Tezaurus Harry Potter, Warto? Nie warto?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Tezaurus Harry Potter, Warto? Nie warto?
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja także o tej książce nie słyszałam, ale skoro już jesteśmy przy literaturze potteropodobnej, to mam pytanie: Kto czytał leksykon, napisany przez pana Polkowskiego, zawierający wszystkie nazwy postaci, miejsc, stworów, zaklęć i rzeczy, jakie pojawiają się w pierwszych CZTERECH książkach o przygodach młodego czarodzieja, zatutułowany "Tezaurus"?
![]() Powiedzcie, jest to książka warta przeczytania, interesująca? Bo obiło mi się o uszy, że nasz ulubiony tłumacz ![]() ![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja mam "Tezaurusa" i według mnie warto kupić tą książkę. Wszystkie najważniejsze wiadomości są w jednym miejscu i jak np. czegoś nie mogę sobie przypomnieć to po nią sięgam. Chociaż z drugiej strony to wszystko jest w tomach HP, więc aż tak niezbędna ta książka nie jest... Mimo to, jeśli wyszłaby nowa wersja to na pewno bym ją kupiła.
![]() Ten post był edytowany przez kate711: 09.12.2007 20:50 -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Właśnie dlatego nie zamierzam kupić ,,Tezaurusa". Wszystko jest w końcu na końcu każdego tomu. Choć z drugiej strony nie trzeba szukać we wszystkich tomach... Więc czemu by nie...
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
nie warto. www.hp-lexicon.org.
mam, zajrzałam może dwa razy, po to, żeby komuś na forum coś wytłumaczyć. Informacje obejmują, o ile dobrze pamiętam, tomy 1-4, co czyni książkę deko nieaktualną. jak już konieczna ci do szczęścia encyklopedia hp, poczekaj, aż Jo napisze tę obiecywaną ;). -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widziałem w księgarni, nie mam. Jak już wspomniała em hp lexicon jest bardzo dobry. No i Jo planuje swoją własną encyklopedię, więc będzie to duużo lepsze jak tezaurus. Chociaż może kiedyś kupię, tak z cieakwości, jak nie bedę miał w co kasę wrzucić. XD.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Ok, od razu mówię – to nie ja założyłam ten temat, ktoś przeniósł tutaj mojego posta z „Zagadek”(niech się łobuziak przyzna
![]() ![]() Kate, a powiedz jak to wygląda w środku? Same suche informacje, czy ciekawie wszystko opisane, może jakieś fotografie są? Chciałabym poznać w miarę dużo szczegółów. -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja wydzieliłem, bo się offtop rozwijał w zagadkach.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
nie, nazwisko Polkowskiego nie gwarantuje, że to będzie coś ekstra. przynajmniej nie w tym przypadku. ot, nic ponad słowniczki http://translator.telewizor.eu/slownik.html na końću każdego tomu.
Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 14:20 -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Stanowczo nie warto. Zajrzysz tam raz na pół roku. A do czytania zbyt wiele tam nie ma, to w końcu encyklopedia.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Irmelin |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 03.01.2008 Skąd: Jelenia Góra Płeć: Kobieta ![]() |
Książkę dostałam od kumpeli na urodziny. Poczytałam kilka najciekawszych haseł, a potem wrzuciłam na półkę i o niej zapomniałam. Teraz oddałam Tezaurusa innej koleżance potteromaniaczce.
Raczej nie warto jej kupować. Zdecydowanie szkoda kasy, bo przecież i tak to wszystko znajdziemy w internecie. -------------------- "Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło, jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć"
[Tom Marvolo Riddle] |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:28 |