Klub Luny Lovegood, Temat główny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Klub Luny Lovegood, Temat główny
eve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 59 Dołączył: 23.10.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Miętówko, błagam, tylko nie Eva. Najlepiej tak, jak w nicku, ewentualnie Ewelina.
No cóż, może "zjawisko" to niezbyt odpowiednie słowo, ale akurat nic innego nie przychodziło mi do głowy. A jeśli już, to zjawiskiem nie był sam Snape, ale jego specyficzne zachowanie i styl bycia. -------------------- ![]() ![]() "Bóg także próbował być autorem: jego proza - to mężczyzna, poezja - to kobieta" |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Eva, eve....Chyba mi się pier**li przed oczami.
Może by tak ostrożniej ze słownictwem? Przemek A czy napisałam wulgaryzm? Są gwiazdki. Skąd wiesz jakie słowo miałam na myśli? ;> Nie bawmy się w gierki :] Przemek Ale gwiazdki właściwie można by uznać. Zeti. Boższ...Jest cenzura. Finito. Ten post był edytowany przez kObra.: 29.11.2007 19:51 -------------------- she wolf.
|
eve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 59 Dołączył: 23.10.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie ma sprawy Miętówko, to tylko tak na przyszłość.
Kobro, może to tylko jedna literka, ale dla mnie ogromna różnica. -------------------- ![]() ![]() "Bóg także próbował być autorem: jego proza - to mężczyzna, poezja - to kobieta" |
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Jest już Eva i tak dziwnie po prostu.
No właśnie, nie możemy teraz mylić nicków, jak zauważy się bąd to trzeba edytować. Eva - mod, nie bawi się w MH. Eve - user, bawi się w MH - Gryfonka. Kiedyś, kiedy jeszcze Eva była Elvaralinde byłoby prościej. Zeti. Ten post był edytowany przez Zeti: 30.11.2007 14:49 -------------------- she wolf.
|
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Znowu się temat zawiesił. Jak bym chciał, żeby już wyszły Insygnia...
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Jeszcze trochę
![]() ![]() -------------------- ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Nie przeboleję tych Insygniów.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Dlaczego? I tak nieźle wybrali moim zdaniem. To był najlepszy z dyskutowanych tytułów moim zdaniem (chodzi mi o te podane w ankiecie).
Ja osobiście czekam na polskie wydanie, z chęcią je przeczytam, chociażby po to, żeby zobaczyć, jak Polkowski poradził sobie z tłumaczeniem. No i nie trzeba się będzie dłużej obawiać, że cokolwiek napiszesz, będzie spojlerem. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Hehe, mi też insygnia najbardziej pasują.
A Polkowski jak zwykle świetnie przetłumaczy. Sądzisz, że nie ![]() -------------------- ![]() |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Dla mnie także Insygnia, od początku, odpowiadały najbardziej. Jestem zadowolona, że ostatecznie wybrano właśnie tę wersję tytułu. Nigdy nie zaakceptowałam żadnych Darów, Talizmanów, Relikwie, czy Regalia także odpadały. Zwłaszcza Relikwie!
A jeśli chodzi o tłumaczenie pana Polkowskiego, to jestem zupełnie spokojna. Człowiek jest świetny w swoim fachu, tłumaczy rewelacyjnie i z utęsknieniem oczekuję 26 stycznia. Oj, będzie się działo... -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
eve |
![]()
|
Ja czekam na 7 tom, by móc swobodnie o wszystkim rozmawiać, a tutaj, o Lunie.
Niestety nie mam teraz czasu i bardzo rzadko udzielam się na forum. Mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni. -------------------- ![]() ![]() "Bóg także próbował być autorem: jego proza - to mężczyzna, poezja - to kobieta" |
kObra. |
![]()
|
A premiera jest w styczniu, prawda?
Którego? Straciłam poczucie czasu, jeśli chodzi o premierę. -------------------- she wolf.
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
26/26 stycznia 2008.
Z tego co pamiętam. -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Tak. Dwudziestego szóstego. Insygnia też moim zdaniem brzmią najlepiej. No bo co? Harry Potter i Relikwie Śmierci??? Beznadzieja. Czekam już na siódemkę!!!
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam taką prośbę, żebyśmy może już zaprzestali dyskusji na temat odpowiedniości tytułu siódemki i przestali używać argumentów na poziomie
QUOTE No bo co? Harry Potter i Relikwie Śmierci??? Beznadzieja. Super. Tylko, że to samo mogę powiedzieć o Harry Potter i Insygnia Śmierci. Każdy miał jakiś swój typ i jednym wybór Polkowskiego pasuje, innym nie. Teraz i tak już nic nie zrobimy, więc po prostu przejdźmy nad tym faktem do porządku dziennego i darujmy sobie jałowe dyskusje... -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
ogolnie moglibysmy zaczac jakis temat bo klub obumiera... sam zadnego konkretnego nie wymysle ale nie wierze ze juz wszystko zostalo powiedziane ;] a wszystkim czekajacym na "insygnia" zycze cierpliwosci... tylko tyle
-------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
QUOTE(harolcia @ 06.12.2007 17:41) harolciu, chyba 26/27 stycznia ![]() -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie, 25/26.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
A mże by tak jakiś pomysł na temat Luny, by ktoś rzucił...?
-------------------- |
Nothing_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 07.01.2008 Skąd: Otchłań piekieł. Płeć: Kobieta ![]() |
Chciałabym wstąpić do klubu Luny Lovegood - rzecz jasna, jeżeli można ; )
Pozdrawiam mocno - Nothing -------------------- "And when I'm about to fall Somehow you're always waiting with Your open arms to catch me You're gonna save me from myself"
![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Z okazji braku okazji malutka statystyka dotycząca członków Klubu Luny Lovegood.
Zapraszam pod ten link ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Ramzes |
![]()
|
W zasadzie w kontekście liczby członków MH nie dziwi mnie dominacja Gryfonów. Co was tak wzięło na statystki ostatnio? Sprawdzian macie?
![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 12.01.2008 22:15) Takie okazje są najlepsze ![]() A co do mojej 'miłości' do HP i przyznawania się do niej, to niektórzy wiedzą a inni nie i niech tak pozostanie. Szkoła jest tolerancyjna, ale... Czasem lepiej jest coś przemilczeć. ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
QUOTE(Ramzes @ 12.01.2008 23:28) W zasadzie w kontekście liczby członków MH nie dziwi mnie dominacja Gryfonów. Co was tak wzięło na statystki ostatnio? Sprawdzian macie? ![]() Nie, po prostu tak jest atrakcyjniej wizualnie. Ja tam nie mówię o tym, że czytam HP. Po co? ![]() Jeśli ktoś spyta, przyznam się i mówię, że po prostu mi się podoba. Zwykle nie ma dalszych pytań (głównie z tego, że moim rozmówcom w sumie to wisi). -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
puszka_po_konserwie |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 02.01.2008 Skąd: W trzcinie w przebrzeszynie Płeć: Kobieta ![]() |
Chciałabym zapisać się do tego klubu
![]() Dlatego że jesetm fanką Luny - jest ona urocza na swój pokręcony sposób a także jest jedną z najbarwniejszych postaci z HP ^^ -------------------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 15:21 |