Sny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sny
David |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Zamość ![]() |
Tak sobie myślałem o pewnym zdażeniu i
wymyśliłem aby może założyć temat o waszych snac: głupich, strasznych,
fajnych, śmiesznych. O tym co gadacie przez sen lub wasza rodzina. Jeżeli
ten temat już był to powiedzcie a go skasuję.
Mi się przytrafiło że po obejżeniu jakiegoś horroru położyłem się spać i w środku nocy (nieświadomie) usiadłem na łużku i zacząłem liczyć do 100 wstała moja mama i się mnie pyta David co się stało ?? A ja na to STO mama STO !!! Uspokoiłem się zmieniłem piżamę (byłem oblany potem) ![]() Albo śpię sobię i we śnie gram w piłkę i chcę odbić główką gdy to zrobiłem walnołem się w drewnianą barierkę obok łużka (ale się wściekałem) ![]() ![]() ![]() ![]() Śpię i czuję jakbym zapadał się w łużko nagle obudziłem się przydysiany ręce mi się telepały i nie mogłem ruszać nogami tak się przestraszyłem myślałem że zaraz wykorkuję. A bym zapomniał. Słyszałem że niektórzy ludzie mają czarno-białe sny a wy ?? Ja mam kolorowe. -------------------- |
Zdzihó |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ja częst miałem sny, o tym, że spadam z
balkonu z 4 piętra.
Często też miałem takie sny, że wstawałem gwałtownie. Miałem pecha, ponieważ nad moim łóżkiem jest półka ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Mi sie podobala relacja Amandy, jak
opowiadala nam, ze podobno gadala przez sen w obcym jezyku.=)
A sama nie wiem, chyba nie gadam... Snia mi sie rozne rzeczy i zaobserwowalam ciekawe zjawisko. Zwykle snie tak, ze wiem, ze to sen, moge go przerwac, czy tez zaraz po przebudzeniu usnac znowu zeby go dokonczyc. A na LSM mialam 'nieswiadome' sny i nie moglam nic z nimi zrobic. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
_Sophie_ |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: ee? a gdzieś mieshkam? =DD ![]() |
Ja coś takiego:
sobie śpię słodko, jest wszystko oki, nagle wstaje, idem do szafki z butami, otwieram ją i zaczynam grzebać, mama wystraszona hałasem patrzy: "Oleńko, czego szukasz?" Ja: "GDZIE TE BUTY Z ŻÓŁTYMI GUZIKAMI?!??" - a ja oczywiście takowych nie mam ![]() No i tesh na przykład: jak spałam z mamą, to moja starsza opowiadała mi, że w pewnym momencie (przez sen) zaczęłam histerycznie się śmiać i po jakiś 10 sekundach śmiechu, zaczęłam płakać i to tak żałosnie... ![]() ![]() -------------------- Mądrość - jest czymś co każdy by chciał zdobyć, ale mądrości trzeba uczyć się przez lata...
Głupota - jest czymś co każdy w sobie ma, ale głupoty nie można się nauczyć... I haven't really ever find a place that I call home... I never stick around quite long enough to make it.. I apologize that once again I'm not in love... But it's not as if I mind that your heart... Ain't excatly breaking... Dido - Life for rent ![]() ![]() ![]() |Moje marzenia..| |
IceSoul |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 22.07.2003 ![]() |
W dzieciństwie moim najgorszym snem (który na dodatek się powtażał) było to, że błądzę w labiryncie i co chwila wydaje mi się, że widzę niedaleko moją mamę... Ale kiedy tylko podbiegałam, mama znikała i pojawiała się zupełnie gdzie indziej...
![]() Teraz raczej rzadko śni mi się coś godnego uwagi... Najczęściej ma to związek z czymś, o czym myślałam w ciągu dnia... Albo zwykłe psychodeliczne sny chorego umysłu ![]() -------------------- Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me, But I wake up, Yes I wake up, Smiling. "A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P "Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?" |
Narine |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 11.06.2003 ![]() |
Co ja robię przez sen... hehe. Potrafię
usiąśc na łóżku, otworzyć oczy, gadać, pójść spać dalej... a potem nic nie
pamiętam. Czasami śmieję się przez sen lub płaczę. Raz wstałam, podeszłam do
mojej mamy (spała =D) i z tekstem "TY DEBILU!!!"
uderzyłam ją pięścią w nos =D Śnił mi się mój brat =D Hehe...
![]() |
Vanessa |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 31 Dołączył: 23.04.2003 ![]() |
Ja miałam latek jedenaście, po przeczytaniu
Pottera, który walczył z bazyliszkiem, miałam sen, który wyprowadził mnie z
równowagi. Byłam piratem i zamiast szably miałam różdżke i płynęłam na
statku coś w stylu Potrójny Hogwartowiec.
Innym snem, po obejrzeniu WP. Było już późno i tata kazał mi wyłączyć komputer. Akurat była scena kwiczenia Nazgula. Śniło mi się, że byłam w labiryncie i mnie goiły Nazgule. Co za stres. Jakbyłam małą dziewczynką (pięć - sześć lat) noc w noc śniło mi się, że jestem córką prezydenta USA i mieszkam w Białym Domu. Czasami mama gada, że mamrole niezrozumiale przez sen lub śmieje się histerycznie, a nawet czasami płaczę i błagam kogoś zawzięcie o przebaczenie. ![]() |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
sesese....
Idę przez pokój. Wokół ciemno, w domu cisza i spokoj, zdaje sie ze nic nie moze jego zaklocic... Kieruje kroki do lazienki. Przeciez zAWSZE, zawsze mnie tak interesowalo, co jest w pojemniku na wode przy kiblu... Dotarłam. Cała trzęsąca się ze strachu otworzyłam klapke od spluczki.. Ledwo spojrzalam do srodka, woda się tam mieszcząca zaczęła wirowac, a z wnętrza wydobyl się basowy glos: "Wróg!!" Nagle woda, wir ktory sie z niej utworzyl zaczął mnie wciągac. Nie wiedzialam co zrobic...Zawolalam o pomoc, kogokolwiek. Przyszla mama... chwycila mnie za nogi, nie pomoglo- byla za slaba..po niej tata... Zadnych pozytywnych wynikow...Powoli zjawila się cała rodzina- od tych najblizszych, do odległych kuzynow i ciotek. Wszyscy starali się wyciągnąc mnie- ciekawą swiata 6cio letnia dziewczynke ze spluczki z wodą:P Nie udalo sie. Wpadlismy wszyscy ---------------------------- Ciekawe mialam sny jako 6co latka, no nie?? ![]() Do teraz mam schizy, jak msuze pojemnik z wodo przy kiblu otwierac_-_ |
Aeth |
![]()
|
![]() Ice Queen Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krakowskie czeluście ![]() |
Jak byłam w podstawówce, to śniło mi się, że razem z kumplami obrabowaliśmy bank
![]() -------------------- "May it be a light for you in dark places, where all other lights go out."
"The dwarf breathes so loud we could have shot him in the dark." "Haldir o Lórien. Henio aníron, boe ammen i dulu lîn. Boe ammen veriad lîn." "In the jungle the mighty jungle I've got a lovely bunch of coconuts"! "Ohana to znaczy rodzina, a w rodzinie nie można nikogo odtrącić ani porzucić." MovieForum, Strefa Forumowych RPG!!, FanfikPl - Pierwszy Polski Portal Fanfikowy! |
murof |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mi bardzo często śniła się winda - albo spadała, albo jechała za wysoko (a tam były jakieś tajne piętra...
![]() Poza tym często miałem sny typu: wracam do domu i nagle wszystko się robi nieznajome a ja się gubię, albo zaczynam przed czymś uciekać... Ostatni moja matka przyszła do mnie, bo na cały głos kląłem na moją wychowawczynię... ![]() |
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Mi kiedyś często się śniło, że albo latam, albo gonią mnie jakieś ciemne typy, a ja nie potrafię biegać w tym momencie! Albo, że do mojego domu włamują się jacyś złodzieje (jak byłem mały to miałem schizy na tym punkcie, do dzisiaj w nocy jak się przebudze czasami patrze w okno, żeby zobaczyć, że ktoś w nim nie stoi po drugiej stronie
![]() -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Slyszalam o czarno-bialych snach. Podobno
maja je pesymisci
![]() A wogole wiecie, ze postac o ktorej sie sni, zawsze symbolizuje osobe sniącą? ![]() -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
U mnie sny mają dziwną właściwości. Często jest tak, że nad ranem jest już prawie obudzony mam sen, potem na chwile otwieram oczy, żeby po zamknięciu ich zamknięciu znów być w stanie nieświadomości.
Ze snów niewiele pamiętam. Z tych starszych świta mi że nacisnąlem guzik atomowy i wybichłaa wojna, w innym znów śnie wtrącono mnie do piekła a w jeszcze innym miałem odszukać i ujawnić istnienie Gumisiów^^ -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
murof |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Mogłabyś podać skąd masz takie info? |
||
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja osobiście ostatnio prawktykowałam
SD<swiadomy sen> nawet mi się to udawało...Budziłam sie i wydawało mi
się,ze oglądam swój telefon komurkowy, i specjalnie odkładam go w inne
miejsce......rano przekonywałam sie,że leży on w tym samym miejscu.Kiedy
wyjechałam na LSM, zaprzestałam praktyk musze do nich jednak
wrócić=)...Przez sen bardzo duuuuuuszo gadam, mówi mi o tym mój brat.
Podobno niewyraźnie,ale to może być naciągane;)Kiedy byłam mała,
prześladował mnie koszmar oparty na odcinku "Z Archiwum X"
dotyczący pirokinetyka (człowieka władającego ogniem) miałam,przez to
niemałe problemy...Teraz uwielbiam koszmary i sprawiają mi przyjemność,choć
sama nie wiem dlaczego....Jeśli chodzi o ostatnie "senne"
wybryki,podczas nocnego straszenia w zamku Gniew,wmówiono mi abym obudziła
się o 1.10 i spojrzała w okono, tam miałam ujrzeć Ducha.....To było
okropne....miałam przez to niezłą schize,brrrrr....obudziłam sie.....jestem
szczęśliwa że okono było przysłonięte otwartą szafką ...bałam sie ....Kocham
Śnić i to naprawdę coś przepięknego......
-------------------- wybawca much.
|
iskra |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Sen... Wspaniała rzecz =) Niom, ja
zazwyczaj jak śnie to mam świadomość, że to sen i wiem, że w kazdej chwili
moge go przerwac i zaczac snic cos przyjemnego... ale nigdy nie przerywam
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle podoba mi się ten patent, że jak mam jakiś pomysł na opowiadanko i mysle o nim intensywnie przed snem to potem wszystko uklada sie w dalszą czesc (podczas snu). Fajowo, nie? ![]() ![]() Raz mi sie snilo, że podchodze do pastucha. W chwili gdy ja zlapalam drut zadzwonila komórka i mnie tak fajnie na łózku potelepało ![]()
Gosh!!! wez mnie nie strasz!!! ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
||
Narine |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 11.06.2003 ![]() |
Dzisiaj mi się śniło, że na moim podwórku
kręcili pewien film =P Tylko, że ja odrazu napisy po polsku widziałam =D
![]() |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Murof, kiedys z kolezanka przegladalysmy
rozne senniki i ksiazki o snach... (tytułów niestety nie pamietam)
naczytalam sie paru informacji, ale nie dam glowy, ze sa prawdziwe... Ale
na pewno sa ciekawe
![]() -------------------- |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Kiedyś (chyba na poprzednich wakacjach) lunatykowałam chyba bo obudziłam się w innym łóżku... Dzięki Bogu, sama
![]() A sennki? Zaiste, ciekawe =) Tylko, że w każdym dany symbol znaczy coś innego... No, może nie w każdym, ale spotkałam się z takimi rozbierznościami ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
A ja śnię prawie codziennie (ale to jest męczące strasznie, no nie?), ale w życiu przytrafiły mi się trzy sny, które nazywam Snami i które wywarły na mnie niesamowite wrażenie =) ogólnie to nie wierzę w jakieś przesłania, czy coś takiego, ale te trzy mi tak siadły na psychcie, że sama nie wiem co o nich myśleć
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
iskra |
![]()
|
-------------------- ...uuuu, powrót.
|
Mellisa |
![]()
|
W sennikach rzeczywiscie sa rozbierznosci
dotyczace pewnych rzeczy, ale nie tak wielkie, zeby nie mozna bylo zauwazyc
powiazania miedzy nimi...
Moze jeszcze jedna ciekawostka ![]() -------------------- |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja okropnie wierze w przesłania snów...są
dla mnie jak takie lekarstwa na przyszłość....
Uwilbiam śnić, i uważam że noc pez sennych marzeń jest stracona...to są jednak najpiękniejsze opowieści świata........<marzy> -------------------- wybawca much.
|
iskra |
![]()
|
magiczne wrota <---- ta stronka jest lepsza =)
Przynajmniej wizualnie
![]() ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Mellisa |
![]()
|
Zgodze sie z Toba, Triad. Ja takze bardzo wierze w przeslania snow, i jak moge to staram sie wyciagnac z nich jakies wnioski. Przeciez cos co sie wytworzylo w naszym umysle nie moze nic nie znaczyc...
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:04 |