Ojczyzna, Napisłam to na lekcję
polskiego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ojczyzna, Napisłam to na lekcję
polskiego
Szanon |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 54 Dołączył: 06.09.2003 ![]() |
Taki wierszyk. Napisałam go trzy lata
temu na polski. Heh, jest trochę banalny i nie ma rymu bo to wiersz
wolny(nasza polonistka ma ambicje.) Znalazłam go i pomyślałam, że mogłabym
wrzucić.
Ojczyzna... Kraj sercu najbliższy Gdzie urodziłeś się i wychowałeś Ojczyzna… Dom wszystkich ludzi jednego narodu Gdzie zgoda panuje Gdzie życie własnym kręgiem się toczy Gdzie chwile swe najlepsze przeżyłeś Jak chcecie to skomentujcie. -------------------- When words mean so much...
Myślę, iż w swoim pisaniu podobna jestem do Ani z Zielonego Wzgórza, bowiem zawsze towarzyszy mi górnolotna paplanina, która uniemożliwiła pannie Shirley znalezienie poklasku wśród znanych pisarzy i krytyków ówczesnego świata. |
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ten wiersz wydaje mi się taki jakiś...
płaski. może dlatego, że nie bardzo do mnie przemawia, nie poruszył mnie.
nie wyczułam w nim emocji.
radziłabym Ci napisać jeszcze coś, ale wtedy gdy poczujesz natchnienie, a nie tak 'na siłę' takie pytanko: Twój nauczyciel/ka o nim powiedziala? pozdrawiam ^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
taki wiersz, rodem tych z podrecznika do
polskiego, ktorych w wiekszosci, absolutnie nie lubie.=)
bo so malo poruszajoce. w pewnym sensie banalne. malo interesujoce. poczytaj sobie troche wierszy z forum, a jak przyjdzie wena to sprobuj napisac cos wykraczajocego poza podrecznik.^^ -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Już sam tytuł topicu doprowadził mnie do
drgawek. Nie lubię wierszy szkolnych z zasady. I ten niestety utwierdził
mnie w moim stanowisku. Jedynym pocieszeniem jest, że pisane to było kilka
lat temu. Może spróbuj napisać coś nowego i (przepraszam za caps lock) NIE
DO SZKOŁY
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
pominąwszy już to, że nie lubię wierszy
typu "kochana ojczyzno", jakoś sama forma tego wierszyka mi
zupełnie nie pasuje... od pierwszego "gdzie" gubisz swoisty rytm i
zaczynasz takie trochę brednie^^ (przepraszam za określenie), ale ćwicz dużo
![]() -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
mam wrazenie, ze jest pozbawiony emocji
nie naladowalas go uczuciami Moim zdaniem bardzo trudno jest wlozyc serce w wiersz patriotyczny, bo nie mielismy okazji walczyc za ojczyzne, nie mielismy okazji kochac jej tak na prawde... Napisz cos o innej tematyce, wtedy napewno bedzie lepiej, i bedzie Twoje... -------------------- |
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Nie zawsze w ojczyźnie przeżywa się
najlepsze chwile... Ale wiersz bardzo ładny.
![]() -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Próbowałeś coś napisać - ale Ci nie wyszło.
Nie ma głębi którą odczuwam czytając większość wierszy na forum. No... ale
nie martw się, każdy kiedyś zaczynał. Poczytaj trochę innyhc wierszy. Nie
lubię przymusowych wierszy. Wolę te - pisane od serca. Z uczuciem.
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Dwa słowa dla prowadzącego ten program - DO
BANI.
Przykro mi, ale takie jest moje zdanie - nie dość, że temat banalny, to w dodatku si toto kupki nie trzyma... Zdegustowana jestem... ![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:57 |