Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE A HISTORII NIE LUBIE tongue.gif ja też nie, a do tego mój ojciec to nauczyciel historii, więc zadowolony to on ze mnie nie jest... ![]() |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(QbaNowy @ 22.10.2007 14:50) A HISTORII NIE LUBIE ![]() Ja też nie. Czemu? Bo mi się daty plączą QUOTE(harolcia) A ta olimpiada to z czego ? Ja? Z matematyki, chemii i fizyki. Straaaasznie duże zainteresowanie wyzwaniem. Aż jedna osoba się przyznała do nieudanego podejścia. -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak tak dalej pójdzie, to zwijamy temat Wyzwania Domu, bo nadaremno chyba istnieje.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
wyzwanie to na razie pikus, raczej brak aktywnosci slizgonow mnie martwi
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja cały czas się nad tym głowię, ale nie mogę poświęcić mu wystarczającej i satysfakcjonującej mnie ilości czasu
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ja też nie. Czemu? Bo mi się daty plączą QUOTE Ja? Z matematyki, chemii i fizyki. Ja dokladnie tak samo ![]() zeti nadal nie wiesz o co mi chodzi. nie mysl tylko o sobie... na prawde sa osoby ktore potrzebuja tyle czasu... a tak nawiasem mowiac to nieraz i tak pale dostaja... NIE WAZCIE SIE ZAMYKAC TEMATU O WYZWANIACH!!! JA JESZCZE NIE ZREZYGNOWALEM Z TEGO ZADANIA!!!! -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Historia jest suuuuuper
![]() ![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dyskusja który przedmiot w szkole jest lepszy jest bezsensowna. Każdy i tak ma swoje zdanie i każdy iny przedmiot lubi. Ja np. nie cierpię wkuwać, szczególnie map. Przedmiotów ścisłych uczę się tyle co na lekcji. Wystarczy.
Ślizgoni odpuścili, ale po co zwijać wyzwania? Niech sobie będą, najwyżej umrą śmiercią naturalną. Pewnie umrą, zainteresowanie jednej osoby to jednak za mało. Na wyzwanie Slytherinu odpowiedziało 0osób. Jednak wyzwania są razie głównym sposobem na zdobywanie punktów. -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja tam matmę nawet lubię, ale naszej nauczycielki nie cierpię.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Wiecie co...skoro w tym temacie już raczej odeszliśmy od jego pierwotnej nazwy i przeznaczenia ("Podział na domy. Temat organizacyjny.") i rozmawiamy na wszelakie tematy, w dodatku odwiedzać mogą ten temat wszyscy przydzieleni, to może zmieńmy nazwę na "Wielka Sala" albo "W Wielkiej Sali", czy coś w ten deseń. Nawet jeśli będziemy załatwiać jeszcze jakieś sprawy organizacyjne, to i tak będzie to adekwatne do nazwy tematu, bo w Wielkiej Sali mówi się o wszystkim. Myślę, że tworzenie nowego tematu nie ma sensu, bo i tak wszystko, co wspólne załatwiamy tutaj.
Jak się na to zapatrujecie? -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
matips |
![]()
|
IMHO nie ma to większego znaczenia, czyli może być...
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh szczerze to mialem zamiar to napisac ale zapomnialem...
a zadanie slizgonow chyba nie bylo najlepszym pomyslem, a to dlatego ze ja na przyklad wole posleczec nad zagadka niz nad wymyslaniem wypracowania (chociaz nie powiem na polskim nawet to lubie) Ps: jeszcze jedno: GDZIE SA WSZYSTCY KRUKONI?! CZEMU ZADEN W NASZYM TEMACIE NIE PISZE?? Ten post był edytowany przez QbaNowy: 22.10.2007 21:17 -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Słyszałeś o czymś takim jak życie prywatne? I o związanych z nim obowiązkach?
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
QbaNowy |
![]()
|
kilka postow temu bylo mowione ze jak sie ktos deklarowal to niech sie tego trzyma. a jeden post to nie tak wiele by rozkrecic rozmowe....
-------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Zeti |
![]()
|
Zmieniam nazwę tematu.
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
co do olimpiad - brałam udział w 2- z chemii i biologii. Teraz próbuję z biologią.
ładna ta nowa nazwa ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
ej proszę was. nieważne, co kto robi, ile i jakich olimpiad czy innych zobowiązań ma na glowie, ale zdajcie sobie sprawę z tego, że na listach priorytetów zabawa na forum niekoniecznie jest na pierwszym miejscu.
-------------------- |
matips |
![]()
|
QUOTE(em @ 22.10.2007 22:59) ej proszę was. nieważne, co kto robi, ile i jakich olimpiad czy innych zobowiązań ma na glowie, ale zdajcie sobie sprawę z tego, że na listach priorytetów zabawa na forum niekoniecznie jest na pierwszym miejscu. Nikt chyb tego nie neguje ![]() ![]() Ten post był edytowany przez matips: 24.10.2007 11:56 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Przepraszam, że umieszczam to tutaj, ale to z wielkiej radości i chcę się tą wiadomością z Wami podzielić
![]() Alleluja, alleluja, właśnie dzisiaj Polkowski zakończył pierwszy etap pracy nad przekładem tomu siódmego Pottera!!! Cieszmy się i radujmy, szczegóły tutaj. Poza tym okazało się, że nasi wydawcy wciąż mają problemy z przetłumaczeniem tytułu. Możecie oddać głos w ankiecie, na wersję, która najbardziej Wam odpowiada. Macie do wyboru: • Insygnia Śmierci • Relikwie Śmierci • Talizmany Śmierci -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Zeti |
![]()
|
heh, pisało juz wczoraj na DT, tylko nie wiedziałem, czy to pewne. Ja zagłosowałem na HP i Relikwie śmieci. Cieszę się, że w żadnej propozycji tytułu nie ma słowa śmiertelne.
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Hm, wolałbym chyba jednak "śmiertelne". Relikwie.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
mi sie tam najbardziej insygnia podobaja
-------------------- |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
a mi chyba relikwia, chociaż bez przeczytania książki to nie wiem o co kaman i nie moge powiedzieć
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
no ja się właśnie trochę obawiam, że w sondzie będą ludzie głosowac tylko na podstawie gustu, bez znajomosci faktow - a tak to raczej ciezko zdecydowac, ktore polskie slowo najlepiej oddaje znaczenie.
zaglosowalam na relikwie, chociaz jak teraz o tym mysle, to nie wiem, czy nie lepiej byloby insygnia. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Tak czy owak nie głosujcie na talizmany. To po prostu nie brzmi. I nie pasuje.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 00:57 |