Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Możesz je wysłać mnie, w końcu to ja jestem autorem zagadki
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja też mam odpowiedź.
Chyba. A jednak nie. Ten post był edytowany przez Zeti: 28.09.2007 20:23 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wyzwanie zostało rozwiązane przez Em. Czas na wyzwanie Ravenclawu.
-------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ech, ci Krukoni, to jednak mają głowę. I dzięki temu Ravenclaw jest na szczycie Punktacji Domów ex aequo, z Hufflepuffem. Oba domy mają 115 punktów. trzeci jest Gryffindor z wynikiem 100 punktów, a tabelę zamyka Slytherin z 60 punktami.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Puchoni, nie damy się! Odeprzemy atak Krukonów utrzymując się na czele. A coś mi się zdaje, że przy kolejnym Wyzwaniu Krukoni nie mają szans zdobyć żadnych pkt...
![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
I to mając najmniej członków Hufflepuff jest na czele. Za to Gryffindor z 12 (!) przydzielonymi dopiero trzeci. I tym razem będę się starał, żeby 25 punktów poszło na konto Gryfonów.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hiob27 |
![]()
|
Wez pod uwage, ze wiekszosc punkow w Ravenclaw zdobyla jedna osoba (em) inni slabo sie udzielaja, w Hufflepuffie udzielaja sie tylko 3 osoby, ale za to jak!
![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Chciałabym zauważyć, że 75 ze 115 punktów zdobyłam sama, rozwiązując Wyzwania
![]() ![]() -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Mam taka nadzieję. Przynajmniej pięciu Gryfonów nie widziałem już kilka dni.
Em dla Ravenclaw zdobyła już 85 punktów, a to 74% QUOTE Krukoni do jasnej Anielicy, ruszcie się Gryfoni też.Ten post był edytowany przez Zeti: 28.09.2007 21:18 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Em spokojnie, nie tylko Ty pracujesz. Trzykrotnie rozwiązywałem zadanie, ale za każdym razem ktoś był szybszy (w tym raz Ty
![]() ![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE A reszta to bierne punkty za bycie zapisanym do KLL. W ogóle KLL również słabo działa. Ludzie się pozapisywali i przestali zaglądać na forum. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hiob27 |
![]()
|
Wydaje mi sie, ze jak bedziemy miec subforum, to wtedy sie dopiero okaze co i jak (i to nie od razu ale dopiero po pewnym czasie ~ 1 miesicu czy cos). Bo jak narazie wszystko jest strasznie na motane. Jezeli ktos jest nowy w temacie, to nie zazwyczaj nie ma pojecia co jest grane. Wiec chyba musimy poczekac na to subforum...
-------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
No dobra, wróciłam
![]() Próbowałam nadrobić wszystkie zaległości i nawet przeczytałam posty.Nie wiem, czy zrozumiałam wszystko dobrze, bo jednak 10 dni gadania po niemiecku robi swoje ![]() ![]() No i Gryfoni, bierzemy się do ROBOTY!!@ Ten post był edytowany przez harolcia: 29.09.2007 22:31 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(hazel @ 24.09.2007 16:48) Hej, hej. Dałam się posortować testem Katona i wyszło mi: QUOTE Gryffindor jednak. Ale bynajmniej nie jednowymiarowo i w sposób niekwestionowanie oczywisty. Odnalazłabyś się też w Hufflepuffie, a i Slytherin nie byłby kompletnie nie ma miejsu. Ale Gryffindor bez dwóch zdań. Czy to jest wiążące, czy jednak muszę rozwiązać test Hioba?Wiem, że cytowanie siebie samej to pierwszy symptom choroby psychicznej, ale chciałabym dostać odpowiedź na moje pytanie jednak. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Proponuje wysłać PM do Aylet. Ale ja jako Prefekt nie mam nic przeciwko temu.
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Hazel, ja też nie mam nic przeciwko temu. Ale zgadzam się z Zetim - Aylet musiałaby być o tym powiadomiona i to do niej powinno należeć ostatnie zdanie
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Miałam nadzieję na jakieś konkretne ustalenie, czy test Katona jest aprobowany, czy nie, co by nie było takich problemów na przyszłość, ale ok.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Może być równorzędnie z testem Hioba. Zresztą można by zrobić nową ankietę, bo to jak będzie zorganizowanie subforum to chyba juz ustalone - temat broniony hasłem (12 osób)
Propozycje pytań do nowej ankiety: Czy test Katona: -Nie będzie brany pod uwagę -Będzie brany pod uwagę równorzędnie z testem Hioba -Będzie brany pod uwagę jako jedyny test przydziału zmieniłam ankietę hazel Ten post był edytowany przez hazel: 30.09.2007 14:15 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hiob27 |
![]()
|
Osobiście uważam, że test Katona jest lepszym "testem" sprawdzającym gdzie kto powinien trafić etc. Niemniej jednak, jeżeli zdecydujemy się "tylko" na ten jeden test, to chciałbym coś wcześniej przedyskutować z Szanownym Katonem
![]() P.S. - uwazam, ze uznawanie obu testow jest bardzo zlym pomyslem. Budziloby to wiele kontrowersji etc. Ten post był edytowany przez hiob27: 30.09.2007 16:54 -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
hazel |
![]()
|
No nie wiem. Kontrowersje, kontrowersjami, ale jak dla mnie test Katona jest po prostu ZA TRUDNY dla przeciętnego użytkownika. No, może nie przeciętnego, ale takiego z dolnych warstw stanów średnich. To przecież ma być tylko zabawa, z tego co wiem, Katon nie robił testu jako konkurencji ale jako alternatywę.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
hiob27 |
![]()
|
QUOTE(hazel @ 30.09.2007 18:01) No nie wiem. Kontrowersje, kontrowersjami, ale jak dla mnie test Katona jest po prostu ZA TRUDNY dla przeciętnego użytkownika. No, może nie przeciętnego, ale takiego z dolnych warstw stanów średnich. To przecież ma być tylko zabawa, z tego co wiem, Katon nie robił testu jako konkurencji ale jako alternatywę. Początkowo o tym samym myślałem, ale potem doszedłem do innego wniosku. Jak już ktoś wcześniej powiedział, każdy nawet 10 latek jest wstanie, znaleźć w wikipedii czy za pomocą google kim był Patrokles czy Platon (właściwie tylko bodajże 3 pytania w pewien sposób "dyskryminują" małoletnich). A jeśli nawet danej osobie nie chce się niczego szukać w goole, to można przecież pominąć pytanie (P.S. - nie wiem czy osobie której nie chce się nic szukać w google bedzie się chciało wziąć udział w Wyzwaniach Domu, Zagadkach itp. Jak narazie głównych źródeł punktów dla domów). I zawsze bede promował zasade "wszyscy powinni być równo traktowani", czyli IMO każdy robi jeden test. Możemy okres od początku projektu do powstania sub-forum nazwać "fazą próbną", która imo całkiem nieźle wypaliła. -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Nie zgodzę się co do filozofów. Nie wystarczy zerknąć na Wikipedii, co który mniej więcej myślał. Pytanie Katona wymaga nieco głębszej wiedzy na temat ich poglądów.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hiob27 |
![]()
|
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 30.09.2007 19:00) Nie zgodzę się co do filozofów. Nie wystarczy zerknąć na Wikipedii, co który mniej więcej myślał. Pytanie Katona wymaga nieco głębszej wiedzy na temat ich poglądów. Nie wiem czy tutaj trzeba być specjalistą od każdego filozofa, aby odpowiedź na tamto pytanie. IMO wystarcza podstawowa wiedza, czyli czego który nauczał, bez jakiegoś mega wnikania w szczegóły, a jeśli nawet to można pytanie pominąć. -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
hazel |
![]()
|
QUOTE(hiob27 @ 30.09.2007 18:10) QUOTE(PrZeMeK Z. @ 30.09.2007 19:00) Nie zgodzę się co do filozofów. Nie wystarczy zerknąć na Wikipedii, co który mniej więcej myślał. Pytanie Katona wymaga nieco głębszej wiedzy na temat ich poglądów. Nie wiem czy tutaj trzeba być specjalistą od każdego filozofa, aby odpowiedź na tamto pytanie. IMO wystarcza podstawowa wiedza, czyli czego który nauczał, bez jakiegoś mega wnikania w szczegóły, a jeśli nawet to można pytanie pominąć. Ale ja nie wiem, czy nawet główne założenia filozoficzne będą zroumiałe dla przeciętnego dwunastolatka. A co do pomijania pytan - po opuszczeniu wszystkich pytań wymagających jakiejkolwiek bardziej zaawansowanej wiedzy w teście zostaje dokładnie to, co jest w Twoim. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Ja byłbym przeciwny zaczynaniu wszystkiego od nowa. Powiedzmy, że jak powstanie subforum zacząłby obowiązywać test Katona, a ci, który zostaliby przydzieleni, zostaliby w swoich domach. Mamy 4527 użytkowników Forum, z czego przynajmniej setka odwiedz forum codziennie. Jak przeniesiemy się na subforum, to zabawa się rozkręci.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 04:26 |