Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wielka Sala, Miejsce spotkań Magicznych Hogwartczyków
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy nie swiadomie to watpie (bo by tego nie napisala) ale na pewno nie miala tego na mysli...
a na wikipedii przeciez kazdy moze cos napisac... jakos sam nie wierze w to co napisali o tym chlopcu... ![]() QUOTE Ciało sługi dane z ochotą ożyw swego pana, Kości Ojca dana nieświadomie odnów swego syna i Krwi wroga odebrana siłą wskrześ swego przeciwnika. ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Równie dobrze mogło to być wymyślone przez przeciwników Pottera, którzy tym samym stworzyli sobie dość dobrą "broń", bo mogli parę osób tym zniechęcić do HP.
Czy to opętanie naprawdę miało miejsce, to już inna sprawa...nie wypowiadam się, bo to dość delikatna materia, przy której nigdy nie będziemy mieli pewności, czy coś takiego zaszło, czy nie. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
wow jestem dobrym materialem na antyfana
![]() zeby tu nie spojlerowac to ostatnia czesc, jak ostatnio gdzies przeczytalem, miala pokazac antyfanom ze na prawde to nie jest antykatolicka ksiazka... -------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już zostało powiedziane to w temacie o VII tomie, że to nie wystarczy. To znaczy większość anty już jest tak bardzo nastawiona negatywnie, że nic zmieni ich przekonań. Bo w większości to zatwardziałe ortodoksy
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Nie ma jeszcze 2 prefekta Ślizognów, bo nikt sie nie zgłosił, a i czasu nie mają, żeby się jakoś tak częściej tu pokazywać. Sami rozumiemy, że jest to ważne, ale trzeba by wybrać kogoś, kto będzie tu w miarę regularnie i sumienni zaglądał. No i kto będzie oczywiście chciał.
A tak w ogóle, to witaj Gem! Już daaawno Cię tutaj nie było, aż się nad tym zastanawialiśmy... -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zawsze mam wrażenie (gdy czytam o pomysłach ant-fanów), że są pozbawieni coraz rzadszą zdolnością czytania ze zrozumieniem.
![]() To można zarzucić każdej książce, tj. że pomiędzy stroną 665 i 667 jest strona 666. Wciąż czekamy na wyzwanie Ravenclawu. ![]() Ten post był edytowany przez matips: 29.10.2007 20:37 -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
wincior |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ile czasu Ravenclaw ma na zadanie nowego wyzwania??
-------------------- ![]() ![]() "Człowiek Docenia Coś Dopiero Wtedy, Gdy To Straci" "Prawdziwy przyjaciel wnosi więcej w nasze szczęście niż tysiąc wrogów w nasze nieszczęście." Marie von Ebner-Eschenbach |
Ramzes |
![]()
|
Tydzień.
Co prawda Aylet od soboty się nie pojawiła na forum, ale myślę, że wyzwanie się niedługo pojawi. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(matips @ 29.10.2007 19:35) No i kolejny wymysł fanów. Liczbą szatana, wcale nie jest 666. Może Kataran by wyzwaniem zarzucił. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Oczywiście, że 666 jest liczbą szatana.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ramzes |
![]()
|
666 jest liczbą Bestii. A ona jest interpretowana jako Szatan.
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No możliwe. Ja słyszałem jednak, ze 616.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
Na jakie my tematy w ogóle weszliśmy
![]() Kto ma rozum, niech przeliczy liczbę Bestii, liczba to bowiem człowieka. A liczba jego sześćset sześćdziesiąt sześć (Ap 13, 18) No może. Ten post był edytowany przez Zeti: 29.10.2007 23:58 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
dobra, prefekci wszystkich domów.
Finrod chce zostać ślizgonem ( a jest gryfonem) i jak by tym ślizgonem był, zgłasza się na prefekta. może i jest jedynym kandydatem (xD) ale jest nowy i nie wiem jak długo na tym forum posiedzi. proszę o radę i opinie. -------------------- |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Myślę, że decyzję powinna podjąć Nasza Tiara Przydziału.
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Ja jestem na nie. Nawet nie chodzi o to, że za młody, bo wiek nie zawsze jest adekwatny do poczucia odpowiedzialności itp. 5 postów to za mało, żeby powiedzieć, czy się ktoś nadaje czy nie. Mam pomysł, jako prefekt Slytherina wyślę wiadomości na pm do wszystkich Ślizgonów i wybierzemy kogoś spośród chętnych, a jak będzie ich dużo, to tych co się najbardziej udzielają i zdobyli najwięcej punktów dla domu.
Poza tym, chyba ustaliliśmy, że raz przydzielony uczeń nie może zmieniać domu, bo potem wszyscy by chcieli... Aha! Ponieważ poprzednie zadanie Slytherinu przepadło, proponuję aby zwycięzca tej zagadki otrzymał 50 p dla swojego domu przy czym zaznaczę, że będzie trochę trudniejsza. Co wy na to? Ten post był edytowany przez Gem: 30.10.2007 18:31 -------------------- ![]() |
wincior |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja jestem za nie wiem jak prefekci;p
-------------------- ![]() ![]() "Człowiek Docenia Coś Dopiero Wtedy, Gdy To Straci" "Prawdziwy przyjaciel wnosi więcej w nasze szczęście niż tysiąc wrogów w nasze nieszczęście." Marie von Ebner-Eschenbach |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A ja jestem przeciw. I przenosinom z domu do domu i zwiększeniu punktacji dla wyzwania. Wyzwanie przepadło, ale odbyło sie to bez szkody dla Slytherinu, bo przeciez to nie dom ogłaszający wyzwanie dostaje punkty.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Gem: popieram.
Aylet: 5 postów to za mało. Jakby miał 50, to co innego. Wstrzymajmy się na razie. Nikt już nie powinien zmieniać domu. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE bo przeciez to nie dom ogłaszający wyzwanie dostaje punkty. No a co to ma do rzeczy? Zobaczymy co na to reszta prefektów. Btw. Jak rozumiem czas na zagadkę Slytherina i już mam gotową. WD ma byc co tydzień, czy od razu po rozwiązaniu poprzedniej? -------------------- ![]() |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(Gem @ 30.10.2007 18:18) Jak dla mnie wiele. Zagadka musiałaby byc naprawdę trudna, żeby warta była podwójnej punktacji. Z kolei nie rozwiązanie zadania nie stworzyło niesprawiedliwej sytuacji, wiec nie ma czego naprawiać. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Najlepiej od razu
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Sądzę, że ostateczną decyzję w wyborze drugiego prefekta Slytherinu ma oczywiście Gem i jeśli ona nie akceptuje kandydatury Finroda, to w ogóle nawet nie ma tematu, jest jasna sprawa. A poza tym, uważam że przydzielone osoby absolutnie nie powinny zmieniać domów, bo w końcu się zrobi burdel jak każdy zechce zmieniać dom. I oczywiście nie zgadzam się na zmianę punktacji wyzwania. Hazel, masz rację, Ślizgoni nic na tym nie stracili i to tylko problem pozostałych domów, że wtedy zaprzepaściły możliwość uzyskania punktów. Na początku zostało ustalone, że nagrodę stanowi 25p. i twardo przy tym obstaję! Gem, czekamy na Twoje wyzwanie!
Ps. I ostatecznie hazel, w jakim domu jesteś, bo coś nie widzę loga w sygnaturce. Oj, chyba polecą punkty… ![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Właściwie, to już wszystko zostało powiedziane, ale wyrażę jeszcze swoje zdanie, jako prefekta Gryffindoru, żeby nie było.
1. Trzymajmy się ustalonych zasad, tzn. 25 pkt, to 25, a nie 50. Zadanie przepadło, trudno się mówi i żyje się dalej. 2. To samo tyczy się kandydatury Finroda. Jeżeli nie jest Ślizognem, nie powinien być tym bardziej prefektem tego domu. Nie! -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Zeti |
![]()
|
I co najważniejsze nie powinien zamieszczać w sygnaturce dopisków na temat przydziału.
Hazel, dodaj do sygnaturki logo, albo chociaż napisz, ze jesteś Gryfonką. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 29.06.2025 08:32 |