Piosenka O Udach, Ot, taka ballada na klasyczną
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piosenka O Udach, Ot, taka ballada na klasyczną
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I choć na twarz byś już padał
Po wielu wysiłkach i trudach Powiedz do siebie już całkiem poważnie To i tak się przecież nie uda I choć na twarz byś już padał Bo wszystko idzie po grudach Szeptem przypomnij już znane Ci słowa Że znów się przecież nie uda I choć ręce zbolałe i twarde Po wielu wysiłkach i trudach Nie licz, że los się uśmiechnie do Ciebie Wiedz, że i tak się nie uda I choć wiosna zielenią wybuchła Sprzedając za darmo swe cuda Powiedz do siebie już całkiem poważnie Pewnikiem już nic się nie uda A kiedy w sidła już wpadłeś Defetyzmu; i wiesz, żeś maruda Dopuść do siebie myśl tę upiorną Że może jednak się uda Ten post był edytowany przez WildThing: 20.05.2009 16:43 -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
podoba mi się
chociaż wolałabym więcej konsekwencji w interpunkcji chyba ale temat jest mi bliski, zwłaszcza o tej porze roku -------------------- |
Szukająca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 18.05.2009 Skąd: z Nory :P Płeć: Kobieta ![]() |
Mi też się podoba
![]() -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo mi się podoba, ostatnia zwrotka jest jak dla mnie najlepsza
![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Miętówka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz ![]() |
No tak.
Podoba mi się bardzo, bo też ostatnio w temacie jestem ![]() I jak tu napisać długiego, konstruktywnego posta? -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
A wiesz, że błąd masz w pierwszym wersie?
Mi rytm troche szwankuje. Np w pierwszej zwrotce, lepiej się czyta : 'to przecież i tak się nie uda' niż tak jak jest. Wysiłki i trudy zalatują banałem, ale zyskują w obliczu końcówki iście wildthingowskiej. Z defetyzmem zaszalałeś, musiałam sprawdzać w słowniku ; ) |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wstyd mi. Naprawdę. Ale nie musiałaś mi zwracać uwagi na forum publicznym. Wybaczam Ci przez sympatię do Ciebie. Ostatni raz...
Co do rytmu to mnie nie szwankuje akurat w tym miejscu, w innych może tak, ale w tym akurat nie. Ty się normalnie czepiasz i tyle ![]() P.S. Odblokowałem się, widzisz? A defetyzm to jedno z moich ulubionych słów. -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
A mnie się, niestety, nie podoba. Doceniam pomysł, doceniam wykonanie, ale zupełnie mnie nie ruszył. Nie tym razem.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
WildThing |
![]()
|
No mnie też nie bardzo się podoba w zasadzie. Ale to jak zawsze.
-------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Casso |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 21.05.2009 Płeć: Kobieta ![]() |
Ciekawe. Poprawia mi humor, gdy do tego wracam. No i talent doceniam
-------------------- Szczęście jest osobliwą postacią, która rozpoznaje się tylko w negatywie.
G. Cesbron |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 06:13 |