Moody i jego OKO
!!!!, Są pewne niedomówienia....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moody i jego OKO
!!!!, Są pewne niedomówienia....
Madame Rosmerta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 24.08.2003 ![]() |
HIEHIEHE, MARA: To się nazywa
produkcja postów na skale masową.
A wracając do tematu: STRASZNIE CHCIAŁABYM BYĆ BOGINEM!!!!! I wiedzieć np. czego się boi jakiś piekielnie ostry nauczyciel. Noi moglabym mu napędzić stracha ( W Końcu Mugole nie znają zaklęcia >>>RIDDIKULUS<<< !!!!!) -------------------- if thou must love me, let it be for nought,except for love's sake only
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ale to by było na dłuższą metę nudne...
Ciagle tylko straszyć i straszyć... I to w dodatku nie we własnej postaci...
![]() -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moody gdy patrzy na bogina widział to czego
się najbardziej bał. I nie ma znaaczenia, że bogin był ukryty i mógł nie
wiedzieć, że jest obserwoany.
Bo jest on odbiciem najskrytszych lęków tak jak zwierciadło Ain Eingarp jest odbiciem pragnienień. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ładnie powiedziane, Hagrid.
![]() Bogin jest pod niektórymi względami bardzo interesujący. Ale właśnie. Czy on sie zmienia świadomie czy nie? Lekcja z Lupinem sugerowałaby, że świadomie. -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
To wszystko jest sprawa trudna do
roztrzygnięcia. Bo przecież na lekcji Lupona wszyscy w istocie patrzyli na
bogina, a to że stali trochę dlaej niczego chyba nie zmienia. To by
sugerowało, że Moody być może widział tylko bezkształtną
"zawiesinę" w szafie. Chyba tylko Rowling wie jak jest naprawdę.
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Cho Silme |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Wydaje mi się że bogin nie ma własnej
postaci. Ale jeśli zmienia się świadomie to nie mógł przecież wiedzieć że
moody na niego patrzy.
|
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
He he he....no coz , mysle ze to mozeliwe
, ale nie sadze by Rowling piszac ksiazke myslala o tym czy ktos bedzzie
dochodzil do takich wnioskow(
![]() ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
sadze, ze Moody mogl kontrolowac to co
widzi. moze czasami to sztuczne oko dzialalo jak normalne, a czasami widzial
to co chcial zobaczyc.
![]() a tak apropo bogina, to on moze wyczuwal czego osoba patrzaca sie boi. nawet przez drzwi. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No przecież Lupin mówił o boginie, że
one stają sie największym postrachem naszego serca...to są stworki świata
magii więc nie dociekniemy do konca jak działają...a co do oczka
Moody'ego to pewno widzial wszystko....tylko ukrywał to,bo czasem
mogłoby to byc pewnie niekorzystne< a tak poza tym to mowa o Croutchu,
ciekawe czy w V części poznamy prawdziwego profesora Moddy'ego>
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
dr@gon |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 12.01.2004 Skąd: z Mordoru ![]() |
Fajnie bybyło mieć takie oczko. Przydałoby
się tak czase przeszukać szafki bez ryzykowania z ich otwarciem. Z drugiej
strony strasznie lipnie tak widzieć wszystkich paradujących na golasa z
narzadami na wierzchu. Ciekawe czy jak chciał to mógł widzieć normalnie
przez to oko.
|
eilla |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 28.01.2004 ![]() |
HeJka. Ja bym tam wolała, żeby oko Moody'ego nie widziało przez e... głębsze warstwy ubrania. To byłoby lekko krępujące...
|
Aylet |
![]() ![]()
|
||
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Jasne... lecz popatrz : gdzie się Moody nie spojrzał widział ,, gołych ludzi" nawet jakby nie chciał, musiał ich takich widzieć... ![]() -------------------- |
||
jabol50 |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 07.12.2003 ![]() |
Mnie się wydaje, że on mógł wybierać ilość
powierzchni, przez które chciał widzieć:) Inaczej nakładałyby mu się
obrazy:)
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Moody musiał chcieć oglądac takie obrazy
![]() Kurcze chciałbym miec takie oko ![]() ![]() Widzieliście gdzies go ![]() -------------------- ![]() |
Aylet |
![]() ![]()
|
||
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Zboczuch... ![]() -------------------- |
||
Khamul |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Skoro jest upiorem czy duchem, to chyba nie musi sie zywic niczym? -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
No, a pamiętacie, co było napisane w
"HPiWA"???
-------------------- ![]() |
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Niby co?
-------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
A przeczytaj sobie
![]() Bogin- demon, żyjący w ciemnych miejscach. Nie ma on widocznej postaci, ale kiedy ktoś go zauważy, natychmiast zmienia się w rzecz, która najbardziej przeraża daną osobę. Nie jest on groźny, gdy jest się w grupie (nie wie wówczas, w jaką rzecz ma się zamienić). Czyli proste, nie wiadomo czym się żywi, a straszenie innych to po prostu jego dola... Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 31.01.2004 08:50 -------------------- ![]() |
Sihaja |
![]()
|
Fajna fucha: tak chodzić i straszyć... A
jak nikogo wokół nie ma to i ciebie nie ma....
![]() Ale bogina kiedyś fajnie by było spotkać ![]() ![]() -------------------- |
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
Hmm ja też bym go chciała spotkać... bo ja
nie wiem dokładnie czego najbardziej się boję XD......
-------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
czemu Lupin kazał myśleć uczniom czego sie
najbardziej boją skoro i tak miało to być wychwycone przez bogina?
-------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bo później kazał im wyobrazic sobie
najbardziej smieszna postac swojego strachu co pomogło im zaklecie
riddiculus wykonac
-------------------- ...
|
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
aaaaaaaa!!! ja jestem jednak
ciemna po 9 godzinach w szkolce
![]() -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
Słoń |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 26.11.2004 ![]() |
Ciekawe czy oko zobaczyło by Voldzia w
Quirellu!!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:51 |