Klub Luny Lovegood, Temat główny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Klub Luny Lovegood, Temat główny
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zeti @ 20.10.2007 23:08) Z tego co wiem, to było do ustalenia, chyba, że czegoś nie doczytałam w tym topic'u ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zdaje mi sie, że Aylet zgodziła sie wtedy na 20 punktów, ale głowy nie dam. Mogłoby również 25 albo i 30, bo takie propozycje na PMach padały.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
raczej 20 pkt.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dodam więc 20.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nieco chciałam rozwinąć swoją poprzednią wypowiedź, bo ten nasz klub będzie taki uśpiony oraz osamotniony, aż w końcu umrze z żałości i tęsknoty za choćby nikłym zainteresowaniem
![]() Pisałam, że moim zdaniem Luna wygląd odziedziczyła po matce, zaś charakter po tatulku. Cóż, pana Lovegood zawsze sobie wyobrażałam jako nieco korpulentnego jegomościa, z ciągłym uśmiechem na twarzy, cieszącego się życiem, pełnego radości, który swoim optymizmem zaraża wszystkich dookoła ![]() Ps. Zapomniałabym ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Kit_fan: 28.10.2007 13:30 -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Zeti |
![]()
|
Pewnie, ze warto.
Aż mnie korci, żeby się wypowiedzieć o Lunie pod kątem VII tomu. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Na subforum "Magiczny Hogwart" także obowiązuje zakaz spojlerów, tak że przeniesienie tematu nic nie zmieni. W tej kwestii.
A za przeniesieniem jestem. Taki był plan, a tutaj te wszystkie tematy bajzel robią. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Zeti |
![]()
|
Wiem, że nie można, poczekam do premiery.
A tematy pasuje przenieść. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
No to przenoszę.
Dzięki za komentarz o bajzlu :| Przemek Do not worry, honey, we'll make things right ![]() Ten post był edytowany przez hazel: 30.10.2007 19:16 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
wincior |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 55 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Warszawa Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja chciałbym należeć do klubu luny
Zapraszam. Zasady w pierwszym poście tematu. Przemek Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 30.10.2007 19:11 -------------------- ![]() ![]() "Człowiek Docenia Coś Dopiero Wtedy, Gdy To Straci" "Prawdziwy przyjaciel wnosi więcej w nasze szczęście niż tysiąc wrogów w nasze nieszczęście." Marie von Ebner-Eschenbach |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
no to chyba ja tez bym poprosiła o członkowstwo (matko, jaki ten wyraz trudny)
![]() Pisze się "członkostwo" :] Zapraszam. Przemek Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 30.10.2007 22:37 |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Niniejszym proponuję kolejny temat dyskusji:
Co zaprząta myśli pod tą blond czupryną? O tym, jaka jest Luna, w gruncie rzeczy wiemy niewiele. Jest ona dość skryta, nieczęsto mówi o sobie i swoich przeżyciach (choć gdy już to czyni, jest brutalnie szczera :]). Jak wyobrażacie sobie ten mały, wewnętrzny świat Luny? Jakie sprawy tego świata zaprzątają jej głowę poza chrapakami krętorogimi? Co Luna sądzi o mugolach, ministerstwie, innych krajach, kwiatach i tysiącu różnych spraw? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
O mugolach? - nieszkodliwi i śmieszni
O ministerstwie - szkoli armię heliopatów. O innych krajach? - są tam jakieś ciekawe stworzenia? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
W kwestii mugoli bym się nie zgodził. Nie wierzę, by Luna rozpatrywała ludzi w kategoriach "groźni - niegroźni", a tym bardziej nie nazwałaby nikogo obcego "śmiesznym". Kto jak kto, ale ona chyba wie, jak przykro być tak ocenianym.
Ciekawe, czy Luna interesowała się kiedyś mugoloznawstwem. Jak by nie patrzeć, i my mamy sporo zakręconych rzeczy, które mogłyby ją zainteresować. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
kwestia Obcych?
a Luna to jest czystej krwi czy jak? |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
QUOTE(asiatal @ 02.11.2007 10:47) Pytanie! Oczywiście, że jest czystej krwi! Coś niedokładnie książki czytasz... -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
asiatal |
![]()
|
książki to ja naprawdę czytam dokładnie, ale moja pamięć to już nie ta...... Tak właściwie to ja nigdy nie miałam dobrej pamięci.... Ech, nieważne. Dawno temu czytałam HP więc proszę się nie dziwić
|
Zeti |
![]()
|
Ja przynajmniej raz na jakiś czas od nowa czytam tom, który w danym momencie mnie zaciekawi.
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
No, Evanna świetnie zagrała tę postać... a do dubbingu też nic nie mam.
QUOTE Luna… to było dla mnie zupełne zaskoczenie, gdy czytałam piąty tom. Nie spodziewałam się, że żyją jeszcze na tym świecie tak intrygujące i pociągające charaktery To mało znasz osób ![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Ale dokładnie TAKIEJ osoby jak Luna chyba nie spotkałaś, co?
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Jak się nad tym poważnie zastanowić, to chyba nie...no ale z innego punktu widzenia: nie ma przecież na świecie 2 osób idealnie do siebie identycznych, no nie?Każdy jest wyjątkowy i o to właśnie chodzi.
-------------------- Gryffindor
KLL |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
A Luna to już jest szczególnie wyjątkowa.
Co do mugoli - moim zdaniem Luna traktuje ich jako normalne osoby. Tzn, nie zastanawia się nad tym, czy ktoś jest magiczny, czy nie. Nie obchodzi jej to zupełnie. Jest po prostu sobą i do każdego odnosi się jednakowo. Co do ministerstwa - myślę, że traktuje ich raczej jako zło konieczne. No i przede wszystkim podziela poglądy ojca, jakiekolwiek by nie były ![]() O innych krajach - sądzę, że Luna traktuje świat jako cały jeden kraj, który kryje w sobie wiele tajemnic, który należy zwiedzić i poznać jego najskrytsze zakamarki. ![]() To by było na tyle ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Hermiona1900 |
![]()
|
Zgadzam się w 100%
Nie widzi większej różnicy między czarodziejami a mugolami - znaczy nie poróżnia ich za bardzo ze względu, czy ktoś umie czarować, czy nie. Nie sądzę także, że Luna uwielbia, czy choć lubi Ministerstwo :/ Nie dziwię jej się... Inne kraje - sama nie wiem...pewnie nic do nich nie ma ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Zeti |
![]()
|
Nie wchodźmy na ten temat, bo moze zawierać spoilerom z siódmego tomu.
Ok, w takim razie pytanie usuwam. harolcia Ten post był edytowany przez harolcia: 03.11.2007 23:47 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
eve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 59 Dołączył: 23.10.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja się chciałam zapisać do klubu...
-------------------- ![]() ![]() "Bóg także próbował być autorem: jego proza - to mężczyzna, poezja - to kobieta" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 15:29 |