Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
a mi, szczerze mówiąc, to już obojętne, ważne jak przetłumaczy całą ksiązkę, a nie tytuł.
edit: zagłosowałam na "insygnie" Ten post był edytowany przez Aylet: 24.10.2007 21:33 -------------------- |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
A według mnie tytuł też jest bardzo ważny.Nie mówię, że ważniejszy od tłumaczenia całej książki... mi najbardziej pasują "insygnia śmierci"
-------------------- Gryffindor
KLL |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm... ja sam nie wiem... chyba najbardziej podobaja mi sie "Relikwie", ale "Insygnia" nawet fajnie brzmią...
Nie, jednak wybieram "Relikwie" ![]() -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
da się jakoś ustawić hasła do tematów? czyli do tzw salonu gryfonów itp. bo inaczej, jak ktoś np z krukonów zrobi się niewidoczny to może spokojnie wejsc do cudzego domu.
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
obawiam się, że nie.
-------------------- |
Aylet |
![]()
|
ale widzialam takie cos na innych forach.
-------------------- |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
wlasnie! hasla bardzo sie przydadza. raz nawet (przez przypadek
![]() chodzi mi o to ze niektorzy moga to zrobic przez przypadek (wejsc na cudzy temat) a ich dom za to ucierpi.... -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że ustawianie haseł to ostateczność. Spróbujmy może zaufać użytkownikom i odwołać się do ich przyzwoitości
![]() ![]() Głosowałem na insygnia. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Aylet |
![]()
|
może masz rację, ale niektóry na 100% będą mieli to gdzieś i i tak będą zagdladac do innych.
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
No tak, zawsze się znajdą ludzie nie potrafiący się bawić
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niech na razie zostanie tak jak jest. Ale i tak niektórzy Gryfoni biorąc przykład z Rona i Harrego będą zaglądać po wypiciu eliksiru wielosokowego do pokoju ślizgonów, którego notabene jeszcze nie ma.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Aylet |
![]()
|
Mam nadzieję, że ktokolwiek zauważył moje wysiłki w poszukiwaniu drugiego prefekta? :}
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Oczywiście od razu zauważyłem sygnaturkę
![]() Zeti- pytanie odnośnie Wyzwania. Litery, które tam są, są ułożone przypadkowo i trzeba układać słowa, czy jest jakaś kolejność, którą trzeba znaleźć? Bo (chyba) odszyfrowałem litery, ale nie mogę nic sensownego z nich ułożyć. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Aylet |
![]()
|
owszem, ale pisz do niego na priva.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, ma wyjść hasło. Jutro wgram nowy obrazek, gdzie litery sa zawsze pojedyncze, ni połączone tak jak w obecnym, i jak nikt dzisiaj rozwiązania nie poda, to ujawnię jedną literę.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Myślałem, czy by nie pisać na priva, ale w sumie, to każdy powinien mieć równe szanse w rozwiązaniu zadania.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Aylet |
![]()
|
UWAGA.
Liczę, że większość osób wypowie się co do tego. Rozmawiałam z adminem i do osobnych tematów nie można dawać haseł. Jest jednak możliwość, żeby zrobić osobne fora domów z hasłami. Czekam na komentarze, odpowiedzi. Ja jestem ZA -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Aylet, oczywiście, że doceniamy Twoje starania
![]() ![]() Myślę, że z tymi forami domów można jeszcze trochę poczekać, tak żeby akacja nabrała większego tempa ( o ile kiedykolwiek to się stanie ) -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Ramzes |
![]()
|
Zgadzam się z Harolcią. Na razie jest za małe zainteresowanie, żeby tworzyć osobne fora.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
jestem przeciw. na tym jednym forum jest pięc tematów na krzyż, w przypadku utworzenia subforów, na każdym byłby najpewniej jeden. mnożenie bytów nad potrzebę.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Jak na razie jestem przeciw. Za mało osób mamy. Jak się zabawa rozwinie, to co innego.
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
JEŚLI się rozwinie.
Wracając do tytułu VII - widzę, że w końcu zrezygnowano z przymiotnika "śmiertelne". I słusznie. "Insygnia" brzmią chyba najlepiej, tak mi się zdaje. Ten post był edytowany przez hazel: 25.10.2007 07:37 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Aylet |
![]()
|
ołkej, czyli na razie się wstrzymuje.
Czy sądzicie, czy warto wysyłać pm'y z powitaniami i reklamą hogwartu nowym użytkownikom? Ten post był edytowany przez Aylet: 25.10.2007 14:03 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Warto. Ja wysyłałem. I dosyć pokaźna liczba nowych userów, którym wysłałem PM, dołączyła do zabawy.
Aylet |
![]()
|
no właśnie, ja dzisiaj wysłałam kilka. Może ustalimy że kilka osób będzie wysyłać np dwie, i żeby te same osoby nie dostawały tych samych wiadomości od kilku osób?
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 05:05 |