wiersz o Mizar, mój pierwszy tutaj
=)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
wiersz o Mizar, mój pierwszy tutaj
=)
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Właściwie to już wcześniej chciałam dać
jakiś swój wierszyk, ale się troszkę bałam (bo nie dorastam wielu z Was do
pięt). Ten tutaj napisałam dopiero przed chwilką, więc nie jest mi jeszcze
taki drogi, żeby krytyka bardzo mnie zabolała =) Ale lubię go
=)
-------------- Uranio pozwól mi dosiąść Mizar utopić palce w tym co zwą jej grzywą srebrną galopem dotykając niemych dźwięków śpiewu Lutnii o Mizar zabierz mnie tam gdzie śpią Plejady bym mogła skoczyć w dół na tę drobinkę Ziemię -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trudny wiersz...
Musialam go przeczytac kilka razy... Probowalam 'wtopic' sie w Twoje uczucia... Bardzo ladnie, ale jakos nie trafia do mnie... Moze nie potrafie go dobrze odebrac.... Przeczytam jeszcze pare razy... pozdrawiam i czekam na nastepny... -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Me, jesteś zdecydownie najlepsza tutaj,
wiesz...? Ja chyba przestanę pisać - tylko zajmuję miejsce takim jak Ty
swoją grafomanią...
To piękne, prawdziwe, głębokie... Stachura ukochany mi się przypomina... Trzym się ciepło, pisz dalej - jeśli chcesz, możesz do mnie mailować... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Melliso to zwyczajny wiersz =) może po
prostu nic wielkiego w nim nie przekazałam? Był tylko odbiciem moich uczuć,
kiedy wczoraj gapiłam się w te małe śliczne gwiazdki i myślałam jakie są mi
drogie =)
Cailith, zauważyłam, że masz ogromnie niską samoocenę... Wciąż tylko powtarsza, że nie umiesz pisać... dziewczyno! Przecież Ci to wychodzi naprawdę wspaniale i naprawdę znacznie lepiej ode mnie i... Ja je lubię czytać i jestem pewna, że nie jestem jedyną, która lubi to robić... A i ze Stachurą masz rację =) Może po prostu za dużo go czytałam, że aż gubię własny styl, a upodabniam się do innych. Ale to miło być porównanym do geniusza =) Możemy mailować, pewnie, albo może na gg się odezwę =) Pozdrówka :* -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Me, ja nie mam niskiej samooceny - po
prostu cholernie się boję megalomanii i egoizmu i egocentryzmu i... No i
może dlatego wolę myśleć, że jestem gorsza... - i jestem...
-------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Cailith |
![]()
|
Aaa... I jeszcze jedno - Ty mi się nie
kojarzysz ze Stachurą sposobem pisania, ino mistrzostwem pisania
![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie potrzebnie się bałaś. mi się podoba
ten wiersz. rzeczywiście, nie jest łatwy, ale trafił we mnie
![]() -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
muszka Me |
![]()
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i że
ktoś zauważył, co napisałam, dziękuję bardzo =). A co do mojego wierszyka (w
ogóle mogę tak to nazwać?) to nie sądzę, żeby był jakiś nieprzeciętny...
nawet ładny nie jest =)
Cailith skromność to zaleta, ale w w Twoim wypadku jest ona niepotrzebna (bo świetnie piszesz). I nie narzekać proszę! -------------------- Poetka, samobójczyni,
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Rozumiem, że to był wiersz o koniu
![]() -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
muszka Me |
![]()
|
wyjaśniam:
Alkor i Mizar (czyli mitologiczny jeździec i koń) to dwie gwiazdki w dyszlu Wielkiego Wozu Urania jest muzą astronomii Lutnia to gwiazdozbiór nieba letniego (najjaśniejszą i najbardziej znaną gwiazdą jest Wega tworząca z Deneb i Altair Trójkąt Letni, zresztą nieważne) a jednocześnie instrument muzyczny Co to są Plejady chyba nie muszę wyjaśniać =) Owszem lubię konie, ale bez przesady -- ani nie jeżdżę (a właściwie sporadycznie i bez miłości), ani nie mam z nimi dużego styku... Za to kocham gwiazdy i to o nich jest ten wierszyk. Nad stylem ciągle pracuję =) I przepraszam, że czyta się go trudno. Pozdrawiam =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Byłem, widziałem, podziwiałem!
![]() -------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:53 |