Dysonans świeżości I Barw, Mój wierszyk ;D
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dysonans świeżości I Barw, Mój wierszyk ;D
maryo94 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 28.07.2009 ![]() |
Dysonans świeżości i barw
Gdy słońce zapada w ciemnawą poświatę Gdy biegnie falami wśród zbóż Przychodzi mi na myśl – rozkoszuj się latem Nie wahaj się - przedrzyj przez bluszcz Jak gdyby nakręcać spiralę posmaku Ciernistych gałęzi wśród drzew I pędzić na łąkę, i zasnąć wśród maków I dać się prowadzić przez zew Klarowność poranków rozświetla mi umysł Gdy szepczą do mnie co dnia Czar zimy, wiosny poniekąd gdzieś tu prysł Jesienny oddal nam kraj Wieczory, utulcie te wszystkie istoty Znużone żarem żeby dać Zasnute magią półmroku burze, grzmoty Deszcz z cebra niech zacznie lać Tylko czasie – przestań gnać -------------------- Errare humanum est.
Błądzić ludzkie jest. |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Hm. No fajne. Tylko ostatni wers bym wywaliła, mimo, że w nim przesłanie. A wywaliłabym dlatego, że jakoś tak moralizatorsko brzmi i przerywa trochę to uniesienie opisami. "Jesienny oddal nam kraj" - ...co? Oddal? Nie rozumiem.
Druga podoba mi się najbardziej. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
no jak to, 'oddal' jest zrozumiałe. oddal ten kraj jesienny.
to ostatnie też bym wywaliła. w trakcie czytania miałam trochę wątpliwości, ale całość wywarła na mnie miłe wrażenie. zwłaszcza trzeci wers w drugiej zwrotce. taka jestem ostatnio romantyczna ![]() -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 04:12 |