Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Krótka charakterystyka Domów Hogwartu, Hogwart, Durmstrang, Beauxbatons
matips |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 428 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: z krainy Mordor Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dużo, niedużo. Tyle co zwykła szkoła. W zamku zmieściłoby się więcej ludu. Rowling nie budowała świata skomplikowanego. Nie jest on tak złożony jak świat Tolkiena, czy Sapkowskiego. Świat stosunkowo prosty. Ograniczony do perspektywy jednej osoby. Właśnie ta perspektywa ogranicza możliwość zapoznania się z większą ilością bohaterów. Harry nie może znać wszystkich uczniów. Samo zapamiętanie imion jest niemożliwe (dla Harrego) a co dopiero rozmowa. No, byłoby to sztuczne
![]() -------------------- Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.
Mark Twain Dom Seniora |
Hannah_Wilson |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 186 Dołączył: 26.10.2007 Skąd: Z Antykwariatu ze starymi mapami. Płeć: Kobieta ![]() |
GDyby książka opisywała każdego ucznia po kolei i każdy zam9ienił by z Harrym pare zdań, książka byłaby megaśnie gruba.
No a co zmiany poglądów to masz racje KOBRA no jakos nie możliwe żeby Ślizgoni zaczęli kochać Harry`ego ani na odwrót. Ale moze znalazłaby sie jakas Ślizgonka która po cichu zakochała sie w Potterze ![]() -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Harry nie może znać wszystkich uczniów. Samo zapamiętanie imion jest niemożliwe (dla Harrego) a co dopiero rozmowa. No, byłoby to sztuczne ![]() QUOTE GDyby książka opisywała każdego ucznia po kolei i każdy zam9ienił by z Harrym pare zdań, książka byłaby megaśnie gruba. Mam wrażenie, że pijecie do mnie. Czy ja cokolwiek powiedziałem, że Rowling powinna opisywać każdego ucznia?? ![]() Ten post był edytowany przez Ramzes: 14.11.2007 19:32 -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
kObra. |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 929 Dołączył: 15.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wydaje Ci się. ;]
KObra,czy ty jesteś przydzielona do jakiegoś domu? Jeżeli nie, to może masz ochotę zostać przydzielona? Rozwiąż nasz test przydziału! Zeti. Rozwiązywałam test parę dni temu, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. ![]() Ale chyba do mnie go nie wysyłałaś? Bo nie mam od Ciebie PM-a harolcia Ten post był edytowany przez harolcia: 15.11.2007 21:51 -------------------- she wolf.
|
Hannah_Wilson |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 186 Dołączył: 26.10.2007 Skąd: Z Antykwariatu ze starymi mapami. Płeć: Kobieta ![]() |
Ramzes, każdy ma prawo wyrażac swoje poglądy. Nic do ciebie nie mamy
![]() -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ramzes, każdy ma prawo wyrażac swoje poglądy Nie o to mi chodzi. Bo oczywiście, że każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy. Po to stworzono fora zresztą. Ale odczułem, że chcecie polemizować ze mną i udowodnić, że opisywanie kilkudziesięciu postaci w świecie HP jest całkowicie zbędne i niepotrzebne. A ja się z tym po prostu zgadzam, a miałem wrażenie, że zostałem zrozumiany na opak. Ale jeśli się myliłem, to tym lepiej ![]() -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Hannah_Wilson |
![]()
|
No jakos stoimy z tematem w miejcu... Ma ktos jakies pomysły?!
-------------------- |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Ja nie mam pomysłu, mam prośbę. Zmieńcie nazwę tematu na polską, bo angielska kłuje mnie w oczy.
dzięki. rozumiem, tylko nie zauwarzyłam, żeby to dużo dało. niestety. Ten post był edytowany przez Miętówka: 22.12.2007 19:23 -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja zmieniłem specjalnie na angielską, żeby właśnie kuło w oczy, i ludzie tu wchodzili.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Hannah_Wilson |
![]()
|
Teamat temat.... Nic nie przychodzi do głowy..... To może tak zapytam: Któregą z postaci z innej szkoły niż Hogwart (a która była na Turnieju trójmagicznym) lubicie najbardziej? Bo ja naprzykład lubie siostry Delacour xD
-------------------- |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Fleur rządzi z tym swoim ,,angilskim" itp.
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Dokładnie, ten jej akcent był porażający! W szóstym tomie, jak odwiedziła Weasleyów, to normalnie rozwalała!! Nie mogłam powstrzymać śmiechu, kiedy pojawiały się dialogi z panną Delacour; upierdliwa Flegma
![]() Hmm, Krum także nie był zły, taki skromny, skryty chłopak, niego gburowaty, ale sława wcale nie uderzyła mu do głowy. Nice boy ![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Fakt, Krum też był spoko. A jak próbował poprawnie wymówić imię
,,Hermiona" (,,Hiermi-ją-nina" czy coś takiego). Ale właściwie to trudno coś powiedzieć o uczniach z Durmstrangu i Bexbatons. W końcu za wielu wymienionych to ich nie było... :/ A co myślicie o szanownej madame Maxime? -------------------- |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
KAWAŁ BABY!!
![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Hannah_Wilson |
![]()
|
tak tak ten akcenty był mega
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Tak samo jak Fleur. Przynajmniej ,,Arry", ale mogę się założyć, że mówiłaby też ,,Agrid". Ciekawe kto ich uczył angielskiego...?
-------------------- |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Nie wiem, może zrobili jakiś szybki kurs j. angielskiego przed Turniejem?
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Hannah_Wilson |
![]()
|
Heh, a może u nich jest taki obowiązkowy przedmiot... To już wiedza tylko oni
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Tak. Wielka tajemnica szkoły Beauxbatons.
Hannah_Wilson |
![]()
|
Wiecie, jak dla mnie to dziwne że szkoły nie zdradzają swoich położeń.... jakoś w HP i CO Beauxbatons i Durmstrang trafiły do Hogwartu xD No to czyli musiały wiedziec gdzie on sie znajduje.
Wracając do ukrywania położenia. Dlaczego oni to roba, boją sie że inna szkoła ich zaatakuje? Paranoja według mnie -------------------- |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
A może się boją śmierciożerców? Choć to też byłoby głupie, skoro Karkarow nim był...
-------------------- |
Hannah_Wilson |
![]()
|
No tak, i watpie że śmierciożercy paliliby sie napadac na Francje czy Bułgarie.... Oni raczej pustoszyli Anglie...
-------------------- |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Też racja, ale Voldi chciał w końcu cały świat opanować. Myślę też, że nie chcieli wyjawniać położeń szkół, ze względu na to, co powiedział (chyba) Karkarow, o tajemnicach szkół i o tym żeby inne szkoły ich nie wykradły.
-------------------- |
Hannah_Wilson |
![]()
|
Tak masz racje
![]() ![]() -------------------- |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Szkołę ktoś założyć musiał. Mnie bardziej interesuje kwestia domów w Durmstrangu i Beauxbatons. Ile ich było? I czy w ogóle jakieś były? Jeśli tak to czy były jakieś lepsze i czym się wyróżniały? Co o tym sądzicie?
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 15:39 |