Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mogę wysyłać.
Coś takiego wysyłałem do tej pory: QUOTE Witam. Zapraszam do zapoznania się z naszym nowym projektem. Wypełnij test. Odpowiedzi prześlij Harolci lub Aylet. ZOSTAŃ PRZYDZIELONY DO DOMU! Może spotkamy się w Gryffindorze? Więcej informacji tutaj, a a tutaj masz nasz Regulamin A: okej, niech będzie, tylko dodaj , że szukamy prefekta do slytha. Ten post był edytowany przez Aylet: 25.10.2007 15:35 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
mi takie wyslales, a jakos bardz nowy nie jestem
![]() -------------------- |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
bo pewnie patrzył na liczby postów.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po prostu pierwszy raz Cię na forum zobaczyłem.
Aylet: a no właśnie. Wcześniej nigdy Cię nie widziałam. Ten post był edytowany przez Aylet: 25.10.2007 15:25 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
w sondzie już chyba widać jasno, zeby przenieść zagadki?
-------------------- |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przenieść zagadki? Jestem za.
Trzeba też założyć nowy temat pobudzający rywalizację międzydomową, bo same wyzwania nie dadzą rady - tylko nieliczni mają łeb do tych łamigłówek ![]() |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Czy sądzicie, czy warto wysyłać pm'y z powitaniami i reklamą hogwartu nowym użytkownikom? Warto, na prawde. jestem tego przykladem. po dostaniu tego PM-a nie wahalem sie zbyt dlugo ![]() -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
wczesniej po prostu rzadko pisalem
![]() -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Jeżeli czyta to jakiś globalny mod, to bardzo proszę o przeniesienie tematu 'Zagadki'
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zeti pomieszałeś punktację Hufflepuff i Ravenclaw. Przelicz jeszcze raz.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
Aha, sorry, już poprawiam. Mój błąd.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Przeniosłem Zagadki.
Dzięki. Zeti Czemu na niebiesko? :] Bo to mój ulubiony kolor ![]() Ten post był edytowany przez Zeti: 25.10.2007 22:42 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Czekamy na Wyzwanie Hufflepuffu, nasze zadanie po wielu dniach zostało rozwiązane wspólnymi siłami przez Aylet i Ramzesa, i chwała im za to, bo myślałem, ze już nikt nie pokusi się o te 25 pkt.
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
A podasz odpowiedź?? Bo sama jestem ciekawa, a nie posiadam takiej inteligencji jak Ty, Aylet i Ramzes...
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Zeti |
![]()
|
Oczywiście. Te znaczki to Tengwar Elfów z książek Tolkiena. Rozsypanka literowa tworzy dwa wyrazy: Opiekunka Gryffindoru - wystarczy odpowiedzieć kto to - Minerwa McGonnagal. Używałem czcionki Tengwar Annatar
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie używałeś czcionki, a ja początkowo się niepotrzebnie zasugerowałem tengwarem z Dodatku we Władcy Pierścieni. Dlatego mi nic nie pasowało, bo w tengwarze nie ma jako takich samogłosek
![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Ramzes: 26.10.2007 00:11 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Drodzy Hogwartczycy, dlaczego nie udzielacie się w Galerii Założycieli? Temat Wam nie pasuje, czy co
![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tym razem wyzwanie (Hufflepuffu) zajęło 4h. Zabawa przyspieszyła?
-------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Zeti |
![]()
|
Pytanie było łatwe.
Teraz Ravenclaw. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Tadaimaaaa!!! Nareszcie mam trochę czasu. ludzie wierzcie lub nie ale od 2 tygodni nawet nie miałam jak polizać monitora... >_>
No taaak... zmiany jak widzę... tego, trochę do tyłu jestem z tematem. No nic, pytanie do wszystkich prefektów!!! Dlaczego nie ma jeszcze 2 p. Slytherinu? Znaczy rozumiem, że to Aylet ma moc nominowania, więc miło by było, bo niestety okazało się, że czasem mam nadmiar zajęć. Co do tego haniebnego WD. Nigdzie nie było napisane, ze to musi być zagadka, a wg mnie to też nie może przypominać kolejnego tematu z zagadkami. Miałam wrażenie, że wyzwanie powinno zająć więcej czasu na rozwiązanie i być bardziej urozmaicane. W każdym razie, tym razem dam coś, co zajmie mniej czasu i twórczego myślenia. OMG... zobaczcie na moje posty! xDDD Ten post był edytowany przez Gem: 29.10.2007 10:16 -------------------- ![]() |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh ciekawa liczba... taka mroczna...
![]() slyszeliscie o tym ze na stronie 666 w HPiCzO (jak Glizdogon pomaga w odrodzeniu Voldemorta) antyfani doszukali sie propagandy czarnej mszy... ciekawa grupa spoleczna z tych antyfanow... -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Ramzes |
![]()
|
QUOTE(Gem @ 29.10.2007 09:15) Dlaczego nie ma jeszcze 2 p. Slytherinu? Bo nikt nie wyraził chęci/zgody. Rozmowy były, ale niestety bezowocne. QUOTE(QbaNowy@ 29.10.2007 15:02) slyszeliscie o tym ze na stronie 666 w HPiCzO (jak Glizdogon pomaga w odrodzeniu Voldemorta) antyfani doszukali sie propagandy czarnej mszy... ciekawa grupa spoleczna z tych antyfanow... Taa...nawet w Wiki o tym jest: QUOTE Harry Potter i Czara Ognia jest jedną z bardziej kontrowersyjnych w serii z powodu rozdziału Ciało, Krew i Kość, gdzie na cmentarzu Glizdogon ożywia Voldemorta za pomocą zaklęć: (Pogrubienie moje) Ciało sługi dane z ochotą ożyw swego pana, Kości Ojca dana nieświadomie odnów swego syna i Krwi wroga odebrana siłą wskrześ swego przeciwnika. Formuła ta została uznana za pro-satanistyczną, namawiającą do wzywania szatana - argumentowali przeciwnicy serii Harry Potter, a także kościół, który mówił, że może zachęcać do wywoływania demonów, a w konsekwencji opętania. Potteromaniacy tłumaczyli, że to tylko fikcja i że to nie może odbyć się w rzeczywistości, znany był jednak przypadek opętania jednego chłopca, który wypowiedział tą formułkę, toteż jak tłumaczą Potteromaniacy nie jest odpowiednią pozycją dla dzieci poniżej 16 roku życia. ![]() Ten post był edytowany przez Ramzes: 29.10.2007 16:30 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Wikipedia nie jest wszechwiedząca.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ramzes |
![]()
|
Wiadomo, że nie. Nic takiego nie twierdzę
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Finrod |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 22.10.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiec, teraz jest szansa że ktoś kto przeczytał tą formułkę zostanie opętany jak ten koleś? fajnie...
Wątpię w to, że J.K.K napisała HPiCzO po to by szerzyć Satanistyczne zwyczaje, na pewno napisała tą formułkę nie świadomie, a Antyfani robią z tego aferę - debile. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 05:54 |