*Dusza*
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
*Dusza*
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Moja dusza jest
jak sucha kromka chleba muszę ją zwilżyć łzami jeśli chcę ją przełknąć (czy chcę?) Ale popłynąć muszą łzy a moje wciąż wrą… I łka bez łez moja sucha kromka chleba… -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak... ten wiersz zdecydowanie najlepszy^^
Bardzo mi sie podoba i nie bede sie czepiac bo nie mam do czego
![]() -------------------- |
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
na prawdę ładny wiersz. mam tylko takie
pytanko: po co dla każdego swojego wiersza załorzyłaś osobny temat?
-------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Raven, co znaczy "naprawdę
ładny"? Tak można powiedzieć np. o rowerze kolegi
![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
trochę nie podoba mi się skojarzenie z
rozmokłą kromką chleba (już po zwilżeniu łzami) -- jak dla mnie jest to
dosyć nieprzyjemna wizja^^
ten wiersz jest dla mnie trochę nie-wierszem, już bardziej krótką prozą rozłożoną na wersy... i to zakończenie też mi za bardzo nie przypadło do gustu... ale ładnie piszesz, widać że zastanawiasz się nad tym, co tworzysz, a nie rzucasz na kartkę przypadkowe słowa. I za to plus. Aha i mam pytanko -- jeśli to nie tajemnica -- ile masz lat? ![]() -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Cailith |
![]()
|
Dzięki - wiem, że rozmokła kromka chleba to
paskudny widok, ale kto powiedział, że moja dusza jest piękna...? Ona jest
mała czarna grzeszna i wygląda w najlepszym razie jak suszona śliwka
![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Cailith |
![]()
|
Raven, tak jakoś... Jestem tu nowa zupełnie
i zielona jeśli chodzi o obsługę kompa, nie mówiąc już o poruszaniu się w
necie...
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Nie, wcale nie -- ja nie jestem od
wytykania. Tylko przeważają tu dwunasto-trzynastolatkowie, (może przesadzam,
ale...) więc od razu rzuciło mi się w oczy, że te Twoje wiersze są
wyjątkowo dojrzałe.... i musisz mieć więcej wiosenek =)
A z tym, co mówisz, że wiesz więcej niż niejeden dwudziestolatek, to chyba rozumiem Cię całkowicie. Sama nieraz miewam takie uczucie... ja też wiele przeszłam i... nieważne zresztą =) ciekawe, czy byłaś w podobnym bagnie, co ja? -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No tak... Ty, Cailith, wiesz jak to jest
z malutką Iskierką i jej uczuciami
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cię Cailiciu moja droga. Jeszcze raz Ci podziękuje za comment do notki (ktorą zresztą skasowałam...) na blogasku ![]() ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Cailith |
![]()
|
Muszko Me, nie wiem, czy byłam w takim
bagnie jak Ty, ale w bagnie byłam niewątpliwie... Mimo to nie żałuję żadnej
decyzji w swoim życiu - bo każde przeżycie nauczyło mnie czegoś. Dzięki
temu, że decyzje podejmuję samodzielnie, mogę mieć pretensje tylko do
siebie, ale nie mam - bo wciąż wzrastam, dojrzewam... Pozdrawiam gorąco - i
z Tobą jestem, wiesz...? Jak u Stachury:
"i mówię że kto mówi to samo niech tu zjawi się niech go obejmę przechowywanym dlań pod żebrem miłosnym wejrzeniem" Trzym się cieplutko...! -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
muszka Me |
![]()
|
Widzę, że mnie rozumiesz... i tak to
ślicznie napisałaś, że wiesz, tak się mi cieplej na serduchu i milej
zrobiło... w ogóle ładnie piszesz =)
I masz racje -- chyba żadne dwa bagna nie mogą być takie same... zresztą, ja wiem? Może ja po prostu bładziłam, długo bładziłam, aż odnalazłam właściwą ścieżkę (a może to nadal nie ta?)... ale są rzeczy, które żałuję, i to bardzo =) Heh, zbaczam bardzo z tematu... a ja chcę dalej czytać Twoje wierszyki, kolejne, lubię je czytać. Dodaj coś jeszcze, dobrze? I Stachurę też uwielbiam =) Widzę, że nas łączy więcej niż przedtem myślałam =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Cailith |
![]()
|
Dodam, jak tylko coś stworzę. Dodam dla
Twojej przyjemności, bo nie wiem, czy powinnam pisać...
-------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
delbete |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 19.08.2003 ![]() |
No wiesz... Mokra kromka chleba to chyba
najlepsze określenie stanu zmarnowanej duszy... Może niezbyt estetyczne ale
niesamowicie trafne.. W sumie bardzo prosty wiersz, ale też ma swoją
głębię..... Podoba mi się to w jaki sposób potrafisz przedstawić coś
"trudnego" za pomocą prostych słów tak by dały do myślenia......
|
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Niby lubię takiue klimaty, ale wiem, że
stac Cię na więcej. Trochę za kródkie...
-------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
Cailith |
![]()
|
Za krótkie, bo chciałabyś w tym klimacie
pobyć jeszcze czy za krótkie bo za krótkie...? Nie chciałam przerostu formy
nad treścią...
-------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 05:58 |