sie szanse etc. Wiec osobiscie widze w tym sens. QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 22:49) Dziekuje, poprawiłem ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Jesli chodzi o dzial typu "zapytaj" to mozna by za najtrafniejsze odpowiedzi przydzielac punkty (w taki sam sposob jak dziala to na Yahoo) - osobiscie uwazam ten temat za lepszy, anizeli temat z zagadkami, ktory nota bene glownie opiera sie na umiejetnosci kartkowania HP w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania typu: Jakiego koloru byla..., Kto siedzial obok..., Ile razy... itp. Tylko odnoszę wrażenie, że to będzie drugi temat Zagadki, tylko oparty na wyszukiwaniu czegoś w książce. Pytania tego typu dość często padają w topic'u Zagadki i mam wrażeni , że będą się powtarzać. Jak dla mnie zbędne - ale nie wiem, co inni na to powiedzą. -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(harolcia @ 11.09.2007 23:18) Tylko odnoszę wrażenie, że to będzie drugi temat Zagadki, tylko oparty na wyszukiwaniu czegoś w książce. Pytania tego typu dość często padają w topic'u Zagadki i mam wrażeni , że będą się powtarzać. Jak dla mnie zbędne - ale nie wiem, co inni na to powiedzą. Chyba zle sie zrozumialismy... Jesli chodzi o temat typu "Zapytaj" to nie mialby on nic wspolnego z tematem "Zagadki", bo nie bylby on zwiazany z tematyka HP. Pytania mogly by byc przerozne np: Ktora nacja na swiecie zyje najdluzej?; Ile lat miala najmlodsza matka na swiecie? Jak wycalkowac ln|x|? Czy dajmy na to kto jest autorem powiedzenia: "Pieniadze szczescia nie daje, dopiero zakupy" itp. IMO taki temat cieszylby sie popularnoscia, bo mozna by zapytac doslownie o wszystko, a i punkty mozna by zdobyc. ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Chyba zle sie zrozumialismy... Jesli chodzi o temat typu "Zapytaj" to nie mialby on nic wspolnego z tematem "Zagadki", bo nie bylby on zwiazany z tematyka HP. Pytania mogly by byc przerozne np: Ktora nacja na swiecie zyje najdluzej?; Ile lat miala najmlodsza matka na swiecie? Jak wycalkowac ln|x|? Czy dajmy na to kto jest autorem powiedzenia: "Pieniadze szczescia nie daje, dopiero zakupy" itp. IMO taki temat cieszylby sie popularnoscia, bo mozna by zapytac doslownie o wszystko, a i punkty mozna by zdobyc. Rzeczywiście, mój błąd. Źle Cię zrozumiałam. Była przekonana, że chodzi o tematykę HP. Nawet już sobie ułożyłam drugie części pytań, tj. QUOTE Jakiego koloru byla..., szata jakiegośtam profesora? QUOTE Kto siedzial obok... Harry'rgo na uczcie jakiejśtam? Itd. -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kto został drugim prefektem Ravenclaw
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Napiszcie mi tu, co sądzicie o Wyzwaniu Gryffindoru. Trudne/ łatwe, dać podpowiedź, nie dać, itp. Chodzi mi o osoby z innych domów jak Gryffindor.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jak dla mnie niemożebnie trudna, ale może to kwestia zmęczenia piętnastoma zadaniami z matmy. Hufflepuff nie prosi o podpowiedź. Powoli to rozpracujemy.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
aż mnie Przemku zmobilizowałeś.
-------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dla mnie trudne. Czekam, aż ktoś zrobi za mnie.
Kto jest drugim prefektem Rav pytam po raz drugi? ![]() |
hiob27 |
![]()
|
IMO nie można tak poprostu podać odpowiedzi. Można by ewentualnie trochę zmodyfikować/ułatwić/zmienić Wyzwanie, ale nie podać odpowiedzi. -Te 25 pkt. muszą być przyznane
![]() Ten post był edytowany przez hiob27: 12.09.2007 20:33 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ja już rozwiązanie wysłałam do Zetiego, ale go nie ma.
Katarn - wg listy w tiarze - ty. gratuluję i powodzenia. eta: zajrzałam do "wyzwań". Katarn... proszę cię, nie kompromituj Krukonów brakiem czytania ze zrozumieniem :> kasuję tamte posty. Ten post był edytowany przez em: 12.09.2007 20:38 -------------------- |
harolcia |
![]()
|
W takim razie, em, wyślij do mnie
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Katarn90 |
![]()
|
Em, już napisałem do Hioba. Tak jak mówiłem, czytałem regulamin, nawet kilka razy, tylko mam młyn w szkole i wracam trochę "wyprany" więc palnąłem gafę.
A za wybór dzięki, nie zawiedziecie się Krukoni. |
em |
![]()
|
łiii, wymiatam ;P
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pojawił się problem. Jak prefekci mają dodawać i odejmować punkty?
Pisać posta w temacie Regulamin i Punktacja, a ja później będę edytował mój post na górze? Wśród Prefektów nie ma modów, więc nie mogą oni sami edytować. Czy to dobry pomysł, żeby pisać punkty w poście, a ja później będę edytował? Ten post był edytowany przez Zeti: 12.09.2007 21:34 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
harolcia |
![]()
|
Myślę, że tak. Ostatecznie mogą też potwierdzać Ci prze PM, żeby nie było niedomówień.
-------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Zeti |
![]()
|
Tak, właściwie, lepsze byłyby PM, wtedy miałbym wszystko od razu bez szukania, ale lepiej napisać też posta, to będzie taka dokumentacja punktów.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ja bym bardzo chciał wiedzieć, jak Em do cholery tę zagadkę rozwiązała
![]() Powiedz, o co w niej chodziło. Proszę. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Powiem:
Cyferka to klawisz telefonu. Kropka liczba kliknięć. Np. 4.. 2. 7... 7... 9... (Harry) -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Fcuk. Kombinowałem własnie tak, ale byłem zmęczony i zamierzałem wrócić jutro. Wiedziałem, że chodzi o klawisze telefonu. :|
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
ja mam jedno do tej zagadki zastrzeżenie. mam sony ericssona i tam literki idą inaczej pod klawiszami, musiałam dopiero przypomnieć sobie, jak to było w nokii (ja mam np. 2 - abcąć..., w nokii (i w zagadce) jest wersja: aąbcć)
![]() no i obłąkanego księżyca za nic nie mogłam z Luną skojarzyć. obłąkany to brzmi tak pejoratywnie, a ja jako członkini KLL nie mogę o Lunie myśleć negatywnie ![]() -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Obłąkany to nie negatyw., przynajmniej do Luny odnosi się pozytywnie.
No tak, za mam nokię, Harolcia chyba też... -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jesli moge wtracic swoje trzy grosze:
a) powodzenia z ta zabawa ![]() b) obrazek na gory jest taki bo wlasciciel hp.org.pl jak padlo stare forum i wstalo to nie mogl znalezc innego obrazka i byl on jakos pod reka, a z trescia forum ma niiiiiic wspolnego ![]() c) od reorganizacji ts, kultury, bziuma itd. to wara, okej? fajnie, ze reaktywujecie zainteresowanie harrym itd., ale decyzja czy bziuuum ma byc jak jest czy inaczej to, Zeti, nie nalezec bedzie do Ciebie ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Zeti |
![]()
|
To była tylko sugestia.
QUOTE a) powodzenia z ta zabawa smile.gif Dzięki ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
harolcia |
![]()
|
QUOTE no i obłąkanego księżyca za nic nie mogłam z Luną skojarzyć. obłąkany to brzmi tak pejoratywnie, a ja jako członkini KLL nie mogę o Lunie myśleć negatywnie wink2.gif wiesz dlaczego Obłąkany Księżyc? Wymyślając zagadkę zajrzałam do "Kilku słów od tłumacza, czyli poradnika dla dociekliwych", a tam jak się patrzy Luna to po łacinie księżyc a lunatic w angielskim to wariat, obłąkany Stąd obłąkany księżyc ![]() QUOTE No tak, za mam nokię, Harolcia chyba też... Niom, mam Nokię ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 13:31 |