Draco po stronie dobra?, czy to
możliwe?...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Draco po stronie dobra?, czy to
możliwe?...
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
heh przyzwyczajeń...ale gdziez to takie
przyzwyczajenia się zdobywa?? w złej uliczce? z zakałami czarodziejskiego
świata?
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Dudleyek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Dekapolis, Zawód: odcinacz łbów durnych goblinów, KRASNOLUD ![]() |
ALe mnie jednak wciaż najbardziej zastanawia czy Malfoy będzie w stanie przeciwstawić się ojcu
-------------------- Moja prawdziwa ksywa brzmi BRUENOR
"Królem jest człowiek o silnym charakterze i zdrowym osądzie, który świeci swym własnym przykładem i naprawde troszczy sie o swój lud (...) Nie zaś brutal, który włada po prostu dlatego, że jest najsilniejszy." Drizzt Do'Urden |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
heh Malfoy?? jakos wątpię...on nawet bał
się iśćz Harrym po zakazanym lesie sam...on nawet by o tym nie pomyslał...a
co dopiero zeby dokonal takich czynów jak Harry<tak zbaczając z
odpowiedzi
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
tak tak wszystko sie może zdarzyć, ale
ja nie wierze ąż w taaakie cuda
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Beja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 19.06.2003 Skąd: Bełchatów Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie. harry dobrze pomyślał w pociągu że
malfoy przypomina mu dudleya. malfoy za mocno trzyma się nogawki tatusia jak
to dobrze ujęłac takie z niego ciepłe kluchy!!
-------------------- The wind is loud, the wind is blowing,
The waves are big, the waves are growing. What's that? What's that? A dog is crying, It's in the sea, a dog is crying. His or hers or yours or mine? A dog is crying, a dog is crying. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
cóż, ja powiem tak.
jeśli informacja o tym, że Draco się zabuja w Hermionie jest prawdziwa, to owe wydarzenie może jakoś zbliżyć do siebie [bez skojrzeń! ;] Malfoya i Granger, ale również Malfoya, Harry'ego i Rona. "zbliżyć" w znaczeniu polepszyć stosunki między nimi. bo jeśli Draco będzie faktycznie zakochany, to wątpię, aby był nadal dla nich tak nieprzyjemny. będzie musiał sie zmienić. a to w efekcie może doprowadzić do całkowitego złagodzenia wszystkich sporów. jeśli jednak ta informacja jest fałszywa, to być może nigdy do dojdzie do 'rozejmu'. chociaż Rowling lubi chyba szczęśliwe zakończenia i gdzieśtam ich pojedna. poza tym, w 7 tomie oni będą mieli po 17 lat, więc chyba Malfoy nie będzie zachowywał się szczeniak. zresztą, pamiętacie, jak było z Snape'em? na początku wydawało się, że jest największym wrogiem Pottera, a później okazało się że jest wręcz odwrotnie. może więc Rowling zrobi z Malfoya i Harry'ego kumpli? bardzo możliwe. jednak na to musimy jeszcze poczekać tak gdzieś do 7 tomu ^^ bo jeśli taka sytuacja będzie miała miejsce, to zapewne dopiero pod koniec wszystkich części, jako jakieś podsumowanie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
no to całkiem realne...co do tego
Snape'a to on nie okazał się wprawdzi wrogiem Harry'ego ale go
nienawidzi...przez te wszystkie zagrywki James'a...a Draco no cóż w
sumie moze zkochac w Hermionie w końcu KTO SIE CZUBI TEN SIE LUBI ale zeby
tak Harry z Ronem tak łatwo uwierzyli w jego uczucia...no wątpię...a zresztą
nadal utrzymuję że Hermiona bedzie z Harrym
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
jednak podczas jednego z meczów quidditcha
w I tomie wszyscy [tj. Harry, Ron i Hermiona] byli przekonani, że Snape chce
zrzucić Pottera z miotły, sądzili, że to właśnie on wpuścił trolla do
szkoły. takie przykłady można mnożyć. w pierwszej części wszystkie znaki na
niebie i ziemi wskazywały na to, że Snape jest zżeszonym wrogiem
Harry'ego. okazało się, że nie było to prawdą. bo jakby na to nie
patrzeć jednak obaj stoją po tej samej stronie. a to, że za sobą nie
przepadają to już inna sprawa.
po drugie. może Harry i Draco nigdy nie będą przyjaciółmi, ale to bardzo prawdopodobne, że w imię dobra, przeciw Voldemortowi połączą swoje siły ^^ a co do kwestii, kto z kim, to przecież w 4 tomie czarno na białym widać, że Ron jest zakochany w Hermionie. zresztą, nie tylko w czwartym tomie, ale tam jego uczucia chyba najbardziej dają o sobie znać. chociaż, jeśli tak faktycznie jest, to raczej Ron nie będzie chciał się bratać z Malfoyem, kiedy dowie się, że on... eh. ależ to skomplikowane. normalnie jak w siakejś telenoweli ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No ja wiem ze w 4 częsci to widac...ale
o ile mnie pamiec nie myli<a pewnie myli
![]() oświedźcie mnie pliss...taa skleroza ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kira |
![]()
|
e... ja też tego nie pamiętam [:
ale jest mnóstwo takich scen. na przykład kiedy Ron dowiaduje się z kim Hermiona ma iść na bal. pamiętacie jak się wtedy zachowywał? zresztą jeszcze zanim się dowiedział, nie dawał jej spokoju i ciągle wypytywał. eh, co to rowling jest zrobić z takiej fajnej przygodówki ]: -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
A no racja...a pamiętasz jacy wszyscy
byli wcięci jak Hermiona poszła na ten bal z Krumem w takich ciuchach w i w
ogóle ze na początku nikt jej ie poznał? Jakiego olśnienia dostali?? to było
swietnie...tylko skąd ona miala takie ciuchy?? Wyskoczyla do sklepu czy co?
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Zapewne przywiozła ze sobą, tylko były
odłożone na specjalną okazję
![]() |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Ooooj tak mi tez sie to podobalo...byli
tacy wgięci
|
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
scena trochę jak z Kopciuszka...........
|
Kira |
![]()
|
no właśnie, a Rowling czerpała pomysły z różnych źródeł ;PP
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
e z Kopciuszka?? Mi to wcale tej
bajeczki nie przypomina..., nie czytaliscie o Kopciuszku?? przeciez Hermi
nie pracowała ani nie miala wrednych sióstr córek jej macochy...ona tylko
nigdy tak sie nie ubierała...
|
Kira |
![]()
|
hehe, wiemy, ale chodziło nam [tj. im ^^]
o to, że nie rzucająca się w oczy, niepozorna Hermiona tak się odwaliła na
bal, że wszystkich zamurowało ^^". normalnie jak żywcem z
'kopciuszka' wyjęte ;p
just kidding ((; -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
aha no ok...ale i tak mi sie ona podobała...hmmm a co sie dzieje z Ritą Skejter?? tą reporterką?...zapomniało mi sie
|
Dudleyek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Dekapolis, Zawód: odcinacz łbów durnych goblinów, KRASNOLUD ![]() |
Romasik miedzy Kruem a Hermiona powinien
byc kontynłowany, ale Malfoya Hermiona moze odrzucic chyba, ze ja poprosi
-------------------- Moja prawdziwa ksywa brzmi BRUENOR
"Królem jest człowiek o silnym charakterze i zdrowym osądzie, który świeci swym własnym przykładem i naprawde troszczy sie o swój lud (...) Nie zaś brutal, który włada po prostu dlatego, że jest najsilniejszy." Drizzt Do'Urden |
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Ja jestem gotowa w to uwierzyc.Rowlling
pisze wspaniale i ciekawie wiec nie zdziwilabym sie gdyby takie zdarzenie
mialo miejsce.Poza tym to ksiazka jest tez po to by zaskakiwac,a dzieki temu
jest ciekawa.
![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Oooj tak ta książka badzio
zaskakuje...ale kurcze jest w niej cos takiego czego przynajmniej ja nie
znalazłam w żadnej innej czytanej przed nią książce...coś wyjątkowego co
odróżnia ją od innych książek, czy to również ta magia???
|
Kira |
![]()
|
Rowling miała po prostu dobrego pomysł~a ;P i trochę szcześcia, że nikt jej nie ubiegł w napisaniu powieści o podobnej tematyce.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No bo nikt na to nie wpadł przed nią
|
Beja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 19.06.2003 Skąd: Bełchatów Płeć: Kobieta ![]() |
Wydaje mi się, że nie wszyscy ludzie mają
taką wyobraźnię i nie wszyscy się do wszystkiego nadają. Nie każdy człowiek
może zostać pisarzem, a już napewno nie tak popularnym jak Rowling. Sądze,że
każdy ma swój styl i tylko ona mogła napisać taką powieść.
Takie jest moje zdanie. ![]() -------------------- The wind is loud, the wind is blowing,
The waves are big, the waves are growing. What's that? What's that? A dog is crying, It's in the sea, a dog is crying. His or hers or yours or mine? A dog is crying, a dog is crying. |
Dark_Angel |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 20.12.2003 Skąd: nowhere ![]() |
Uwierzyć- mogę, Zaakceptować-
NIGDY!!!. Cały urok postaci jaką jest Draco polega właśnie na
jego specyficznym zepsuciu i dumie. To zdecydowane przesłodzenie. Nienawidze
czegoś takiego, ale zrobiła jak chciała...
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 06:04 |