Eliksir Wielosokowy, Zabawa międzydomowa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Eliksir Wielosokowy, Zabawa międzydomowa
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
przepraszam, zapomniałam napisac, czy fikcyjna czy nie
![]() Ale Zeti i tak zgadł, brawa dla gryfonów. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Było nas trzech, w każdym ta sama waleczna krew.
Zostałem tylko ja, Ostatni spośród trzech. Lecz wkrótce i ja wydam ostatni dech. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Remus Lupin?
![]() Nie podałeś czy to postać fikcyjna czy nie... -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fikcyjna i nie.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
horror_kitty |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 17.08.2007 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta ![]() |
Atos, Portos czy Aramis
![]() -------------------- Krukonka
Członkini Klubu Luny Lovegood |
horror_kitty |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 17.08.2007 Skąd: śląsk Płeć: Kobieta ![]() |
Czekaj, czekaj Zeti...
Czy Ty dla zabawy każdą postać typowana przeze mnie tak komentujesz czy po prostu posiadasz takie braki w elementarnej wiedzy... ? -------------------- Krukonka
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
tak czy inaczej, shame on you, czlowieku, ktory tyle razy w 'szkole' pisales o swojej wysokiej sredniej etc.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Nie pisałem o wysokiej średniej, ale o średniej, która mogłabybyć wysoka, ale mi się niezbyt chce do tego doprowadzić.
Nie, nigdy nie słyszałem (znaczy się słyszałem, ale nie pamiętam gdzie) o tych trzech imionach. Z jakiej książki? Może Hrabia Monte Christo? A może z jakiegoś filmu francuskiego? Z pewnością coś z Francją. Ten post był edytowany przez Zeti: 24.02.2008 11:47 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Zeti, to imiona Trzech Muszkieterów...
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
No tak. Nigdy nie czytałem, nie oglądałem, i prawdopodobnie tego nie zrobię. Przynajmniej wiedziałem, ze coś francuskiego.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
QbaNowy |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 458 Dołączył: 15.10.2007 Skąd: Ci to przyszło do głowy??? Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja też nigdy nie czytałem książki ani nie oglądałem filmu a wiem... takie rzeczy się wie po prostu ^^
-------------------- ![]() ![]() "Zbyt proste byłoby robić sobie doświadczenia na ubogich,wykorzystać ich dla własnego duchowego wzbogacenia, a potem odejść; chodzi o to, by pozostać razem z nimi." Jean Vanier o osobach niepełnosprawnych... And I don't know where to look My words just break and melt Please just save me from this darkness Zawsze byłem raczej sam... |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Googluj synu.
Niestety zagadka z niczym mi się nie kojarzy. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zakohana w książkach |
![]()
|
Gdyby nie to "fikcyjna i nie", to byłabym pewniejsz, ale...
Najmłodszy z braci Peverell? Głupie, ale to jedyne co mi przychodzi do głowy... Zeti, ja też nie czytałam ani nie oglądałam. A wiem. I nie z Internetu. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Zgadłaś Zakohana. Dlaczego głupie?
Widze, że jednak przemogłaś się do avatara. ![]() Co do Muszkieterów, to wręcz nienawidzę tej książki, i chociaż powinienem wiedzieć, to nie wiem. Przemku: google ogłupia. Nie zawsze, ale mnie oststnio tak. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Nigdy nie czytałem QUOTE wręcz nienawidzę tej książki Czy tylko ja widzę tu paradoks? -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
QUOTE Przemku: google ogłupia. Nie zawsze, ale mnie oststnio tak. hmmm, skad ja znam to stwierdzenie. google stosowane bezmyslnie oglupia. wiesz co. nie ma usprawiedliwienia dla epatowania niewiedza jesli aspiruje sie do pozycji czlowieka inteligentnego. to tak jakbys powiedzial, ze nie wiesz, kim byl mickiewicz, bo nie podobala ci sie adaptacja pana tadeusza i chociaz powinienes wiedziec, to nie wiesz, bo cie to nie interesuje. -------------------- |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Dobra, dajcie mu już spokój. Ja też nie wiedziałam kto to był i co? Nie interesuję się tym i raczej nie będę...
Huffelpuff, czekamy na eliksir... -------------------- |
horror_kitty |
![]()
|
O, następna.
To naprawdę nie jest powód do dumny. Rozumiem, że Gryfoni trzymają ze sobą... ale może nie za cenę ośmieszania się. -------------------- Krukonka
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Po prostu większość ludzi, gdy nie zna czegoś, co znać wypadałoby, po prostu milczy.
Wróćmy do zagadek. Eliksir Hufflepuffu Postać fikcyjna Pić. Gardło mam suche jak pieprz. Słyszę szum spadającej wody, ale nie mam sił, by się do niej zbliżyć i ugasić pragnienie. Jeść. Głód skręca mój przerażająco pusty żołądek. Leżę nieruchomo na boku w promieniach palącego słońca, nie mając siły wstać. Wokół mnie wyrastają wysokie, skalne ściany, zbyt strome, bym mógł się wydostać. Nie ma tu ani skrawka roślinności. Głosy. Słyszę dziecięcy głosik i nagle ktoś ktoś rzuca mi owoc. Jestem ocalony. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ten Jak-mu-tam-było słoń z Pustyni i w Puszczy...
Mam zaćmę intelektualną, nie spałam od 36 godzin. King. Google ftw! Ten post był edytowany przez hazel: 25.02.2008 19:48 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Oczywiście
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
QUOTE Po prostu większość ludzi, gdy nie zna czegoś, co znać wypadałoby, po prostu milczy. Widać jestem w mniejszości. Po co kłamać. Nie znam i już. Po prostu. QUOTE Czy tylko ja widzę tu paradoks? Sprecyzuję. Zabierałem się za czytanie Dumasa, nawet nie jeden raz, ale nic z tego nie wyszło, i chociażby dlatego nie lubię owej książki. QUOTE ale może nie za cenę ośmieszania się. A czy ja się ośmieszam? Nie. Mówię zgodnie z prawdą, ze nie znam. Nie kłamię, co w moim przekonaniu jest ośmieszeniem. I dlaczego tak wszyscy na mnie napadli, z powodu nie znajomości Muszkieterów? Co to jakiś obowiązek? Ja nikomu nie wypominam tego, ze nie czytał Krainy, Dziedzictwa, Trylogii czy Biblii. QUOTE wiesz co. nie ma usprawiedliwienia dla epatowania niewiedza jesli aspiruje sie do pozycji czlowieka inteligentnego. Czyli wyznacznikiem człowieka inteligentnego jest znajomość Trzech Muszkieterów? Jak dotąd wydawało mi się, że nie, ale może powstała jakaś nowa definicja człowieka inteligentnego. Nie sprawdzałem. jako że koniec offtopu ogloszony, zabiore glos tutaj, po raz ostatni, bo chce wyjasnic, ze zle zrozumiales moje slowa. nie jest wstydem czegos nie wiedziec. nie nazwiesz chyba czlowiekiem nieinteligentnym Sokratesa za jego "Wiem, że nic nie wiem", prawda? wstydliwe to jest chodzenie i obnoszenie sie z tym, na zasadzie "nie wiem tego, tego i tego i mam to gdzies, a skoro ja nie wiem, to wy nie mowcie mi, ze powininem". jesli chcesz byc uznawany za inteligentnego czlowieka, a z twoich wypowiedzi wnioskuje, ze jakis autorytet chcesz uzyskac, takie wpadki sa niedopuszczalne i zenujace. tyle. /em Koniec offtopu, albo przenosimy się do Wielkiej Sali. Ten post był edytowany przez em: 25.02.2008 22:14 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ależ nikt nie każe Ci kłamać. Ale jak się czegoś nie wie, można (i trzeba) się dowiedzieć. Nikt nie mówi, że masz znać na wyrywki i lubić przygody trzech muszkieterów, ale znać imiona wypadałoby, bo to takie kulturowe ABC. Tak jak wiedza, kim był Mojżesz czy Lord Vader.
Czas na Eliksir Krukonów. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Kolejna noc, kolejna ofiara. No cóż, facet chyba nie miał poczucia humoru. Zabawne, jako trup wygląda trochę zbyt smutno, a przecież śmiech to zdrowie. Nie zawsze los daje nam dobre karty, ta była dla niego chyba pechowa"
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Domyślam się, że postać fikcyjna, ale miło by było, gdybyś to napisał.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 15:37 |