Nowy Minister Magii
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nowy Minister Magii
Zusia =) |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Syriusz odpada. Odsyłam do HPIZF... Ja proponuję Dumbledore'a -------------------- borufki
|
||
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
hmm... ja bym dal Vernona
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Zusia, nie musisz odsyłać, bo już
czytałam.Ale może stać się cud.Wierzmy w cuda, to może się spełnią
![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
cos Ty chłopie Vernon? on ma hopla na punkcie normalnego zycia...jedno dziwne zdarzenie i juz wina spada na magię...po pierwsze on by sie nie zgodził a po drugie on sie nie nadaje...musialby umiec czarowac, znac sie na rzeczy, wiedziec o tych wszystkich niebezpieczenstwach magicznego świata i miec niezłą pamię do nazwisk...noi intuicje zeby dobrze wybierac sobie podwładnych albo raczej ministrów. ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
||
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
naprawde asiek - myslalem
ze on jest aurorem, kurcze ale gafa .....
![]() to byl joke - dla niezorientowanych -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
ej, nie mów! a nie jest???
ja całe zycie myślałam, ze on tam jest podstawiony z MM, żeby chronić Pottera!!! no to ładnie! mój światopogląd legł w gruzach!!! XDDDDDDDDDDDDDDD |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
No wiadomo... przeciez
Dumbi mowil na poczatku 1 filmu, ze tutaj bedzie mu najlepiej ... hehe
dumbledore wiedzial co robi hiehiee
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Alee się zawiodłam.Przecież Vernon miał
być aurorem i chronić świat, a wy mi mówicie (tzn. piszecie), że on nie jest
aurorem.Wiecie jakiego ja szoku doznałam, czytając to.
![]() ![]() ![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja tam zawsze bylam przekonana (i nadal
jestem), ze Vernon to jest jakims tajniakiem =) to, ze jest mugolem to tylko
przykrywka i to on napewno pokona Voldemorta XD i w ogole to on zostanie
MM.
a tak na serio to mysle, ze najlepszym ministrem bylby Dumbledor, ale jak wiemy on tego nie chce. fajny bylby Lupin, ale on tez nie moze byc ministrem, bo przeciez spoleczenstwo nie chcialoby miec na tym stanowisku wilkolaka. a moze Tonks...? ![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rowling powiedziała wprawdzie, ze bedzie
nowy MM ale, nie powiedziła kiedy. Moze sie zdazyc tak ze Knot zejdzie ze
stanowiska dopiero w przedostatnim rozdziale VII tomu. a nowym MM moze
zostac:
Arthur Weasley - pracownik ministerstwa, bohater "przepowiedni" Rona. Idealny kandydat - rodzina Weasleyów odbiłaby sie od finansowego dna. Kinksley - podejrzewam, że zostanie nowym DADA Tonks - O__O - no ludzie to maja dziwne pomysły Lucjusz Malfoy - po zabiciu Knota Voldi umiesci swego człeka na czele rzadu a sam bedzie szara eminencja Percy Weasley - nieprawdopodobne, niemozliwe? Otóz nie! Rowling lubi zaskakiwac. Czasami nie pozytywnie. Harry Potter - "...nie przewiduje dla Harry'ego kariery ministerialnej..." Neville Longbottom - assuming that he'll survivre [ekhm] Severus Snape - a taka mnie mysl naszła... dlaczego nie? -------------------- ...
|
Kajka |
![]() ![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Gliwice ![]() |
syriusz chyba już raczej nie ![]() -------------------- |
||
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Ja nie uwazam, ze zmiana ministra jest
potrzebna. Knot jest osobą, która ma publiczne zaufanie, wszyscy czarodzieje
sa do niego przyzwyczajeni. Nie jest wcale dobrym politykiem, ale czy ma cos
do gadania?Nie!!! PO tym jak sie przekonal o powrocie Voldemorta
Dumbledore bedzie go mial no swoje uslugi. Po co by bylo wprowadzac
niepotrzebne zamieszanie w czarodziejskiej spolecznosci, gdy Voldemort
grasuje po calym kraju?
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A guano prawda! Kiedy tylko w gazetach [a ściślej mówiąc Proroku] pojawi się jakiś artykuł, o tym ze przez cały czas wypisywane były bzdury na temat Voldemora, Harry'ego, Dumbla itp., Knot spadnie ze stołka - bo kto uwierzy w jego historyjkę, że to nie on zmuszał Proroka do wypisywania takich irracjonalnych debilizmów. Jedynie Dumbledore może go utrzymać na tece, ale musiałby za niego poświadczyć, ew. to znowu on sprawoałby realną władzę, a Knot byłby tylko kimś na stołku. -------------------- |
||
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
al czy zrobiłby to??? przecież knocik
wyrzucił go z pracy, chiał wsadzić do Azkabanu, i cały czas utrudniał mu
walkę z Voldziem!
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dumbel pewnie zrobiłby to, co Władysław
Sikorski kiedy obejmował władzę - kazał odsunąć do bardziej odpowiedniej
chwili poszukiwanie winnych tego stanu rzeczy.
Z resztą, jakoś nie widać na horyzoncie lepszego kandydata - albo Knot albo Dumbledore -------------------- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
dlaczego nie ma innego kandydata??? a
Percy??????
![]() ![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
Jest za młody, wiec nie ma potrzebnego
doświadczenia, po drugie ministrem nie zostaje się ot tak, jako pierwszy
lepszy z brzegu, wątpie, czy ktoś poparłby jego kandydaturę.
Ew. pozostaje jeszcze Susan Bones - w końcu jest szychą w Wizengamoncie i ma dość dobre rozeznanie co i jak. -------------------- |
anagda |
![]()
|
o... dobry pomysł....
a z tym Percym to przecież żartowałam! -------------------- |
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
a według mnie ministrem powinien zostać
Lucius lub Snape
![]() heh Potter by był w kiepskiej sytuacji i nie tylko on ![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
Snape prędzej by sfiksował od nadmiaru
głupich ludzi go otaczających, poza tym ma pewne "znajomości"
wśród aurorów, więc nie narzekałby na nudę
![]() A Lucek po odsiadce w Azkabanie pewnie nieprędko się pokaże w środku dnia na zatłocoznej ulicy ![]() -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Urzędników jest jeszcze dosyć. dumbel nie
został ministrem bo nie chciał i zdania pewnie nie zmieni. Dobrze wie, że i
tak kluczową role w pokonaniu Voldka odegra Harry, więc pozostanie w
Hogwarcie. A Lucius już się ostatecznie skompromitował...
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
a ja myślę że to prędzej będzie ciotka
Petunia..
nawet by pasowała ale raczej nie jest magiczna.. heh... ![]() biedny Harry... zgasiło by go kompletnie.... ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Ja bym stawiał ze nowym ministrem będzie
Weasley(znajomości z Dumbledorem:P)
A takna serio to typuje Minerwe McGonagall albo Mahalde Hopkins.....Szalonooki ma zły.....ekhm...wizerunek... -------------------- ![]() |
.:+Yena+:. |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
ale Jo już dawno temu powiedziała że nie
będzie nim Weasley...
-------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Nie wiedziałem o tym...a ten typ że Weasley
będzie to był żart:P
Więc nowym ministrem będzie albo Mahalda Hopkin albo Pani Bones.....to są chyba takie dwie najbardziej odpowiednie osoby....bo przecież nie Dumbledor??:/ -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 09:34 |