Parę wierszy, mojego chorego
umysłu
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Parę wierszy, mojego chorego
umysłu
Cornelia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: się biorą dzieci? Płeć: Kobieta ![]() |
Te wiersze zostały pisane w przypływie
mojego doła, ale zostały one dobzre ocenione pzrez wiernego słuchacza, który
powiedział mi, zebym je wstawiła D=. No to wstawiam
:
CHWILA Chwila. Chwila - to ulotne spojrzenie, To uśmiech rzucony w nicość, To nasze słowa, marzenia, To nieba przejżyste lico. Chwila - to nasz powiernik, To nasze pragnienia skryte, Chwila - nasz pamiętnik, Chwila naszym życiem... LAS Pełen stwórów tajemniczych, cieni, mgieł i kropel rosy Las natchnieniem dla poetów, reżyserów, zwykłych ludzi. Tajemniczym swym obliczem przyciąga, ciekawi tłumy, ludziom sekretów spragnionych pomaga zrozumieć świat. ŚWIECA W środku nocy, w oknie blask, ludziom zagubionym daje... szczeście..? nadzieję...? Biegną ślepo w światła kierunku. Lecz nagle zapada ciemność... zwilżony knot opada w dół. Zabrała nadzieję ludziom zdradziecka świeca... ODRZUCONA Ukradkiem spogląda w twoją stronę, oczami od łez pełnymi. A ty odwracasz się od niej, pozostawiając w sercu pustkę... PUSTKA To zostało jej po twych pocałunkach po tym zimnym dotyku... Gdy odkryła prawdę zostawiłeś ją... dla innej... WILKI O północy. Dziki ryk. budzi... ...przeraża... ...zadziwia? To wyją wilki, księżycowi opowiadają przerażające historie... Nagle cisza. Głucha cisza... przestały...? To tylko łup... kolejna ofiara gangu... -------------------- brak interesującej sygnaturki
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
bardzo ładne
![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
ravenee |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 06.04.2003 ![]() |
trochę się nie rymują, ale to nic, bardzo
ładne
![]() -------------------- szkoła, szkoła, i po szkole...
|
Juliette |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 04.07.2003 ![]() |
Piękne wiersze. A zwłaszcza ten zatytuowany
"Chwila". Śliczny.
-------------------- Kobieto!
Urocza kobieto! Natura stworzyła cię, abyś ucywilizowała mężczyznę. Bez ciebie bylibyśmy barbarzyńcami. = Thomas Otway = Tak, tak, czysta prawda... |
Cornelia |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: się biorą dzieci? Płeć: Kobieta ![]() |
tylko pierwszy miał się rymować == -------------------- brak interesującej sygnaturki
|
||
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
No i dobrze, że nie sa rymowane... mi najbardziej podobają się 'Wilki' ten wiersz ma coś sczególnego w sobie.
-------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Cornelia |
![]()
|
Taki jeden wiersz, bo dawno nic nie
dawałam. Moim zdaiem jest gorszy od poprzednich, ale
cóż...
WIĘZIENIE Za kratami siedzę, patrzę na te pręty grube. Na świat, szary, zimny i mokry, smutny i wściekły na samego siebie... Za te chwile, mroczne chwile zgrozy... I decyzję paru osób, która zaważyła nad wszystkim. A potem? Świat... szary, zimny i mokry. I ja... z kratami w oczach. -------------------- brak interesującej sygnaturki
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo ladne wiersze, takie prawdziwe. Najbardziej podoba mi sie "swieca".
Hmm... troszke brakowalo mi takiej... jakby to ujac... fantazji? Czegos mniej realnego... Ale ogolnie slicznie Pozdrawiam -------------------- |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie jestem ani zachwycony, ani
rozczarowany.
Jeśli chodzi o moje poczucie gustu, to wiersze zaprezentowane przez Ciebie nie grzeszą głębszą treścią. Może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale w tej chwili powiem tak "przerost formy nad treścią". |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 05:58 |