***, (co do religii)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
***, (co do religii)
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Ty nas Jezu w czas rozczeszesz - jeden słuszny sprawiedliwy podział pewny: jedni pięt posoką krwawią, drudzy wgryzą szczęki w marmurowe parapety choćbym miała w pył urosnąć i omiatać śród pomiędzy - nie uwierzę bo wokoło rwisk morze huczące grzmi i pełne jest potworów rybożernych Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 09.08.2008 13:24 |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
ej, no co jest?
|
Vredota |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 16.12.2005 ![]() |
hm. nie rozumiem co autor miał na myśli.
potwory rybożerne hmm jakby przyjąć że ryba to symbol chrześcijaństwa, to te potory to jakieś zło jest. a podmiot liryczny nie chce uwierzyć w Boga ,gdyż aż czuje się przytłoczony złem wszelakim. Ale to tylko moja swobodna interpretacja. mysle ze za ciezkie jak na mój prosty umysł . trzecia strofa świetna. |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zajebiste te wiersze to są, ale za cholerę nie mam pojęcia, po pierwsze, jak Ty to wymyślasz, co jest mniejszym problemem, bo po drugie nie rozumiem. Mało co rozumiem w Twojej poezji.
|
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
Kompletnie nie przemawia. Poza trzecią strofą może.
Potwory rybożerne są śmieszne poprostu. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
MaryStebbins |
![]()
|
Ludzie, ale co tu jest do rozumienia? No po prostu podmiot staje w opozycji wobec zasad katolickich.
A od potworów rybożernych wara, bo długo ich szukałam ; ). |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No bo to słaby wiersz jest. A że jeszcze w opozycji do dogmatów, to ma dodatkowe -5. Poza tym jakaś dęta ta opozycja i zalatuje taką śmieszną pychą i chojractwem takim poetyckim. Nie przepadam za taką formą wiersza zaangażowanego. Bunt jest zawsze najprostszą reakcją, bo prawie nie wymaga namysłu.
|
Vredota |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 16.12.2005 ![]() |
QUOTE Bunt jest zawsze najprostszą reakcją, bo prawie nie wymaga namysłu. złota myśl. |
MaryStebbins |
![]()
|
Pychą? Rany. W życiu. Zrezygnowanie miało być. I takie zmęczenie i właśnie poddanie się, pod naporem nieszczęść. Myślałam, że to dosyć jasne właśnie w obliczu ostatniej zwrotki.
A ze złotą myślą się nie zgadzam. (Może przez wymuszoną lekturę Potopu. ) |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No nie no, ostatnia zwrotka bynajmniej nie jest jasna, co oczywiście nie jest wadą jako taką. No ale nie jest jasna.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 06:25 |