Zieloność, próba powrotu do natury
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zieloność, próba powrotu do natury
nagietek |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.06.2009 ![]() |
Witam!
Może to wstyd w pierwszym poście już sobie pozwolić na publikację, ale do odważnych świat należy. może kiedyś jeszcze, jeszcze pójdę tą ścieżką, tą bez zakrętów moze się nie będzie wiła stroszyła kamieniami gniewała obalonym drzewem szydziła rowem, głębokim na dwa metry ale już spokojna, łaskawszym spojrzy okiem zdumiona, zdumiona a las niezazdrosny, ten las rozzieleni mi się w oczach i będzie cały zielonością ten las z zielonym motylem, zieloną konwalią maliną, jagodą dławiąco duszący i głęboko w płucach zakwitnie zieloną myślą, zielonym sercem, zielonym obrazem może w tej ścieżce głęboko, daleko te grudki żwiru i ziarna piasku nie spłyną krwią zieloną jak roślinny sok gdy je przebiegnę bosymi stopami gdy będę chciała koniecznie, na siłę stać się zielona odpocząć, zasnąć usiądę tu na tej prostej ścieżce bez wyboi, kamieni, zakrętów usiądę tu pod niebem dla Niego, dla Niego i będę się zrastać w skupieniu, w ciszy pobożnie, w zgodzie z naturą z butwiejącym drewnem gnijącą dżdżownicą tak długo i spokojnie w moim mateczniku z ostatnią wizytą przyjdę kiedyś na pewno, na pewno odejdę za rękę z wiatrem by wrócić zielona zamacham gałęzią topoli koniecznie topoli smukłą, wysoką i będę bliżej Niego tak blisko, jak nigdy zielona nareszcie EDIT 1: Motyw matecznika został zaczerpnięty z Pana Tadeusza. Myślę, że teraz wszystko jasne. Ten post był edytowany przez nagietek: 14.06.2009 20:06 |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
'I będę się zrastać w skupieniu'
to ładnie brzmi. Przyjemne w ogóle. EDIT: Denerwują mnie te wyrazy kursywą. Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 14.06.2009 19:55 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 04:08 |