Nazwy Własne Jakie Dała Rowling Do Hp I Skąd..., Temat zawiera dwie informacje z 5 tomu!!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nazwy Własne Jakie Dała Rowling Do Hp I Skąd..., Temat zawiera dwie informacje z 5 tomu!!
AtA |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 01.06.2003 ![]() |
właśnie - widmowa czaszka, czyli ten cień,
czyli efekt zaklęcia Priori Incantatem...
w każdym razie, tak mi się wydaje, ja tu nie chce nikogo urazić ![]() a w końcu forum jest do wyrażania własnych opinii, więc nie musisz aż tak na mnie naskakiwać ![]() a na dodatek będę upierdliwa, i powiem po raz kolejny: kurde, moją ksywę pisze się przez dwa duże A!!!! Ten post był edytowany przez AtA: 22.01.2004 18:04 -------------------- ja ce na lsm... i sp... buu
(*) znicz dla Psora Włodka... Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... |
Natalia-Hermi |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
Ata, jeszcze raz mówię że zaklęcie
Priori Incantatem nie wyczarowuje Mrocznego Znaku tylko zaklęcie Morsmordre,
a zaklęcie Priori Incantatem poprostu ujawnia zaklęcia które zostało rzucone
z danej różdżki. Czyli jak ktoś rzucił dane zaklęcie jakąś różdżką to
następna osoba swoją różdżką może sprawdzić wymawiając Priori Incantatem w
kierunki tamtej różdżki!
raczej nie będę się więcej wykłucała ale nie lubię kiedy ktoś popełnia błędy potterowe:) Ten post był edytowany przez Natalia-Hermi: 22.01.2004 18:12 -------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
Tornado |
![]() ![]()
|
||||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Wrocław ![]() |
no bo teoretycznie juz jest piaty tom tylko jeszcze nie ma go do nabycia(po poolsku) |
||||
AtA |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 01.06.2003 ![]() |
a ja będę się kłócić, że Diggory wykasował
ten znak, który był efektem Priori Incantatem - no wiesz, to, gdzie gdzie
przyłożył różdżkę do różdżki Harry'ego i resztę już wiemy.
wtedy wyczarował cień czaszki, i to on zniknął, kiedy powiedział Deletrius!! i, kurde, kolejny raz mówię, że moją ksywę pisze się AtA, a nie Ata, z obydwoma "a" dużymi!! -------------------- ja ce na lsm... i sp... buu
(*) znicz dla Psora Włodka... Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... |
Meave |
![]()
|
||||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Nie każdy miał szansę go już przeczytać. Po za tym po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma i na co jeszcze trzeba długo czekać? A trzecim filmem to już w pewnym sensie zajęło się wydawnicwto Bloomsbury specjalnie na tę okazję zmieniając okładkę III tomu. ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||||||
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
AtA słowo "Morsmorde" to połączenie dwóch łacińskich słów: "Mors" - śmierć i "Modere" - gryźć. To zaklęcie ma na celu wyczarowanie znaku Śmierciożerców. Ten post był edytowany przez Meave: 23.01.2004 12:02 -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
jabol50 |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 07.12.2003 ![]() |
Dobra robota:) Dziwi mnie tylko, że nie
umieściłał tytaj nazwiska Riddle, co oznacza "zagadka". Jak
wiadomo nazwisko Voldemort powstało w wyniku przemieszania liter. Jest to
swego rodzaju zagadka-łamigłówka. Riddle może kojarzyć się również ze słowem
"ridi", co znaczy śmiać się, a Voldemort miał niemiły zwyczaj
śmiania się z cierpienia swoich ofiar.
|
Natalia-Hermi |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
Widzisz teraz AtA że ja i nawet Meave mamy racje! Trochę niedobrze upierać się przy błędnych faktach. Polecam Ci poczytanie sobie książek od nowa jeśli czegoś nie jesteś pewna lub przed napisaniem czegoś, nie żeby Cię urazić, ale żeby zwrócić uwagę(nie tylko Twoją) żeby zastanawiać się zawsze kilka razy czy coś napewno się zgadza tak jak było z książka mi lub w innych sytuacjach oki?
A wiesz, o tym znaczeniu nazwiska Riddle czytałam gdzieś ale nie dałam go tutaj bo nie znalazłam go w moich książkowych źródłach-dzięki za zainteresowanie tematem:) -------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
W V tomie chyba każdy natknął się na
zaklęcie Evanesco. Część mogła sobie dobrze skojarzyć z nazwą dość
słynnego ostanimi czasy zespołu - Evanescence. Ten termin w
odpowiedniku polskim brzmi równie zagadkowo - Ewaporacja , co
znaczy zniknięcie bądź 'rozpłynięcie się w powietrzu'.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Mam nadzieję, zę supporters of Marc Evans
zaraz nie palną, że to jest z nim związane...
-------------------- ![]() |
Martucha_Granger |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: z Gliwic ![]() |
Natalio!! Jestem pełna
podziwu dla twojej pracy!!! Naprawdę, że też ci się chciało;) Ze
mnie straszny leń.... Chciałam ci doradzić przeczytanie biografii
J.K.Rowling. Dowiesz się z niej, że studiowała filologię klasyczną czyli
łacinę i francuski. Więc wymyślanie dla niej zaklęć to nie kłopot, jak i
napisanie po francusku kwestii uczniów z Beauxbatons. Pozdrawiam
![]() -------------------- "The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches... born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies... and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not.. and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.. the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies..."
![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja chciałabym przeczytac biografię, ale
jigdzie jej nie mogę znaleźć...
-------------------- |
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
eee...
-gryfon-pies myśliwski spokrewniony z wyżłami o szorstkiej, brązowej sierści z miekkim podszyciem... -doloro-<od dolore=ból> z bólem, smutnie, żałośnie -Cedri- bystry, mądry -Digo- szybki -maxi- jak wszyscy wiedza, cos duzego, dlugiego (Madame Maxime) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |