Mały bóg...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Mały bóg...
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Mały bóg
Mały niewinny bóg Zstąpił na ziemię Jak władca By poznać swoich podwładnych Mały bóg Mały niedoświadczony bóg Nie wiedział, co go czeka Nie miał wszechwiedzy Był tylko małym bogiem Mały bóg Mały ciekawy bóg Poznawał świat ludzi Patrzył najpierw z góry By zstąpić w końcu na dół Mały bóg Mały biedny bóg Wcielił się w człowieka By poznać innych I zdobyć wiedzę Mały bóg Mały dziwny bóg Nie wiedział, że przed laty Inny bóg, duży bóg Opuścił to miejsce na zawsze Mały bóg Mały niezwykły bóg Chciał żyć wsród ludzi Chciał ich nauczać I chciał się nauczyć Mały bóg Mały jasny bóg Był tylko małym bogiem Nie wiedział, że ludzie Są tacy, jacy są Mały bóg Mały zraniony bóg Porzucił świat ludzkości Był tylko małym bogiem I nie mógł go zniszczyć Mały bóg Ten sam mały bóg Gdy nie był już małym bogiem Nie wrócił, nie chciał wracać Nawet po to, by zniszczyć -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem czy rozumiem i właściwie nie
bardzo mam ochotę się nad tym zastanawiać... Wiersz albo się czuje albo się
nie czuje... Ja czułam i podoba mi się (choć właściwie nie wiem czemu)...
-------------------- ...uuuu, powrót.
|
Vanessa |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 31 Dołączył: 23.04.2003 ![]() |
Zazwyczaj od Moma mi się opowiadanka i
wiersze podobają. Z tym jest bardzo podobnie.
Dobrze, że zrobił zwrotki... łatwiej się czyta Był tylko małym bogiem I nie mógł go zniszczyć To mi się nie podoba. Nie wiem czemu... reszta bardzo ładna. |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Vanessa - w tym fragmencie
chodzi o to, że chciał, ale nie mógł. (nie wiem za bardzo, czy to coś
pomoże, ale... )
-------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
Vanessa |
![]()
|
Nie chodzi mi o to, że tego nie kapuje. Po
prostu cały wiersz jest OK, ale akurat to mi się nie podoba.
Chyba może, prawda?? Nawet wiem, o co mi dokładnie chodzi jak się wczytuje w tą zwrotke: Mały bóg Mały zraniony bóg Porzucił świat ludzkości Był tylko małym bogiem I nie mógł go zniszczyć odwrotność linijek. 4 i 5. |
![]()
|
To znaczy sugerujesz, że
powinno brzmieć:
Mały bóg Mały zraniony bóg Porzucił świat ludzkości Bo nie mógł go zniszczyć Był tylko małym bogiem ? Może i racja... Niech się ktoś wypowie, jak lepiej ^^ -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
Vanessa |
![]()
|
Mały bóg
Mały zraniony bóg porzucił świat ludzkości i nie mógł go zniszczyć to tylko mały bóg |
![]()
|
Nie. Tak byc nie może. Z
twojej wersji wynika, że: "porzucił świat ludzkości i nie mógł
go zniszczyć". A mi chodziło o to, że porzucił, bo nie mógł
zniszczyć
-------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
Vanessa |
![]()
|
Dobra. Poddaję się
![]() Twoja druga wersja była lepsza. Teraz mówię całkowice szczerze. Twoja druga wersja była zdecydowanie lepsza od twojej pierwszej wersji. I całkowicie przebiła moją wersję. |
![]()
|
To znaczy mam zmienić, tak?
Vanessa |
![]()
|
To znaczy mi osobiście bardziej się
podoba ta druga wersja.
Ale czy zmienisz, czy zostawisz tak jak to było na samym początku zależy tylko od ciebie. |
![]()
|
Ja sam nie wiem ^^
HALO!!! A może by tak ktoś inny się wypowiedział? ^^
I BTW: dzięki Vanessa ^^ -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
Idusia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
Druga wersja jest znacznie lepsza, a
całość jest jak większość Twoich utworów bardzo dobra.
-------------------- - No, przypatrz się temu, po prostu przypatrz się temu. Dolne warstwy społeczeństwa żyją po to, aby rząd i różni sku****** mogli je eksplatować. Człowieeeku, ludzka bestia to kanibal. Sami jesteśmy swoim bydłem.
Gorzka świadomość, że jego towarzysze byli martwi, a on zadowolony - CHOLERNIE ZADOWOLONY - bo udało mu się uciec. Sekret polega na kontwoli. Albo ty zjadasz świat, albo świat zjada ciebie. To nie była manipulacja. Natura tak właśnie działa. Wszystlie cytaty pochodzą z "Debrouiller" Ryck'a Neube |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Druga wersja. Zdecydowanie:)
Znów mi coś w samym stylu nie pasuje, ale pomysł - genialny. Chociaż ogólne wrażenie nie istnieje, to ja z uporem maniaka powiem, że ogólnie mi się bardzo podoba:) -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Poezji nie piszę się kolektywnie.
Przeczytaj sobie to pięć razy i zastanów się jak brzmi lepiej. Wiersz jakoś
do mnie nie trafił. Jakiś taki mętlik filozoficzny odczuwam.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:31 |